Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Intohimona skräppäys 2012

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Fiskarettesissa pieni juttu ja muutamia kuvia tapahtumasta.
Vaikak mukavahan se on palata niihin tunnelmiin vielä pitkään, eikös?









Fiskarettesin kuvissa näkyy vielä paremmin se kun alkuun kaikki pöydät oli siistejä, niillä on vaan ne herkkupussit. Loppua kohti pöytäpinta-ala on kadonnut epämääräisten röykkiöiden alle!

Hei, jos tuntuu että et halua omaa kuvaasi esille, niin voisitko laittaa viestiä niin otan kuvan pois. :)

Translation: Some pictures from Intohimona skräppäys, Finnish scrapbooking event.

tiistai 29. toukokuuta 2012

Hamahelmi askartelua.

Ei mennyt kuin strömsössä.

Ajatus oli tehdä jotain pientä ja helppoa ja nopeaa puutarhaan.
Jotakin tälläistä:

Sain aikaiseksi jumalattoman pahan hajun ja tämän.


Kakkareet eivät lähde pois alustoistaan. Kokeilin metallisten kakkuvuokien lisäksi myös foliota ja muffinivuokia. Voin antaa vinkin, mikään ei toiminut. Olen loman tarpeessa. 7 yötä vielä.

Translation: I had great idea to make something for my garden. I had tahat picture in my mind as I started this project, but quite soon I realised that only thing that I had made was bad smell. I need holidays, only seven nights to go!!!

maanantai 28. toukokuuta 2012

Böndeskräp

En ole ikinä päässyt osallistumaan stadiskräppiin. Lisäksi työtilani on läävä. Ajattelin motivoida itseni siivoamaan ja lohduttaa huonoa onneani stadiskräppien suhteen sillä, että järjestän blogitapaamisen.
Asun metsänkeskellä vailla julkisia kulkuyhteyksiä, mutta Masalan juna-asemalta (Kirkkonummi, n.30 km Helsingistä länteen) saamme kuljetuksen järjestymään autottomille, joko kimppakyydillä tai sitten voin hakea kun sovitaan joku yhteinen juna jolla suurin osa tulee. Työhuoneeni pöydän ympärille mahtuu kahdeksan skräppäämään aika mukavasti, ainakin jos siivoan sen. Ja jos skräpätään sovussa. Jos ollaan tosi sopuisia, niin mahtuu kymmenen. Ihanaa olisi skräpätä pihalla, mutta suomen suvi, tiedättehän. Epävakaa kuin juhannusmorsian.







Ajattelin sellaista leppoisaa yhdessä skräppäilyä vailla sen kummempaa suunnitelmaa.
Lisäksi ohjelmassa voisi olla eväiden syöntiä. Meillä on eläimiä, koiria, kissoja sisälläkin, joten valitettavasti allergisille tapaaminen ei sovi.
Jos näyttää ettei päivämäärä, tai ainakaan kellonaika sovi kenellekkään, niin itselleni kävisi myös seuraava lauantai, 14.7.
Olisi kivaa jos pääsisitte tulemaan! Olisi kivaa jos levittäisit sanaa, niin joku muukin tulisi! 
Ilmoittautumiset spostiin. (minnis.enqvist (a) luukku.com)
Tervetuloa!!
Mukana:
1) Creomi
2) Riikka
3) Lintsi ja Gabriel
4) Kiala
5) Elina
6) lehtipollo
7) Raisa

perjantai 25. toukokuuta 2012

Kiitos kurssilaisille!

Musteet tutuksi -kurssi pidettiin eilen Amaliassa. Jännitti vähän että miten aikataulu toimii, saako osallistujat uusia ideoita ja että onko kivaa.
Viimeinen jännityksen aihe oli ainakin turha, itselläni ainakin oli kivaa ja mielestäni tunnelma oli leppoisa, joskin työn täyteinen!
Kaikilla oli taatusti sormet musteessa, sillä muistin mainita kumihanskoista vasta puolessa välissä kurssia.


Kurssilla tehtiin erilaisia kokeiluja Distress inkeillä ja alkoholimusteilla. Muutamiin tekniikoihin tarvittiin myös valikoimaa muita musteita. Käytössä oli erilaisia papereita ja ja kurssin edetessä nähtiin erilaisten papereiden vaikuttavan musteiden käyttäytymiseen.
Kotona suosittelenkin olemaan ennakkoluuloton paperivalintojen kanssa! Joskus "pieleen menneet" tekniikat ovat niitä hienoimpia lopputuloksia!

