Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 24. marraskuuta 2011

Uusi yhteisö

Olettekos jo huomanneet tälläisen paikan kuin Fiskarettes?

Sivuilta kopioitua:

Fiskarettes on sivusto, jossa askartelun ystävät voivat kokoontua ideoimaan, inspiroitumaan ja tekemään. Fiskarettesit ovat Fiskarsin ja askartelun lähettiläitä.

Miksi tällaisia lähettiläitä on?

Haluamme tutustua ja keskustella ihmisten kanssa jotka käyttävät tuotteitamme! Haluamme kuulla mitä Sinulla on sanottavaa uutuustuotteistamme ja muusta tuotevalikoimastamme, millloin olet aloittanut askartelun ja kuinka intohimosi siihen on kasvanut! Haluamme tuntea teidät askartelijat – äidit, isoäidit, kotiäidit, työssäkäyvät naiset ja luovat miehet (kyllä, olemme tavanneet heitäkin!).

Haluamme tietää mistä pidät, mitä rakastat ja mitä vihaat. Mutta ennen kaikkea haluamme tarjota Sinulle ympäristön, jossa voit vaihtaa kokemuksia askartelusta, jakaa intohimosi, esitellä luovuuttasi ja jakaa tietämystäsi. Vastaavasti haluaisimme Sinun jakavan tämän foorumin muiden askartelijoiden kanssa. Näin teemme askarteluyhteisöstä idearikkaan!

Rekisteröi oma profiilisi ja tule Fiskarettes-yhteisöön!

Käykääpä kurkkaamassa.

tiistai 22. marraskuuta 2011

069: Johto/kaapeli

Tässä teknisessä maailmassa johtoja tuntuu olevan kaikkialla. Saatko tallennettua kaapeleihin keskittyneen muiston hieman erilaisen valokuvan muodossa?

Siirsin tietokoneen paikkaa olohuoneessa ja yllä oleva inspiroidu-blogin teksti jotenkin välähti tajuntaani. Johtoja on nykyisin ihan älyttömästi. Joka paikassa. Tuntuu ettei ilmankaan oikein tule toimeen. Onko tässä edes mitään järkeä enää?


Tälläisillä kuvilla siis tällä kertaa mukana.

Isompaa askartelua

Olen viime päivät kuluttanut saunan kylpyhuoneessa hioen ja maalaten. Ostin kierrätyskeskuksesta kympillä mielestäni aika ruman kaapin, mutta näin siinä jotain potentiaalia. Meillä on aika paljon 70-luvun viilutettuja huonekaluja, mutta osan pinta on ajan kanssa ottanut osumaa ja muutenkin on sellainen kausi meneillään että haluan vähän selkeämpää ja jotenkin graafisempaa. Heh heh. Kovin selkeää ja graafista meidän kodista ei saa tekemälläkään, mutta edes hiukan sinne päin.

Lähtötilanne oli tämä: valkoinen kaappi ja siniset ovet.

Kuumailmapuhaltimen avulla rapsuttelin maalit pois.




Ja maalasin puolihimmeällä mustalla kalustemaalilla.

Sisäpuolelta maalasin kaapin valkoiseksi ettei se olisi niin pimeä. Siinä se nyt on, meidän uusi pelikaappi. Vetimet vielä puuttuu. Ja villinä visiona mulla on tehdä kaapin oveen tapetin jämistä pieni puu. Mutta se saa odottaa hetken.

Toinen obstaakkeli joka sai maalia pintaansa oli tälläinen vanha liukuovellinen kaappi. Meillä oli näitä itseasiassa kaksi, mutta ne on jo pitkään olleet vähän epäkäytännölliset (ja rumat). Minä maalasin ja isäntä pisti pyörät alle. Melkeen kuin uusi!



Television päällä on kuvasarja jonka valokuvasin kouluprojektia varten. Ostin kuville harmi vaan liian pienet kehykset. Täytyy paremmalla ajalla etsiä isommat.

Tälläinen huonekalujen uudelleen maalaus on ihan kivaa ja edullista. Se vaatii tosin perheen joka ei halua kuukauteen saunoa (tuolien ja kaappien hiominen ja maalaus vei yllättävän kauan, etenkin kun inspiraatio välissä lopahti...), miehen joka uskoo epämääräisiin projekteihin (sanoi tosin tuolien kohdalla että jos ne valmiina on sitten tosi rumat niin pakko niitä ei ole keittiöön ottaa) ja intoa siinä kohtaa missä ei ole osaamista.

