Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 25. elokuuta 2009

Palautetta käsialasta ja arvonta

Sain juuri parista edellisestä leiskasta palautetta mieheltäni. sun käsialasi ei oo kovin hyvä.
"Eka mä olin et mitä V***uu, mut sitä olin niin ku hei daa" ja sit mä rupesin kelaa et mitä sille tekisi.
Ja sit ku mä viel fundeerasin niin tulin siihen tuokseen et vois pistää vaiks arvonnan pydeen.

Eli haaste kuuluu niin, anna neuvo, ohje, idea, linkki, kirjavinkki, mitä vaan jolla saisin parannettua käsialaani. Jätä se ja sähköpostiosoitteesi alle niin olet mukana arvonnassa. Palkintona on sekalainen setti skräppäilykamaa!

Osallistumisaikaa noin viikko.

12 kommenttia:

 1. Täällä näyttäisi olevan ihan jänniä ohjeita, koitin just itse kirjoittaa enemmän käsivarrella ja kyllä se jotain tekee: http://www.paperpenalia.com/handwriting.html

  VastaaPoista
 2. Hmm. Oman käsialan kehittämiseen sanoisin että katsele sitä ja mieti mistä tykkäät ja mitä haluat kehittää, ja sitten vaan kehität... Ja kun kirjoitat, älä hätäile.

  Tai sitten osta joku kirja, vaikka Crystal Jeffrey Riegelin The Scrapbooker's Handwriting Workshop. Amazonissa sitä voi vähän selata. Siinä käsittääkseni opetellaan ikään kuin fontteja, ei niinkään kehitetä jo olemassa olevaa käsialaa. Siinä muuten myös käskettiin käyttämään kirjoittaessa koko käsivartta.

  VastaaPoista
 3. Mulla tepsii ainakin se, että malttaa kirjoittaa hitaasti ja keskittyä. Heidi Swappillahan on se kirja love your handwrite, mutta enpä ole sitä tehnyt vaikka se on ollut hyllyssä jo vuoden päivät.

  VastaaPoista
 4. Hmm.. Taidan olla toisinajattelija näissä käsialajutuissa, mutta minun mielestä hyvä käsiala = oma käsiala (eli se auttaa, jos oppii tykkäämään omasta käsialasta ;).

  Mutta toki voi katsella erilaisista tekstaustyyleistä malleja ja opetella eri tapoja kirjoittaa. Yksi vaihtoehto voisi olla sarjakuvat: niissä on usen käsin tekstattu teksti, joka on selkeää, mutta ehkä myös jännää käsialaa

  VastaaPoista
 5. En tiedä kuinka paljon kirjoitat käsin, mutta mulla ainakin huono käsiala johtuu ihan siitä että kirjoitan enimmäkseen koneella, eli harjoitus tekee mestarin :) Ja persoonallisuus saa paistaa kynänjäljestä, olispa tylsää jos kaikki kirjoittais kuin oppikirjasta. Kyllä mä sun käsialasta saan selvää!

  VastaaPoista
 6. Mulla auttaa käsinalan parantamiseen aika. Pitää muistaa kirjoittaa rauhassa ja ajan kanssa. Kiireessä sitä tulee suhaistua vaikka minkä näköistä koukeroa.

  Mä pidin tuosta sun käsialasta.

  VastaaPoista
 7. Mustakin sun käsiala näyttää kivalta. Omassa käsialassa ongelmana taitaa olla harjoituksen puute. Joskus auttaa se, että kirjoittelee journalingin ensin useaan kertaan johonkin toiselle lapulle jotta käsi taas harjaantuisi. Tai sit kirjoitan ekaksi himmeällä lyijykynällä ja sit kynällä siihen päälle. Tosin siitä ei ehkä tuu niin lennokasta ja luonnollisen näköistä jälkeä, mikä on musta ainakin käsialoissa just se kivannäköinen juttu.

  VastaaPoista
 8. Jos haluaa käsialaan kallistusta, kannattaa kirjoitettava paperi kääntää vinoon niin, että oikea reuna on reilusti korkeammalla, kuin vasen.

  VastaaPoista
 9. mun mielestä sun käsialassa ei oo mitään vikaa.
  mut jos haluaa jotain muuta, niin mä tein koulussa aina niin et päätin jonkun tietyn tyylin millä kirjotan ja opettelin sen sit. tarpeeks kun keskitty ja kirjoitti niin se iskostu päähän. välillä vieläkin opettelen uuden tyylin kirjoittaa. (lähinnä siis fonttijuttuja, esim erilaisia a-kirjaimia tms.)

  VastaaPoista
 10. Kokeile erilaisia kyniä. Itse olen tällä hetkellä ihastunut japanilaiseen sivellinkynään. Sillä saa paksua tai hentoa jälkeä sen mukaan kuin painaa.

  VastaaPoista
 11. Mun käsiala on yleensä tosi suttuista ja epämääräistä monestakin syystä, mut aloin saada sitä leiskoihin kelpaavammaksi, kun opettelin vähän kalligrafian alkeita. Siinä auttoi kirja-alesta mukaan tarttunut kirja The Beginner's Guide to Calligraphy, tekijä Margaret Morgan.

  VastaaPoista
 12. nykypäivänä tulee kirjoitettua melko vähän käsin ja ainakin omalla kohdallani olen huomannut, että a) käsin ei jaksa kirjoittaa paljonkaan vaan käsi väsyy tosi nopsaan ja b) käsiala on huonontunut reilun vuosikymmenen aikana hurjasti koneen käytön lisääntyessä. pitäisi vaan kirjoittaa enemmän käsin! ei saa myöskään olla liian kriittinen oman käsialan suhteen ja verrata sitä tietokonefontteihin vaan arvostaa persoonallisuutta ja "käsityön jälkeä"! toisaalta, omasta käsialasta voi myös tehdä fontin :) http://www.yourfonts.com/

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.