Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

perjantai 30. marraskuuta 2012

Pandoran lipas

 3rd eye:n DT:ssä olen päässyt työskenetelemään ihan mahtavassa tiimissä ja on ollut tosi hauskaa luoda ja kokeilla kaikke näiden upeiden leimasinten kanssa. Tähän laatikkoon hain inspiraatiota leimasimen nimestä, hän on Pandora.

Minulla on jokseenkin paljon laatikoita, joita olen ajatellut päälystään "sitten joskus". Tällä kertaa kuitenkin tartuin haasteeseen ja aloitin oikeastaan aika päämäärättömästi kokeilemaan kaikkea.

I have quite lot of old boxes. I’m always planning to cover them with something nice, but I ever do. One day I got huge inspiration to do something. I didn’t quite know what, so I tooked one of my boxes and started playing with that. 


Maalasin laatikon gessolla ja laitoin päälle joitakin sizzixillä leikkaamiani kiehkuroita. Lisäsin myös vähän tuollaista pitsimäistä nauhaa, ja taas lisää gessoa. esson kuivuttua suihkuttelin laatikon päälle misteillä, sillä tuloksella, että laatikko näytti järkyltä. Niinpä vein koko laatikon hanan alle ja pesin liiat värit pois. Gessohan suojaa paperia, joten nopea huljautus hanan alla ei vielä kastele kartonkia.
Tämä vesi pesu mielestäni onnistui hyvin ja pidän laatikon jännittävästä värimaailmasta.

Pandoran kuvat on leimattu kevyesti kuvioidulle paperille ja liimattu gel mediumilla paikoilleen. Gel Medium suojaa paperia sen verran hyvin, että paperi ei vahingoitu, vaikka rasia olisi ihan oikeassakin käytössä!

I added some frills and gesso, then some ribbon and more gesso. I colored the whole box with mists, but I didn’t like the result. So I washed most of it away under the water tap. And then I actually liked the result! I stamped some Pandora images on the patterned paper and clued the images on top of the box with gel medium. Gel medium is covering the paper and keeping it safe, even the box would be in heavy use. 


Tämä oli tosi hauska ja helppo projekti tehdä! This was very easy and fun project to do!



torstai 29. marraskuuta 2012

Skräppäys - Pitelemätön

Drycha on inspiroinut minua töillään jo pitkään. Olen vaikuttunut hänen vahvasta tyylistään ja tummista töistään. Olin tosi iloinen, että olin saanut hänet vuoroin vieraissa juttuun mukaan. Innostuin itse asiassa tekemään kokonaista pientä runokirjaa minialbumi muotoon, mutta pistin sen osaksi näyttelyäni ja unohdin kuvata koko kirjasen. Korjattakoon, etten siis itse ole runoillut, mutta kerännyt omia suosikkejani yksiin kansiin.

I've been very inspired by Drycha, I love her strong style and and bit dark work. I was so happy to invite her to my blog takeover. I actualy made a small book of poems, but I totaly forgot to take photo of it, because I made it for my exhipition.

"En tahdo olla ympäristöni tuote:
kasvatettu, koulittu, kompensoitu,
selitetty; siksi ja siksi.

Olen mitä haluan itse.
Ja haluan palavasti."

-Anne Hänninen-
Tulitemppeli, 1982

Tämän runon pohjalta tein sivun pojastani. Meillä on vähän samanlainen luonne, niin hyvässä kuin pahassakin.

Skräppäys - step by step


skräppäys

Aloitin sivun suihkimalla taustalle valkoista mistiä. Tapani mukaan valokuvan paikka on tässä vaiheessa jo selvillä. Saatan myös mallailla koristeita paikoilleen jo ihan ensi hetkestä lähtien. Mistin lisäksi tein roiskeita Distress stainerillä.

I usually start by looking for the place for the picture and when I have done that, I start working with the back ground. For this one, I made some misting and some splashes with distress stainer.

skräppäys

 Mistin kuivettua otin leimasimen käyttöön ja leimailin nuolia vähän sinne sun tänne. Pyrin kuitenkin keskittämään toiminnot paperilla niin, että paperiin jää myös "koskematonta" pintaa.

