Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 27. elokuuta 2009

Sisustus asiaa

Meillä on yhdellä nettipalstalla ollut puhetta sisustuksesta. Niinpä kuvailin vähän meidän kämppää. Keittiöstä en vielä saanut kuvia kun olen sairasteluiden jäljiltä sen verran heikossa hapessa vielä etten jaksanut lähteä siivoamaan, ja ihan niin tylyä arkirealismia en viitsi netissä levittää. Nääkin on samaisesta syystä aika suppeita kuvakulmia. Ehkäpä saan jossain vaiheessa tilaisuuden esitellä kotiamme vielä vähän laajemmaltikin.

Tässä on meidän ylä kerran puuhella. Me poltetaan siinä roskia, varsinkin talvi aamuina on ihana herätä kun siippa on laittanut kahvin ja pesästä hehkuu ihana lämpö. Vasemmalla näkyy eteisen ovi.

Olohuonetta hallitsee iso sohva, se on just mun makuuni, ainuita ihan uutena ostettuja huonekaluja. Tai no, olkkarissa on myös ikean Stocholm nojatuolit ja pöytä, samoin kuin matto. Mattoa ei ole kissanpentujen takia paikallaan, voitte arvata syyn. Tästä kuvasta jo näkee meidän ongelman, kaikki tasot, tässä kirjahyllynpäälinen on täynnä kamaa. Sille pitäisi etsiä jokin ratkaisu.


Tämä kuva on myös olkkarista, kirjahyllyä vastapäisellä seinällä. Tykkään tuosta kellosta paljon, sen on tehnyt käsityöidolini Hapsis.

Tässä kuvassa on muutama purkki kesänsatoa. Olemme kuivattaneet tee aineksia, yrttejä, marjoja, sieniä ja lisää pitäisi kerätä. Niitä on aika kiva nauttia pitkin talvea! Ja etiketit on tietysti asian mukaiset.

Keittiössä on aika massiivinen lamppu. Huomasin tuollaisen erään sähköliikkeen katossa ja kysyin mitä maksaa. Eihän se varsinaisesti ollut edes myynnissä, oli joku messuilta jäänyt mallikappale, mutta halvalla lähti.

Krokotiiliseinä poikien huoneessa. Tänne olisi tarkoitus pikkuhiljaa sellaista viidakko teemaa. Ei mitään yliampuvaa, mutta ehkä pari liaania.

Mun ja miehen makkari, kehystettynä pari omasta mielestä hyvää leiskaa. Mutta kuten sanottu, laitan parempia kuvia kunahn ehdin siivota.

PS. Ilmoittauduin netissa sisustus ohjelmaan nimeltä 3 toivomusta ja uskomatonta, mutta totta, meidät valittiin. Ongelma kohtana eteinen! Olen ilosta soikea!

Risteilyn asiaa!

Tälläistä sähköpostia lähti kaikille, ilmoittelethan jos et jostain syystä saanut sähköpostia.

Hei kaikki!
Syksy saapuu, risteily lähenee, jännitys tiivistyy!
Olen taas löytänyt kadoksissa olleen askarteluvaihteen ja odotan taas ihan uudella innolla yhteistä matkaa, skräppäämistä, shoppailua, ihan kaikkea. On myös tosi kiva nähdä teitä kaikkia ja päästä kerrankin puhumaan paperista, leikkureista, liimoista ja ties mistä asiaan kuuluvasta alan asiantuntijoiden kanssa.

Sellainen hankaluus on käynyt ilmi, että tuohon kokouspakettiin kuuluva Food Garden kokousillallinen 3 ruokalajin menu klo 17:00 lauantaina, ei olekkaan itse valittavissa, vaan se on joku erikoinen talontakaa. Yritin saada sen vaihdettua, niin että saisimme arvosetelit, jolla jokainen voisi maksaa oman ateriansa, mutta se ei käynyt. Toivon, että tämä takaisku ei ole ylitsepääsemätön ja että ilmoittaisitte pikimiten mikäli teillä on allergioita/erityisruoka valioita ja lisäksi haluatteko pääruuaksi kalaa, lihaa vai kasvista.

Terv, emmo

tiistai 25. elokuuta 2009

Palautetta käsialasta ja arvonta

Sain juuri parista edellisestä leiskasta palautetta mieheltäni. sun käsialasi ei oo kovin hyvä.
"Eka mä olin et mitä V***uu, mut sitä olin niin ku hei daa" ja sit mä rupesin kelaa et mitä sille tekisi.
Ja sit ku mä viel fundeerasin niin tulin siihen tuokseen et vois pistää vaiks arvonnan pydeen.