Että tälläistä tällä kertaa.
- emmo -

perjantai 18. marraskuuta 2011

Puhelimia


Mies teki tälläisen pienen teoksen meidän seinälle. Eli ruuvasi vanhat puhelimet allekkain seinään. Hauska juttu mielestäni.

Sisustusta jatkuu

Otimpa kuitenkin muutaman keittiö kuvan. En edes viitsinyt alkaa lavastaa tiskipöydän puolta. Kun perheessä asuu 2 kissaa, 2 koiraa, 4 lasta ja kaksi käsillään tekevää aikuista niin se tarkoittaa sitä että elukoiden ruokaa on aina näkyvillä (piilotin juuri pussin sian korvia koiranruoka tynnyriin.), lasten piirustuksia ja askarteluita on joka paikassa, ja aku ankkoja, parittomia sukkia, yksinäisiä legoja ja muuta rojua. Aikuisten projektit lojuvat kaiken muun seassa. Tästä vielä joskus tulee joku makea juttu tyyppisiä töitä on vähän siellä ja täällä.

Keräilen kaikkia hassuja purkkeja, jos ette arvanneet. Liitutaulu on meillä kovassa käytössä, mutta tuollainen tarra ei tunnu oikein kestävän sitä. Harkitsen liitutaulumaalilla jonkin sortin epämääräisen nelikulmion maalaamista tuon tilalle.

Mustat tuolit ovat kaikki erilaisia, mutta mielestäni se ei haittaa. Yhtenäinen väri sitoo ne toisiinsa riittävän hyvin. Tästä kuvasta näkee hyvin tuon ärsyttävän lyhyen pöytäliinan. Tuolien takana näkyy vähän isoa puista arkkua. Se on ostettu armeijan ylijäämä kaupasta ja on jonkin sortin aselaatikko. Se toimii meillä kierrätysvarastona. Tyhjät pullot ja peltipurkit odottavat siellä jatkoon pääsyään. Sen vieressä on isustuselementtinä kiva violettikoiranruoka pussi ja iloisilla keltaisilla kirjaimilla koristettu musti ja mirri tynnyri sulkee sisäänsä toisen samanlaisen Eteisen vanhassa omelukonekaapissa sijaitsee kolmas isopussi, kissan ruokaa).

Mies sai hyvin ansaitun isänpäivän kunniaksi zengrow -pöytäpuutarhan. Kasvit tuntuvat viihtyvän siinä hyvin. Leivänpaahdin on tuollaisessa vanhassa hartvalin laatikossa. Valaisimet on k-raudasta, idea bongattu jostain sisustuslehdestä kesän kuluessa. Helppo oli tehdä, laitoin miehen sähköhommiin!

torstai 17. marraskuuta 2011

Sisustaja.

Olen taas aktivoitunut tän kämpän kanssa. Kunnostin vanhoista pinnatuoleista meille keittiöön uudet tuolit hiomalla ne ja sipaisemalla päälle mustaa maalia ja ompelin uuden verhon Marimekon Puutarhurin parhaat kankaasta.

Samalla kertaa ostin keittiön pöydälle vaha-kankaisen pöytäliinan. Koska kuten aijemmin jo todettua, huolellisuus ei ole hyveeni, en mitään mittaillut pöytäliina kangasta ostaessani niin ostinpa sitten metrin liian lyhyen. Pöytä sentään peittyy, mutta liina ei oikein pysy paikoillaan. Kuinka näppärää.

Nyt työn alla on kierrätyskeskuksesta kympillä ostettu vanha kaappi jonka maalaan mustaksi. Meinasin harkita maalaavani ovet liitutaulumaalilla, mutta en vielä ole aivan varma. Saman mustan maalipinnan tulee saamaan vanha viilutettu liukuovi kaappi joka on palvellut uskollisesti tv-tasona. Kunhan kerkeän. Laitan kuviakin kunhan siivoan. Kunhan kerkiän.

Nyt innostuin vielä etsimään olohuoneeseen uutta tapettia. Löysin ihania. Kaikki eivät sovi meille, mutta ainahan saa fiilistellä. Eikö?





Että sellaista tällä kertaa. Sisustus unelmia. Tuo puutapetti oli muuten se joka ehkä voisi muuttaa meille.

tiistai 15. marraskuuta 2011

Tyynyjä

Sain inspiraation ja ompelin pari tyynyä.

Takimmaisessa on kankaana yksi kangaspainokokeilu. Etummaisessa on Tilda kangasta. Kummasakin on vanhoja pitsejä kaapin kätköistä.