Kurssilaiset saivat aikaan upeita taustoja, toivottavasti sain heitä rohkaistua kokeilemaan erilaisia mustekokeiluja myös jatkossa ja annettua ideaa siitä mitä musteilla on mahdollista tehdä.

Paljon tekniikoita jäi vielä takataskuun kurssiajan rajallisuuden vuoksi. Syksyllä Amaliassa alkaa kurssirupeama jossa keskitytään selkeästi yhteen aiheeseen kerrallaan. Osa kerroista tulee olemaan tekniikka painotteisia, lisäksi olen miettinyt sellaisia aiheita kuten sommittelu, värien käyttö ja yhdisteleminen, sekä tarinointi. Jos mielessäsi pyörii asia tai idea josta mielellään kuulisit lisää, niin nyt kun syksyn kurssitarjontaa mietitään on hyvä aika antaa ehdotuksia!

Kiitos vielä kaikille mukana olleille!

PS. Ei huolta, en itse aio pitää kurssia tarinoinnista ;)

Tässä vielä muutama Riikalta saatu kuva.



 Pöytä oli sotkuissa ja tulokset hienoja, mikäs sen parempaa?

tiistai 22. toukokuuta 2012

Viimeinen rutistus

Huomenna menen viimeisen kerran kouluun tänä keväänä. Edessä ovat pääsykokeet. Menen kertomaan koulutuksesta opiskelijan silmin. siitä millaista arki on. Olen ajatellut kertoa siitä miksi itse aikanaan hain. Halusin kehittyä ammatillisesti, saada lisää menetelmiä työhöni, halusin oppia lisää ja haastaa itseni. Sain mitä hain ja paljon muuta. En olisi ikänä arvannut sen olevan näin rankkaa, vaativan niin paljon ja vievän kaiken aikani. En toisaalta olisi koskaan uskonut saavani näin paljoa. Olen parissa vuodessa oppinut paljon itsestäni, löytänyt kokonaan uusia puolia. Olen kehittynyt ilmaisussani ja oppinut määrättömän määrän asioita. Sekä kurssien puitteissa, että niiden ulkopuolella. Olen oppinut näkemään kuinka paljon minulla on vielä opittavaa.


Palautan samalla tällä erää viimeisen portfolioni plastisesta sommittelusta. Tekemistä siltä riittää, sillä suunnittelen Tiimarille askartelumalleja ja torstaina on Musteet tutuksi -kurssi. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä. Kesä on täällä.


Translation: Tomorrow is last day of school. I'm so ready for summer holidays! I love what I study, it's way more than what I expected, but it's also harder and taking more time than I could ever think of.
During these two years of my studies I have learned more about myself, discovered new sides of me. I have learnt a lot of new skills, some of them during the courses, some in the between. Well, even the school is finish for summer; I still have lot of work to be done.  
I’m doing some crafts for Finnish craft store Tiimari, so that’s keeping me little busy at the moment as well as my ink course on Thursday.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Gesso-kurssi

Osallistuin eilen Riikan vetämään Gessoleiska kurssiin Amaliassa. Sen lisäksi että meillä oli mahtavan kivaa niin tuli kokeiltua kaikkea sellaista mihin kotona ei tulisi ryhdyttyä. Kynnys liimata sideharsoa paperiin on yllättävän korkea!

Lähtökohtana meillä oli jokaisella sellainen kuviopaperi mitä muuten tuskin tulisi käytettyä. Se sai päällensä gessopesun, sen jälkeen liimattiin paperiin harsoa ja luotiin tekstuuria maskian avulla. Sitten leimattiin ja maskattiin kakkupaperin avulla. Ja muutenkin suihkittiin mistejä pintaan. Myös kirjaimet ja kukat gessottiin ja värjättiin itse leiskaan sopiviksi. Riikka oli myös saanut Polkkaponin sponsoriksi ja jokainen sai söpön itsetehdyn napin! Oma nappini koristaa leiskaa.