Eli haaste kuuluu niin, anna neuvo, ohje, idea, linkki, kirjavinkki, mitä vaan jolla saisin parannettua käsialaani. Jätä se ja sähköpostiosoitteesi alle niin olet mukana arvonnassa. Palkintona on sekalainen setti skräppäilykamaa!

Osallistumisaikaa noin viikko.

sunnuntai 23. elokuuta 2009

inspiroidu #69 B

Tein vielä toisenkin!
Aika hienoa että inspiraatio on palannut. Mä en tiiä miksi nää kuvat ei nyt tahdo onnistua, tässä on taustana hieman kellertävä ruutupaperi Senic Routelta, sitten on repäisty kulma jotain random kuviopaperia joka tyyliltään mielestäni muistuttaa mummolan tapettia. Siirtokuvat on Heidi Graceä, Journalig lappu sassafrass lassia, kirjaimet mitä lie.

Leiska kertoo minun ja mieheni alkukesän parisuhde lomasta. Olimme kahdestaan kolmipäiväisellä lehmäleirillä ilomantsissa. Tutustuimme kyyttöihin, suomen alkuperäiskarjaan. Nehän meiltä nimittäin vielä puuttuvat.


Tässä vielä linkki ensimmäiseen työhön.

inspiroidu #69

Haaste # 69

FONTTIHULLUTTELUA

Haastetyön otsikosta tulee löytyä vähintään kolmea erilaista kirjainta. Ei siis samaa fonttia useissa väreissä, vaan tyyliltään erilaisia kirjaimia. Rauhallisemman kokonaisuuden saat käyttämällä samaa väriä olevia kirjaimia, mutta nyt on mahdollisuus myös hullutteluun ja väri-iloitteluun!

Mulla tuli enempi käytettyä erilaisia numeroita, mutta ehkä se lasketaan. Tykkään tästä, värejä en valitettavasti saanut säädettyä kohdilleen, todellisuudessa värit on lämpimämmät. Paperi Saasfrass Lassin ja siirtokuvat Basic Grey.

Mitä tekee äiti kun lapset on poissa?

No kaivaa esille hama-helmet, tietenkin!


Ihanaa räpeltämistä. Koska Alman synttärilahja helmien värivalikoima on äidille riittämätön, jouduin tilaamaan heti n. 10 000 helmeä lisää. Eriväreissä ja pari sekoitusta kaupan päälle. Kyllä, välillä mietin itsekkin että onko tässä mitään järkeä.

lauantai 22. elokuuta 2009

Yritys olla romanttinen

Mä yritin tehdä sellaisen romantiikkaa ja vanhan ajan hempeyttä ylitse pursuavan kortin. Onnistuin ehkä siinä ylitsepursuavassa :)
Tässä kortissa on myös käytetty vanhaa lehtikuvaa.

perjantai 21. elokuuta 2009

Mainoskortteja

Ostin kesälomalla kirppikseltä kasan vanhoja aikakauslehtiä, koska ihastuin niissä olleisiin kuviin ja etenkin mainoksiin. Tässä muutama kortti, jossa mainosten lisäksi on kierrätysmateriaalia nuo pitsit. Ja pullonkorkki tietenkin omaa tuotantoa.



inspiroidu #68

Myöhässä, mutta mukana.


torstai 20. elokuuta 2009

Pari pullonkorkki korttia



Ei kovin tasokkaita kuvia, näissä korteissa on aika paljon kolmiuloitteisuutta. Ei nyt ihan mahtavia, mutta askarteluvaihte alkaa olla silmässä. Hienoa! Paperit on sassafrass lassin, nauha on sannikalta saatua kokolappunauhaa, kukat varastosta ja tarrat tuli yhdessä skräppäyspaketissa kaupanpäälle.

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Risteilyn ohjelma.

Tässä Xingin suunnittelema risteilyohjelma.

Tadaa, tässä se nyt tulee... Risteilylle lähtijät saavat syyskuussa vielä tarkempia tietoja sähköpostitse eli tarkat kellonajat jne. Näiden avulla voi varmasti jo alkaa suunnitella pakkaamista.