After the mist was dry, I started stamping. I'm always leaving some clean areas when I'm creating back ground.

skräppäys

Valokuvan alle olen kasannut kerroksittain paperia ja vellumia. Käytän yleensä paperin kiinnittämiseen kohotarra paloja.



I put quite a lot of layers behind the picture. I usually use foam tape to attach the paper.


skräppäys

Kun paperit on kiinnitetty niin sommittelen koristeet paikoilleen. Tässä sivussa olen käyttänyt itselleni uutta materiaalia, narusykeröä. Mikä itseasssa on tosi kiva, helppo ja edullinen koriste joka to mukavaa pehmeyttä ja tekstuuria sivuun. Netistä löydät monia lankasykerö taitureita.



After attaching the papers I work with the embellishments. In this layout I used string, and that's new to me. I like the texture and softness what it's giving for the work.


skräppäys

Koristeet olen kiinnittänyt glossy acsentilla ja kohotarrapaloilla.

I used glossy acsent and foam tape to attach the embellishments.

skräppäys

Tässä kuvassa näkyy hyvin sivun kerroksellisuutta.
Here you can see the layers.

skräppäys

Ja valmis sivu. Valkoinen misti olikin vähän hankalaa, tussi ei millään meinannut näkyä siinä, mutta pienellä hinkkaamisella sain runon kirjoitettua.

And this is the ready page! It was bit hard to write on top of the white mist, It was bit sticky.

skräppäys

Tässä on vielä kuva kuvausjärjestelyistäni. Taustalla erittäin sekava työhuoneeni. Valaisimena on ihan marketista ostettu päivänvalolamppu ja taustana vaaleansininen Tiimarin kartonki.

Here is a picture of my "studio".


Ihanaa adventin aikaa kaikille! Happy advent time for everyone!

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Näyttelyn avajaistunnelmia

Huh! Nyt se on tehty.Näyttely on avattu ja työt laitettu julkiseen tilaan kenen tahansa katseltaviksi. Tai melkein kenen tahansa. Näyttely on kouluni galleriassa.

Laitan lisää tunnelmia kunhan hengitän päivän pari.


These pictures are from my "The best day of my life" -exhibition grand opening.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Näyttely - Elämäni paras päivä

Huomenna on näyttelyni avajaiset. Meidän koulussa Hämeenlinnassa, osoitteessa Rinnetie 53. Elämäni ensimmäinen näyttely. Jännittää. 

"Näyttelyn nimi ”Elämäni paras päivä” tulee siitä, että kun katson taaksepäin kulunutta vuotta ja niitä haasteita, joiden parissa olen työskennellyt, on vaikea sanoa, mikä päivä oli parempi kuin toinen. Ne päivät, jotka siinä hetkessä olivat vaikeimpia, ovat välimatkan päästä katsottuna kaikista merkityksellisimpiä. Niinä päivinä kasvoin eniten. Oivallukset tulivat vasta myöhemmin, mutta työ tehtiin silloin."

Tervetuloa!

PS. näyttely on avoinna ensivuoden vaihteeseen.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kerroksia, kerroksia!

Oltiin viikko sitten Turussa Riikan kanssa ja osallistuin hänen kurssilleen, kerroksia, kerroksia!
Koen, että kerrokset ovat itselleni tyypillinen tapa työskennellä ja äkkiseltään siitä voisi vetää sen johtopäätöksen, ettei kannata mennä kurssille aiheesta, josta jo tietää aika paljon. Mutta romutampa tuon myytin tässä ja nyt!

Juuri sellaiselle kurssille kannattaa osallistua! On todella antoisaa nähdä erilaisia työskentelytapoja ja ylipäätään ravistella omia pinttyneitä tapojaan. Välillä kurssilla tuli sellaisia "herranjestas, voiko ton ajatella noinkin!" -välähdyksiä. Etenkin ohjaajalle on hyväksi saada uusia näkökulmia tekemiseen ja oppia uutta! Sillä aina oppii uutta.