Työpajoista saa aina hirveästi lisää inspiraatiota ja miljoona ideaa mitä haluaisi kokeilla. On myös kivaa skräpätä seurassa ja vaihtaa ajatuksia muiden harrastajien kesken!

Translation:

Yesterday I took part Riikka’s Gesso workshop. I was such a good fun! We did all kind of different techniques for this layout. I love to take workshops, it’s so nice to work together and learn new at the same time. I’m so inspired and I have so many new ideas, I just need time to do all that!

lauantai 19. toukokuuta 2012

Kuulumisia

Kiitos Riikka ja Marie tunnustuksesta. Tosi mukavaa kuulla että blogini inspiroi ihmisiä!
Kiitä bloggaajaa jolta sait tunnustuksen.
 Lisää the Versatile Blogger Award -kuva postaukseesi. 
Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi. 
Nimeä 15 bloggaajaa ja kerro heille tunnustuksesta.

Satunnaisia faktoja:

1) Rakennamme mieheni kanssa pihaa. Olemme asuneet tässä jo kuusi vuotta ja tehneet pihaa pikkuhiljaa. Tänä keväänä aloitimme terassiprojektin, ja kukkapenkkiprojektin ja vesiaiheprojektin.

2) Kerään retropurkkeja, astioita ja valaisimia.

3) Jos voittaisin lotossa ostaisin kotitiemme varrelta tontin jossa on pieni lampi ja rakentaisin siihen kesämökin. Mielestäni mökkimatka on kohtuullinen jos mökille voi kävellä.

4) Minulla on muutama kurssi koulusta ihan pientä viimeistelyä vaille valmis. En kuitenkaan saa aikaiseksi tehdä niitä loppuun.

5) 4 -vuotias tyttäreni osaa ulkoa sanat JukkaPojan biisiin silkkii. Kuten myös kertosäkeen Jodarokin biisistä anna riikinkukon lentää. Saakohan sillä katu-uskottavuutta päiväkodissa?

6) Pidän punaviinistä ja niiden suhteen minulla on kohtuu tyyris maku. Tällä hetkellä lempi viinini on Yalumba Hand Picked Shiraz Viognier. Kysymys kuuluukin, miksi minulla ei ole sitä kaapissa?!

7) Seuraan paljon blogeja ja minulla skräppäys idoleita. Tällä hetkellä suurista suurin on Finnabair. Hän pitää ensi syksyn scraptasticissa kolme työpajaa ja osallistun niihin kaikkiin.
Jos voittaisin sen lottovoiton niin matkustaisin puolaan. Ihan vaan koska koska uskon juomavedessä olevan jotakin erityisen luovaa. Myös Drychan blogi on tutustumisen arvoinen! 

En jaa tätä nyt eteenpäin. Olen pahoillani laiskuudestani. Vetoan myös valinnanvaikeuteen. Ja saamattomuuteen. Teillä kaikilla on ihania blogeja ja juttuja!

Puuhikselle myös kiitokset haasteesta. Hänen 11 kysymystään minulle olivat:


 1. Mitä harrastat, muuta kuin askartelua? Valokuvausta ja luonnossa kulkemista
2. Mikä on suosikkivuodenaikasi? syksy
3. Mihin ajattelit matkustaa seuraavaksi? Italiaan, Sisiliaan.
4. Lempikukkasi? Tulppaani
5. Miksi suutuit viimeksi? Taidan suuttua päivittäin. Ups.
6. Millainen olisi unelmalomasi? Paljon unta, hyvää ruokaa ja upeita maisemia!
7. Laita linkki johonkin ihanaan työhösi blogissa, sellaiseen mistä itse pidät kovasti? Tämä on lempityöni.
8. Kumpi oli ensin, muna vai kana? en usko tähän teoriaan ;)
9. Mitä ostit viimeksi kirpputorilta? taisin ostaa jonkun kipon.
10. Mitä lainasit viimeksi kirjastosta? koulukirjoja.
11. Minkä askartelutarvikkeen ajattelit seuraavaksi ostaa? hmmm.. tilasin juuri vähän juttuja. Tällä hetkellä ei ole paloa mihinkään erityiseen.