Mukaan kannattaa ottaa ainakin
- valokuvia
- oma paperileikkurisi
- sakset
- kynä/kyniä
- kiinnittämiseen käyttämäsi tarvikkeet (esim. kaksipuolinen teippi ja Glossy Accents -koholakka; jos käytät aina liimapuikkoa ja kohotarroja, ota ne)
- kynä/kyniä
- leikkuualusta, jos käytät sellaista
- muovipussi tms. roskille, niin pöydät pysyvät siisteinä
- kaikki muu sinulle tarpeellinen, esim. musteet, paperinrepijä, nitoja...

Näiden lisäksi tarvitaan
- yksiväristä paperia, kuviopaperia, aakkostarroja, koristeita jne. sen mukaan, mitä itse aiot skräpätä matkan aikana. Ideoita saa toivottavasti ohjelmasta, sitä voi hyödyntää omissa risteilyn aikaisissa scrapbook-sivuissa ja/tai minialbumissa. Helpointa on todennäköisesti pakata tarvikkeet muutamaa scrapbook-sivua tai yhtä minialbumia varten (tai hankkia lisätarvikkeita lauantain sivuihin Tukholmasta).


Perjantain työpajat laivalla

"Silput käyttöön"
Ota mukaan suosikkikuvio- ja boordilävistäjäsi (tai pari) ja ne pienimmät paperinpalaset, joita varastoistasi löytyy. Hyödynnä muiden kuviolävistimiä ja tee silpuistasi jotain kivaa. Tutustu samalla muihin osallistujiin.

Hybridiskräppäys
Tule kuuntelemaan, miten tietokonetta voi hyödyntää skräppäyksessä, vaikka skräppäisikin itse yleensä ns. paperimuodossa. Esimerkkkejä ja ideoita tarjoaa Lehtipollo.

Jämäaakkosista jotakin?
Keksitään yhdessä tapoja, joilla hyödyntää aakkostarrojen viimeisimmät zyq-tyyppiset kirjaimet tai ne aakkostarrat, joihin olet jo kyllästynyt. Muokataan, leikataan ja yhdistellään. Ota mukaan omat jämäaakkostarrasi.


Lauantain työpajat laivalla

Akryylimaalin käyttö ja kerroksellisuus skräppäyksessä
Pelottaako akryylimaalin käyttö? Sotkuisia ja vähemmän sotkuisia tapoja hyödyntää akryylimaaleja skräppäyksessä ja esimerkkejä siitä, miten kerroksellisuutta voi rakentaa. Ota mukaan akryylimaalisi (jos sinulla sellaisia on) ja vaahtomuovisivellin/meikkisieni sekä paperinrepijä/kynsiviila tms. Maaleja saa myös kokeilla muilta, jos sinulla ei ole akryylimaaleja.

Huopa
Sannikan esimerkkejä siitä, miten huopaa voi käyttää skräppäyksessä ja vinkkejä siitä, mitä siinä kannattaa huomioida. Mukaan tarvitsee huopaa (pienetkin palat käyvät), neulaa ja lankaa.

***

Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua. Halutessaan niihin voi osallistua vaikka kaikkiin. Myös omille projekteille ja jutustelulle on paljon aikaa. Tukholman ohjelmasta lisää parin viikon sisällä.

Yksi sivupöydistä on varattu "kirppispöydäksi" eli jos sinulla on askartelutarvikkeita, jotka haluat tuoda myyntiin tai vaihdettavaksi, otathan myös ne mukaan.

tiistai 18. elokuuta 2009

Eläintarha

Mikä mua sitten on koko kesän työllistänyt? No eläintarha tietenkin!












Että sellaista.

maanantai 17. elokuuta 2009

Prinsessan huone

Mun pikku tyttöni aloitti tänään koulun. Äiti on sekä ylpeä, että kauhuissaan. Ekaluokan kunniaksi laitettiin huonetta vähän uuteen uskoon.

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Huhuu!

Jes, askartelu motivaationi on palannut. Se alkoi näistä korkeista. Niitä on paljon, varmaan lähemmäs sata. Sitten rupesin pikku hiljaa miettimään, että mitäs näillä tekisin.


Fundeerasin aikani ja luin vähän lehteäkin. Uusi ihana oli tipahtanut postilaatikkoon muutama päivä sitten. Sitten sain INSPIRAATION!!




Mä päälystin kaksi laatikkoa ja käytin kaksi korkkia. Enää mulla on niitä sata. Oli ihanaa tehdä jotain. Kesän aikana olen vääntänyt muutamia pikku juttuja. Osallistuin mm. Tiinan järjestämään lorukortti vaihtoon. No tässä se kesä kohta syksyksi vaihtuu ja vesisateet ajaa ihmisen sisälle askartelemaan paskartelemaan!