Luovat harrastukset on siitä mukavia, että koskaan ei ole valmis vaan aina on mahdollisuus oppia, kehittyä ja oivaltaa uusia asioita. Suosittelen Kerroksia, kerroksia kurssia kaikille enemmän ja vähemmän skräpänneille!

skräppäys

skräppäys



Last weekend I was in Turku with my friend Riikka. Her worshop was before mine, so I could participate her workshop "layers, layers". Even I think that my style is about layering, I wound so many new things from her workshop! It was really good fun.

perjantai 23. marraskuuta 2012

Skräppäys- Risteys

Tässäpä yksi jo jokin aika sitten tekemäni sivu. Huomaa, että on kuvattu silloin kuin oli vielä aurinkoista. Tässä on Cameolla leikattu tausta ja siihen päälle on kasaksi kerätty koristeita vähän sieltä sun täältä. Sitten on vielä vähän mistejä ja ompelukonetta.

Fiilispohjalta.


This layout I made some time ago, It was still sunny out side... I made the back ground with Cameo and aded some embellishments, mist and sewing on to of it. Easy and simple. Go with the flow or something.


Mä olen koulussa tämän viikonlopun, mukavaa viikonloppua itse kullekkin!

Have a nice weekend!

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Skräppäys - Veljekset

skräppäys


Tämä taisi olla ensimmäinen sivu jonka tein näillä ihanilla 3rd eye leimasimilla. Kuvassa on isäni ja hänen veljensä joskus 50 -luvun alussa. Mustavalkoisten kuvien etuna on se, että voi käyttää tosi voimakkaita värejä taustassa! Syksy on lempi vuodenaikaani ja olen inspiroitunut tähän sivuun syksyin väreistä.

I have some old pictures from my father’s childhood. I found them so inspiriting! It’s easy to use strong colors with black and white picture. Autumn is my favorite time of the year so I wanted to use autumn colors for this.

skräppäys

 Mielestäni leimat antavat sivulle mukavaa tekstuuria. Tähän sivuun olen käyttänyt 3rd eyen leimoista leaf eli lehti leimasinta ja pumpkin eli kurpitsa leimasinta.

I think that the stamps are giving such a nice feeling to the layout. For this layout I used leaf (TES-026 leaf ) and pumpkin (TES-029 pumpkin) stamps.

skräppäys

Leimailin vähän myös Canvas pohjalle ja siitä tuli mielestäni aika kiva! Mukavaa rouheutta ja tekstuuria! Kannattaa vaan muistaa käyttää StazOn musteita tai muuta vastaavaa, joka ei reagoi misteihin, jos niillä aikoo canvas pohjaa värittää!


tiistai 20. marraskuuta 2012

Olenko luova ihminen?

Internetin ihmemaassa on käyty keskustelua luovuudesta, ideoiden alkuperästä ja matkimisesta. Ja siihen soppaan haluan myös oman lusikkani iskeä.
Minä olen aktiivinen erilaisten sosiaalisten medioiden käyttäjä. Facebook sivuni täyttyy erilaisista skräppäyksistä, askarteluideoista ja väri-ilotteluista. Pinterestissä olen pinnaillut yli tuhat ideaa muistiin. Blogeja kierrellessä saattaa hujahtaa tunti jos toinenkin.

Kaikkialta löytyy inspiraatiota, se voi olla tekniikka, väri yhdistelmät, materiaalit tai vaikka sivun asettelu. Mun monista töistä voi löytää selviä vaikutteita toisten skräppääjien töistä. Olen saattanut käyttää lankasykeröä, washiteippiä, leimausta, musteita, mistejä tai vaikka kangasta ja mitään niistä en alkuperäisesti ole keksinyt itse.

Käytän tätä nykyä paljon pientä valokuvaa, tyhjää tilaa ja koristerykelmiä. Kaikki minulle erittäin tyypillisiä asioita. Yksikään niistä ei ole minun keksimäni, vaan muualta imettyjä vaikutteita. Ja ei, en edes pysty nimeämään keneltä olen minkäkin idean poiminut.