Tässäkin olen tylsä. En haasta ketään, mutta jos luit tämän niin kommentoi alle näihin kysymyksiin:
1) Kaikkien aikojen paras levy ikinä?
2) Kuka keksi rakkauden?
3) Käytätkö koskaan vesivärejä skräppäyksessä?
4) Kreisentä mitä olet ikinä tehnyt (huomaa alaikäiset lukijat)?
5) Uskotko telepatiaan?
6) Minne haluaisit matkustaa?
7) Pidätkö Marimekon Unikko kuosista?
8) Mikä olet koulutukseltasi?
9) Mikä oli lapsuutesi unelma ammatti?
10) Suosittele hyvää kirjaa
11) Kehu itseäsi!


Näiden väsyneiden sanojen saattelema toivotan hyvää yötä!


Translation:
Thank you for these awards! I'm too lazy (in Finnish I have more excuses) to share these. I’m grateful that my blog inspires others and I’m happy to know so many talented crafters.

torstai 17. toukokuuta 2012

Äidille perhosia.

Tai oikeasti anopille.


Tällä samalla idealla on paljon erilaisia kortteja liikenteessä. Ideaahan voi soveltaa melkein miten vaan!
Lisää juttua fiskarettesissa.

Olimme suunnitelleet viikonloppua mökillä. Siksi en ilmoittautunut Riikan Gesso kurssillekkaan. Nyt puolet lapsista on vesirokossa. En siis pääse mökille, enkä Gessokurssille. Yritän ajatella positiivisesti.

Translation:
I did this card for my mother in low. It's quite used idea, but I think that it's good way of using scraps.

Otherwisw I'm just counting and trying to keep my toughts positive. We were planing to have little trip to our summer cottage, but two of my kids are in chickenpox. And that's not all, I'm missing Riikka's gesso lesson as well.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kasvihuone


Tässä lisää kevättä. Tulostin valokuvan vanhan kirjan sivulle, aika kiva mielestäni. En tiedä säilyykö se kuinka hyvin jälkipolville, mutta en ole niin tarkka happovapaudesta muutenkaan.

Ruusut olen tehnyt ihan itse käyttäen sixxizin käpyleikkuria. Päälle vähän suihketta kiiltoa antamaan.
Perhonen on värjätty alkoholimusteilla. Ja kukka on muuten yksiä vanhoja kukkia joiden väriin ja tyyliin en ollut jotenkin tyytyväinen ja ne jäi käyttämättä, joten keksin vetää niihin päälle kerroksen gessoa ja uudet värit. Sopii paremmin tyyliini.

Lisäksi leiskassa on vähän kohokuvioitua akvarellipaperia ja muistetta suihkittu sinne sun tänne.Toivun silmäleikkauksesta, joten pahoittelen jos kirjoitusvirheitä on tavallista enemmän.

Puuhailen muutaman isomman projektin parissa, ja silmät vie osansa, mutta toivon että saan silti tänne blogiinkin laitettua uusia juttuja!

Translation:

I'm recovering from eye operation, so my language might be even more bad than usually. For this LO I printed the picture to old book page. I like how it looks, but I’m not sure how long it will stay. Well, we will see.
I also used roses that I made with sizzix (tattered pinecone). Butterfly is colored with alcohol inks and flower is painted with gesso and colored with mists.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Ukille





Meidän ukilla oli synttärit ja lasten kanssa askarreltiin hänelle tälläisiä kukkia.
Kurkkaa lisätietoja fiskarettesista.

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hyvää äitienpäivää!

Äitienpäivä alkaa aikaisin aamulla sillä, että lapset tulevat herättämään mieheni ja kysyvät koska aloitetaan tekemään aamupalaa äidille. Kuuden maissa, kun ensimmäinen kysyjä hipsii paikalle on vielä helppoa esittää nukkuvaa. Puoli kahdeksalta mieheni luovuttaa ja nousee ylös.

Keittiöstä kuuluu hälinää, melskettä ja kolinaa. Kaikki osallistuvat. Pienin meinaa syödä äidille tarkoitetut mansikat, muut vahtivat. Onneksi!

Kohta puoliin oven takana on koko jengi. Lapset laulavat, yhdellä on lautasella herkkuleipiä ja toisella on kupissa mansikoita ja kermavaahtoa. Kaikilla on lahjoja. On hyödyllistä että on neljä lasta. Äitienpäivänä saa enemmän lahjoja!

"Minun äitini on kiva koska se auttaa minua ja kertoo asioista mistä en tiedä tai ymmärrä."