Ehkä vähän erikoisia, mutta niin kait olen minäkin.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Kranssi

 Huovutettu kranssi


Toinen luovan askartelun projekti oli tehdä jotain luonnonmateriaaleista. Itse päädyin tälläiseen koivukranssiin. Tein itse tuon kranssipohjan, autenttinen muotoilu. Idea huovutetuista tammenterhoista tuli etsystä. Jostain sähköpostiini tulleesta mainoksesta sellaisia bongasin, en vaan enää löytänyt tekijää kun sellaista haeskelin.





Ja nyt on sitten lehdissäkin sitä luovaa väritystä, jota täällä kaipailin.

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Päärynöitä

Tälläisiä on tullut tehtailtua urakalla. Lähinnä pakettikortiksi ajattelin.

lauantai 12. marraskuuta 2011

Pahvirunkoisia rasioita

Nämä rasiat liittyvät jo aikaisemmin esittelemääni Paperi- ja pahvityöt kurssiin. Tarkoitus oli tehdä konepahvista (askartelukaupoissa voidaan puhua myös puupahvista) rasia ja koristella se itse kuvioimallaan paperilla. Vaikeinta oli pahvin kaavoittaminen. Koska huolellisuus ei ole hyveeni, en saanut yhtään täysin onnistunutta kaavoitusta kurssin puitteissa. Perusmateriaalina näissä on siis konepahvi, tarkemmin sanottuna akvarellipaperin takakansi.

Konepahvista on noin muuten suhteellisen helppoa saada hauskoja ja tukevia laatikoita ja purnukoita aikaiseksi. Ohjeet löydät esimeriksi Ohjaustoiminnan omasta verkkolehdestä Curecista. Linnun pöntön kansi on jätetty päälystämättä koska arvostelun takia opettaja halusi nähdä miten laatikot on tehty.


Käytin kuvioimiseen gessoa, saksilla ja erilaisilla leikkureilla leikkaamiani kuvioita, kierrätyspaperia, lähinnä kirjansivuja ja nuottipaperia, sekä ihan tavallista voimapaperia. Linnunpöntössä on myös Basicgreyn tarroja.


Tässä olen lisäksi käyttänyt omatekemästäni paperista leikattuja kukkia, leimasinta, nappeja ja vähän kimalleliimaa. Ja mustaa akryylimaalia. Paperin kiinnittämiseen olen käyttänyt laimennettua erikeeperiä.


Tuo pieni nuottipaperilla päälystetty rasia on pakollinen työ, silmälasikotelo.

Vaikka paperi on minulle tuttu materiaali, niin kurssi antoi paljon uusia vinkkejä ja pakotti kokeilemaan uutta, ikään kuin poistumaan siltä mukavuus alueelta mihin turvallisesti on jämähtänyt.
Konepahvin käyttö oli minulle entuudestaan aivan vierasta, mutta kurssin myötä innostuin sen mahdollisuuksista. Paperi ja pahvi materiaaleina ovat helppoja käsiteltäviä. Niiden työstämiseen ei välttämättä tarvita kalliita investointeja tai monimutkaisia laitteita tai erityisiä tiloja. Paperi on hyvällä tapaa arkipäiväinen materiaali, josta kuitenkin on moneksi. Monia materiaaleja löytyy kotoa ja aika kivaa jälkeä saa aikaiseksi ilman kalliita retkiä askartelukauppoihin (joita myös harrastan).

Paperi- ja pahvityöt ovat sitä osaamista mitä itsessäni haluan kehittää lajemmalti kuin vain korttiaskartelun ja skräppäilyn osalta.

Suosittelen kokeilemaan. Mukavuus alueelta poistuminen opettaa aina eniten.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Martta vol2.

Martta on jo tullut paljon rohkeammaksi. Hyvässä ja pahassa. Hän pitää näet kengistä. Niin kuin minäkin.

Aika hauska veikkonen. Ollaan tehty tuttavuutta lampaiden, kanojen ja kanien kanssa. Kaikki on sujunut hyvin. Arttu, meidän vanhempi herrasmies on vähän vaivaantunut, mutta pikkuisen sekin innostui leikkimään tulokkaan kanssa.

Altsu eli altered book

Koulun luovan askartelun kurssin puitteissa tein elämäni ensimmäisen altsun. Kokeilin tässä vähän kaiken näköisiä tekniikoita. Tekeminen oli tosi kivaa, voin suositella kaikille kokeilemista! Inspiraatio minulle tuli tästä biisistä.