Olenko siis lahjaton?  Perustuuko luovuuteni pelkästään muiden ansioilla ratsastamiseen?

Toinen kysymys on, että voiko ideaa omistaa? Jos joku keksii käyttää skräppäyksessä kymppikuvan sijaan puolet pienempää kuvaa, onko hän idean omistaja ja muut matkijoita? Mistä löydetään se, joka ensimmäisenä pienensi kuvansa? Lasketaanko saksilla pienennetty kuva vai pitääkö se olla tulostettu suoraan pienemmäksi? Kuka oli ensimmäinen, kenelle idea kuuluu?

Ymmärrän ihmisten huolen kun käsitöitä tehdään myyntiin. Olen itsekkin myynyt käsitöitä. Kun tulet jonkun omasta mielestäsi uuden tuotteen kanssa markkinoille, voi seuraavana vuonna olla muutamassa muussakin kojussa samaa tuotetta. Sille ei voi mitään, ideaa ei voi omistaa. Tuskin alunperinkään myymäni tuotteen idea oli täysin omani, se oli otettu jostakin jo olemassa olevasta. Markkinoinnissa ja myynnissä on muitakin kilpailuvaltteja kuin se, että myy jotakin ennen näkemätöntä. On pakko olla, sillä ennen näkemätöntä tuskin pystyy enää tekemään.

Omaleimaisuus omiin töihin syntyy persoonasta. Vaikka skräppääjiä voi maailmassa olla miljoona, minua on vain yksi. Ja silloin kun onnistun töissäni siirtämään osan minua paperille, ei sitä osaa voi matkia vaikka haluaisikin. Se tekee töistäni minun näköisiäni.
Luovuudeksi koen nimenomaan sen, että pystyn siirtämään töihini palan itsestäni.

Haluaisin vielä sanoa, että matkiminen on luonnollinen tapa oppia. Joten GO FOR IT! Ja kannattaa kurkata vuoroin vieraissa sarjan juttuja, sieltä saa imeä vaikutteita oikein luvan kanssa.

Askartelun iloa kaikille matkijoille ja niille omantiensä kulkijoille kanssa!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Turussa kursseilemassa

Lauantaina käytiin Riikan  kanssaTurussa pitämässä kursseja. Oli tosi mukavaa, tapasin ihania ihmisiä ja itsekkin opin taas uutta ja sain uuttan inspiraatiota pitkäksi aikaa. Kyllä yhdessä skräppääminen on aina kivaa!


Last saturday we went to Turku with Riikka to teach some workshops. It was so muck fun! I learned new, met amazing and so creative people and got plenty of inspiration to carry on scrapbooking! Thank you for every one who participated!

PS. olisi kia nähdä valmiita töitä! Linkkaa ne tänne niin päästään yhdessä ihmettelmään :)

lauantai 17. marraskuuta 2012

Vuoroin Vieraissa: Drycha


 Vuoroin Vieraissa jatkuu vielä! Tästä eteenpäin haasteet ilmestyvät samaan aikaan vierailijoiden tekstien kanssa. Haasteisiin on aikaa osallistua kaksi viikkoa ja osallistuneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja. Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltautuu ja innostuu kokeilemaan haasteita!

Blog takeover is still coing on! Some changes will be, Challenge will apear at the same post than the visitors post, and there will be two weeks time to paticipate to the challenge.  I hope to see many of you joining the challenges!

Tällä viikolla äänessä on upea Puolasta kotoisin oleva Karolina, johon olen saanut tutustua 3rd Eye:n kautta. Tervetuloa Karoliina!

Hi!
I'm Karolina Stopyra aka Drycha from Poland.