"Äiti on sellainen, että sillä on mustat hiukset. Me askarrellaan äitin kans ja tehdään ruokaa"




Skräppäys on lasten yhdessä kotona tekemä luomus.

Ihanaa äitienpäivää kaikille!

Translation:
Mother’s day starts early, my son comes around six to ask my husband to make breakfast for me. All my four kids are so excited to give their presents. They have been doing crafts at school and in daycare. But layout with my picture is done at home, all by them self and without fighting!
I wish you all happy and sunny mother’s day!

lauantai 12. toukokuuta 2012

Tervetuloa kevät!



Tämmöinen kevät leiska tällä kertaa!  Tausta on tehty valmiiksi ailahtevan väriselle taustalle. Olen käyttänyt maskia ja pyöritellyt sen päällä distressejä ja suihkinut vielä vähän mistejä perään. Askartelukaapin kätköistä löysin tuollaisia ikiaikaisen vanhoja kaupan päälis kukkasia ja tähän ne sitten päätyivät.

Tässä on muuten kakkupaperia! Eikä mitä tahansa kakkupaperia, vaan intohimona skräppäyksessä, hotellin vessassa, muovimukin alla ollutta kakkupaperia ;-)

PS. Kiitos kaikki te ihanat jotka olette ilmoittautuneet Musteet tutuksi kurssille! Pelkäsin kauheasti jos kukaan ei ilmoittaudukkaan!

Translation:


Welcome spring!
This year I’ve been waiting for spring, more than ever.
I made this with mask and distress inks, I also used some mists. Small flowers I got as a present from somewhere, long time ago. They might have been waiting for this LO :-)
I also used cake paper, which is very unusual for me. But this one has a story behind it. It’s from hotels bathroom were we stayed at “intohimona skräppäys” Finnish scrapbooking event!

perjantai 11. toukokuuta 2012

Äitille





Tässä Fiskarettesiin tekemäni kortti! Tämä on helppo tapa saada jämäpapereita käytettyä. Jä äitiskin tykkää ;)
Katso koko kortti ja laajempi selostus täältä.
Jos innostut tekemään pallokortteja, niin vinkkaa, olisi hauskaa nähdä muiden tulkintoja samasta aiheesta!

Traslation: I made this mothersday card using Fiskars products. It's good way of using left over papers, and lot fun to use different patters and colours as well.

torstai 10. toukokuuta 2012

mixed media

Tämän taulun tein muistutukseksi itselleni.
Pohjana tässä on taidekehystämöstä saatu jämäpala, joka syntyy kun leikataan paspiksia.
Ensin kiinnitin pohjaan kuviopaperia gessolla ja tämän jälkeen tuputin gessoa kankaanpainantaa varten  hankkimani sabluunan läpi.
Taustav värjäsin misteillä.
Mallinukke, vai mikä oikealta termiltään lieneekään, on leikattu sizzixillä ja embossattu sen jälkeen. Hameen pyörittelin rautalangasta, se on ehkä vähän karu ja epäsymmetrinen, mutta pidän siitä silti. Helmaan pyörittelin ohuemmalla rautalangalla ja leikkurikukilla helmakoristeen.

"Latteus", veljeäni mukaillen, on tulostettu koneella ja kiinnitetty taustaan kohopalojen kanssa.
Kukkasen olen maalannut gessolla ja värittänyt misteillä ja distresseillä. Alla olevan kukan olen maalannut krakleeraus lakalla ja gessolla. Päälle sudin vähän distressejä.
Veljeni kysyi kuuluuko skräppäykseen englanninkielisten latteuksien käyttö. Enpä tiedä siitä, mutta itse koen sen helpoksi. Kun kuitenkin jaan työni täälä internetin ihmemaassa, niin jotenkin koen vaikeaksi kovin syvällisten henkilökohtaisten tekstien jakamisen. Tai sitten en vain ole journaling tyyppiä.

Translation:

I made this to remind me. I have used card board as base and then glued patterned paper with gesso. I also used stencil to create pattern. I painted over stencil with gesso and after drying I painted it with misters. I cut shape out of card board and hot embossed it, just to get more texture and thickness. Dress is made out wire, not perfect, but I like it anyhow.

I also painted big flower with gesso and colored it with mists and distress ink.

I really enjoyed this project!