Tässä on siis otettu vanha kirja uusio käyttöön. Olen liimannut muutamia sivuja yhteen ja loput kirjan sivuista liimasin yhteen niin, että liiman kuivuttua sain kaiverrettua siihen kolon. Sivut olen koristellut leimaamalla ja värittämällä distresseillä. Kokeilin ensin tulostaa tekstit kalvolle, mutta yhden tekstin liitettyäni tajusin että tulos on liian muovinen, joten loput tekstit tulostin värjäämilleni tageille.


Kolon sisälle laitoin perhosen, kolikoita ja muuta sälää jotka sitten päällystin alumiiniteipillä jonka värjäsin alkoholimusteilla. Reunojen alumiiniteippi on kohokuvioitu tiilikuosilla.

Todella hauskaa vaan leikitellä kaikilla jutuilla ilman sen suurempia päämäriä tai sääntöjä. Tykkäsin todella paljon tästä projektista ja aijon varmasti tehdä vielä lisää näitä. Joskus. Kun löydän aikaa.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Martta

Meille muutti tänään uusi perheenjäsen Martta. Hän on ihana mutta kovin ujo vielä.

Jännittävää, meille ja Martalle.




- emmo -

tiistai 8. marraskuuta 2011

Lumiukko

Huono kuva, mutta oikeasti ihan kivoja kortteja näistä tuli. Kohokuvio lumiukossa on embossattu ja kaikkea, mutta mikään ei näy. Pah. Kuvitelkaa hillittyä kimalletta ja vintagesävyjä.

maanantai 7. marraskuuta 2011

Joululintu

Tätä stanssia olen himoinnut jo jonkin aikaa. Ulkomailla se näytti olleen loppuunmyyty kun sitä yritin metsästää, lopulta törmäsin siihen Sinellissä, jossa se oli juuri tullut uutuutena. Suolasen hintainen tosin, mutta mielestäni todella kaunis.

Eli tässä on ideana se, että toinen stanssi leikkaa ja toinen sitten kohokuvioi. sitten vähän värjäsin distressillä ja tein pieniä helmiä. Tausta pahvi on myös kohokuvioitu ja vähän väritelty. Alimmaisena on pala jotakin ikuvanhaa maatalousjulkaisua.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ei menny kuin kodossa

Tykkään Anu Harkin jutuista, ne on sopivan simppeleitä mutta kuitenkin niissä piilee jokin hauska juju. Mielestäni hän tekee hyvää työtä siinä että ohjeet sopivat jokaiselle. Ei tarvitse olla erityisen taitava tai omistaa mielentöntä askartelutarvike varastoa pystyäkseen kokeilemaan. Anu on vähän kuin askartelun suurlähettiläs tai jotakin sen sellaista. Arvostan hänen työtään joka tapauksessa ja lisäksi olen vähän kateellinen. Kun se Koto on niin kivasti sisustettukkin, ja Ratula. Ja etenkin ne suola- ja pippurimyllyt. Sellaisia toivon joulupukilta!

Tämä kranssi on tehty suoraan Koto-ohjeilla. Mutta lopputulos ei kyllä hivele silmää niin kuin kyseisessä ohjelmassa. Ehkä kun mulla oli vaan tota tylsää askarteluhuopaa eikä mitään kierrätysihanuuksia jotka hehkuu ruskan väreissä. Mutta tuollainen meillä nyt kuitenkin ulko-ovessa keikkuu. Jos inspiraatio iskee teen paremman.

lauantai 5. marraskuuta 2011

Paperi ja pahvityöt

Koulussa meillä oli keväällä paperi- ja pahvityökurssi.
Tehtävänä oli tutustua erilaisiin paperi ja pahvi laatuihin ja tutkailla niiden ominaisuuksia.



Lisäksi piti esitella erilaisia paperinkuviointi tapoja. Alla on kuvia liisteritekniikasta, marmoroinnista ja kohokuvioinnista.

Käsittelin jonkin verran myös leimaamista ja embossausta.



Yksi osa kurssia muodostui paperin valmistuksesta. Innostuin tästä aika paljon. Olen aikanaan tehnyt itsepaperia, mutta jotenkin en ole ollut tyytyväinen laatuun. Kurssin myötä innostuin kokeilemaan paperinvalmistusta ihan uudella tavalla.



Tein kokeiluja jos jonkinmoisia. Eniten olen ehkä ylpeä paperista jonka valmistin heinästä. Alla oleva ruskean sävyinen paperi.


Tein kaikenlaisia kokeiluja, liukuvärjäystä, kaksiväristä paperia, taskun ja joitakin paperin kuviointi yritelmiä.

Olen jatkanut paperinvalmistusta kurssin jälkeenkin ja ehkäpä saan tännekkin asti kuvia valmiista tuotteista joissa olen itse tekemääni paperia käyttänyt.