Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sisustusunelmia granny chic hengessä

Granny chic -tyyli

Kevään tullen minussa puhkeaa pesänrakennus vietti. Koska lapsilukumme on jo täynnä, ei kyseessä ole vauvakuume vaan ihan konkreettinen rakennus, sisustus ja siivousvimma. Se hiipii mieleeni salakalavalasti ja alkaa inspiroivien kuvien satunnaisesta selailusta. Ennen kuin huomaankaan, olen luonut Pinterestiin sisustusaiheisia tauluja ja selaillut nettikauppoja sormet syyhyten. Kurkkaa keräämäni ideat kotiin, makkariin, keittiöön ja mökille.

Kuva: Greengate

Minä en niinkään ole piensisustaja, vaan ennemmin hinkuan tapetteja, tekstiileitä ja maaleja. Tai oikeastaan en tiedä ovatko verhot ja vuodevaatteet piensisustusta, no sama se. Nimen omaan tekstiileitä makuuhuoneeseen etsiessäni, törmäsin Greengate nimiseen yritykseen. Suomessa heidän tuotteitaan myy ainakin Colore, joka nimensä mukaisesti on todellinen sisustajan karkkikauppa.



Etsin pitkään netistä kuvia haluamastani tyylistä, sillä en osannut määritellä sitä. Retro on minulle liian retroa, toisaalta en taatusti ole mikään askeettisuuden ja yksinkertaisten linjojen ystävä. Pidän retrosta sopivassa suhteessa ja yhdistettynä nykyaikaisiin elementteihin, pidän väreistä, itsetehdyidtä asioista, vanhan ja uuden sekoittamisesta.

Tarpeeksi Pinterestiä selailtuani löysin vihdoin mitä olin etsimässä. Granny Chic -tyylin. Uutta ja vanhaa, värikästä, itsetehtyä, kotoisaa, valoisaa, värikästä! Olen myyty. Ehkä suomennos voisi olla jotakin modernin mummolan tyyppistä?

                                                Kuva: http://nestprettythings.tumblr.com/ 

Olen aloittanut kotini tuunauksen minun ja mieheni makuuhuoneesta. Muutimme jo ennen joulua vanhaan lastenhuoneeseen ja luovutimme ison ja mukavan makuuhuoneemme pojille. Legoleikit vaativat paljon enemmän lattiapinta-alaa kun ensi arvaamalta voisi kuvitella. 

Lapsemme olivat kuitenkin suhteellisen vapautuneesti toteuttaneet taiteellisia ambitioitaan huoneensa seinille ja kiintokalusteisiin. Niinpä otin pensselin kauniiseen käteeni ja tapetoin kaapin ovet eteisestä aikanaan ylijääneellä kiurujen yö tapetilla. Maalasin seinät keltaiseen taittavalla valkoisella ja vot. Kuin uusi! Laittelen kuvia omasta makkaristamme kunhan saan taulut seinälle (Voi mennä tovi).


Maalata hurautin koko eteisen seinän samalla vimmalla harmaanturkoosiksi, yritin tavoitella aquan sävyä, tiedättehän, sellaista vanhanajan turkoosia, mutta voi olla, että värini näyttää hipun verran liian siniseltä. Tilasin kuitenkin samalla reissulla tuota yllä olevaa tapettia ja katsotaan miltä väri näyttää sen jälkeen kun on saanut tapetista seuraa.


Sisustus hommani saivat keskeytyksen puutarhamessuilta. Innostuimme nimittäin alla olevan puutarhurin kanssa iskemään sormemme multaan ja sen seurauksena keittiö sai uuden ilmeen.


Suurin osa keittiön tasoista palvelee tällä hetkellä viherhuoneena. Ruukuissa kasvaa salaattia, kukkia, mansikoita, tomaatteja ja ties mitä. Retiisejä. Koska ne olivat Oilin ehdoton suosikki. Koska Pinnailu on yksi paheeni, niin totta kai sinnekkin on tullut luotua Puutarha unelmia niminen taulu.


Että tälläistä kuuluu tänne. Vähän korvatulehdusta myös. Unohtamatta kurssittelua hyvässä seurassa.
Tuleva viikko tulee olemaan kiireinen, Intohimona skräppäys jo ihan nurkan takana! Minulla ja Riikalla on suunnitelmissa pientä työpajaa ilta ohjelmaksi. Viimeisen kurssin jälkeen pääsee leikkimään hieman gessolla ja misteillä! Se on oiva tilaisuus tulla kokeilemaan, kyselemään ja tutustumaan muihin harrastajiin.

Terkuin, emmo

PS. Suuri Seikkailu alkaa toukokuussa. Vielä mahtuu mukaan!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Tykkään seurata sun Pinterest-boardeja. Ja meillä on ollut ihan tässä viime päivinä mietinnässä luopuminen omasta isosta makuuhuoneestamme, jotta pojat saisivat enempi tilaa legojuttuihinsa :).

    Odotan innolla lisää kuvia ja tarinaa sun sisustusjutuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustus jutut ovat valitettavasti jääneet odottelemaan siivous inspistä!

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.