 I always created: drawing, taking photos etc., I became interested in scrapbooking in spring 2008, love this form due to a combination of many elements... I love to learn new techniques and bring them together. Now I'm mixed media artist, love to create a lot of things; scrapbooking, cardmaking, jewelry, altered art, art dolls and others. I was featured in scrapbook and crafty magazines. I am the founder and designer of crafty brand "3rd Eye". I'm in DT Scraps of Darkness Kit Club for alternative scrappers and DT Na Strychu polish scrap store.

That's my first layout: "Hysteria" (2008) with lyrics from Muse's song with the same title.Music is very important to me when creating.
(I'm on this pic.)

*

I start my serious scrapbook journey with project called "ArtAlbum" - fusion of my photos, poems and paper. Almost every page from ArtAlbum have poem but part or them is hidden if they are too personal (as above).
*

I love to overheat, burn, add a lot of details (especially sparkling and glossy):

"Where are You?" (2009)

*
"Insomnia" (2009)
I wanted to share my poem wit that page. Translation from polish is terrible I think but... they're one.

I spoke yesterday at the sixth with the devil
told me about corpse in the bathtub and refrigerator
just came and woke me with fever

monotone closed old gates in a dream
before the meeting with the devil
I knew that a cat also stared blankly

stood in the middle of the room and waited until'll go crazy
reminded me of the skins wounds
the dull eyes of the mutilated faces of

encounter with the devil reflected in the memory
I killed all the thoughts, I go [to sleep] away
walked away and left a beautiful light on the walls
*

I think we can say that there's no styles. There are persons. In your works are things and techniques what You love.
Your creations are You.
*
Important is find Yourself in this huge ocean of possibilities. I always try to experiment. Explore. I embossed chipboard in oven once ;) I didn't have heat tool then and that was the reason but experiments are important!
*
Don't be afraid about change done work. If you don't feel new work - give it time.
You know I ripped all my first album? I always say that story on my classes ;) I start with standard 12x12inch pages but when I understood that's not my size (hell no!)... as I wrote - I ripped whole album and make it anew to 20x20cm (about8x8inch). That was fun!!!
Don't be afraid tear off something from work - that's one of creating ways! Destruction can be so inspiring.
*
Look for inspirations not only on scrap stores. I found tiny nails one day. I don't use nails to often 'cause paper is to thin ;) but love play with them ;)
*
frame, 2010
*
My style? Very detailed.

Work extremely difficult for photographing. You need minimum few photos to discover them.



*


*
My typical scrapbook pages - these non-emotional, not about moods, just about my life - are different. Less detailed, less mixedmedia, more flat. I try to make a lot of foldings for more photos, for example I don't make 10 pages for one event ;) I prefer little photos for my albums. In my private albums- photos, tickets, brochures are most important, not beautiful sparkling flower or awesome roses trim.


  
  

well baked page (2012) * castle ruins (2012)
b-day (2012) * Housewarming Party of my friends (2012)

*
Latest "100% Drycha" works:
Tons of medias, layers, tearing, distressing and details. That's me!




 

*
Hope You survived all these photos!!
I think showing thing like that is better than describe. At last I prefer externalize myself with paper, not novels ;)

Thank You so much for watching and thank you Minna for inviting me here. :)


Thank you so much for sharing your inspirational work Karolina!

Haaste / challenge!


Ota inspiraatiosi runosta! Valitse runo joka koskettaa, kuvaa jotakin itsellesi tärkeää. Tee sivu runon pohjalta, käytä runoa journalingissa tai virittäydy muuten vaan runon taajuudelle. Kirjoita oma runo tai valitse suosikkisi. Kuvita runon tunnelma työssäsi.

This week’s inspiration comes from poetry. Choose a poem what touches you. Make your page from the poem or use poem as your journaling. You can write your own poem or use your favorite one. Picturice the feeling and make your layout to look like the poem.


Haasteeseen voi osallistua 1.12 mennessä. Mukana olet linkittällä työsi tähän postaukseen. Osallistuvien kesken arvotaan palkinto. Kiitos osallistumisestasi!

The challenge will be open until 1.12. Publish your layout in your blog, comment to this post with the link to your post. There will be small raffle between all entries to this challenge.Thanks for joining us!