Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

perjantai 31. toukokuuta 2013

Eskari

Tämän sivun tiimoilta palaan vielä meidän perheessä ajankohtaiseen aiheeseen. Ensi viikolla alkaa lasten kesäloma.


Sivu itsessään on aika simppeli. Olen tulostanut tekstin ja pitsikuviot suoraan taustaan, kerrostanut gessoa, papereita, siirtokuvia ja teippiä. Journaling on facebook päivitykseni 21.5.2013. Pitäisikin merkitä päivämäärä myös sivuun!


olen tehnyt tämän sivun CSI-haasteeseen. Ja se pääsikin on the watch listalle!




keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Viime hetken Lahjaidea opettajalle

Tänä vuonna meillä lahjottiin opettajia ja hoitajia Donitsin siemenillä. Valitettavasti kuvien laatu valmiista pussukoista on heikohko, sillä perinteiseen tapaan viimeistelin lahjat pussittamalla siemenet autossa, päiväkodin pihassa.




Tämä sopii mielestäni pieneksi muistamiseksi. Vaikka kukan seuraksi. Tai itse tehdyn kortin, niin kuin meillä kävi. Aikataulullisista ongelmista johtuen emme ehtineet enää pysähtyä kukkakaupassa.

Jostain syystä nämä toukokuun viimeiset päivät vaativat aikamoista ajankäytön ja organisaation taituruutta. Eilenkin meillä oli samaan aikaan päiväkodin kevätjuhlat. Tänään on yhdet synttärit ja sekä päiväkodin, että partion koko perheen retki. Yksi auto, kaksi vanhempaa, samat kellon ajat!


Translation: I made these doughnut seeds for my kids teachers. It's easy and fun present to go with flowers and selfmade card.

tiistai 28. toukokuuta 2013

Matkakuumetta

Tein tämän sivun viime viikolla. Tässä ei loppupeleissä toimi oikein mikään. Visio oli vahva, mutta jotenkin toteutus ei tällä kertaa yltänyt haluamalleni tasolle.


Materiaaleissa ei ollut mitään vikaa. Erityisesti taustan pilvipaperi on mieleeni. Kuten myös washiteippi, puiset lentokoneet ja sabluuna.



Taputtelin sabluunan läpi valkoista akryylimaalia, leikkelin valokuvia, liimailin koristeita.


Jo tässä vaiheessa tajusin menneeni metsään. Ajatus värillisen ja mustavalkoisen kuvan yhdistelemisestä oli kiehtova, mutta ei ainakaan tässä muodossa kovin toimiva.


Tässä tekemäni sillisalaatti valmiina.

Translation: This page didn't work out at all. I tried too many thing on one single page.I loved the idea of mixing black and white and color pictures, but I didn't quite get the result I wanted. Better luck next time!

torstai 23. toukokuuta 2013

Skräppäys - Ohi on!

Meillä eletään haikeita, mutta myös onnellisia aikoja. Isoja muutoksia, jotka pelottavat, mutta tuovat mukanaan myös monia uusia, hyviäkin asioita.

Yksi isoista asioista on nuorimman poikani siirtyminen kouluun. Hän on ihana, reipas ja innostunut tuleva koululainen. Hän aloittaa koulutiensä pienessä, kahdeksan oppilaan luokassa. Äitiä jännittää, poikaa jännittää, mutta kaiken päällä on kuitenkin vahva tunne siitä, että kyllä kaikki järjestyy.

Hänellä on ollut onni päästä hienoon esikouluryhmään, jossa on huomioitu puheenkehityksen erityisvaikeudet. Henkilökunta on ollut ystävällistä, kannustavaa ja tarvittaessa myötäelävää. Lapsen erityispiirteisiin on suhtauduttu juuri oikein. Ei vähättelemällä, eikä säälien, vaan kannusten, tukien ja tarvittaessa nauraen. Vahvuuksien kautta. Kumpa kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus samanlaiseen kokemukseen esikoulusta.

Toivomme, että koulumaailma tarjoaa samanlaisia onnistumisia, hienoja kokemuksia ja huimia seikkailuita kuin esikoulu tarjosi!


Sivu on yksikertainen, vailla suurempia nokkeluuksia. Olen halunnut antaa tilaa tekstille ja kuville. Laitoin sivuun muutaman siirtokuvan kohtalaisella menestyksellä. Väri pläntit on tehty Ecolinellä.

Tällä sivulla osallistun myös (myöhässä) Suomalaiseen skräppihetket -haasteeseen.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Skräppäys - hyvää syntymäpäivää

Tämän sivun olen tehnyt jo viime viikolla, isäni syntymäpäivistä. Olen tehnyt tämän sivun CSI -haasteeseen.
Tykkäsin tosi paljon tästä luonnoksesta, vaikka se alkuun tuntuikin haasteelliselta. Jos totta puhutaan niin tein taustan jo kertaalleen ja totesin että ei toimi ja aloitin alusta.


Tässä sivussa päätin taas kokeilla doodlausta, eli vapaalla kädellä piirtelyä. Se on minulle vielä aikamoinen haaste. Ihailen kovasti töitä, joissa on rentoa huolettoman näköistä piirtelyä, mutta itseltäni se ei vielä tahdo sujua. Tässä työssä pyöreät muodot kuitenkin houkuttelivat kokeilemaan ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.


Sivu on oikeastaan aika yksinkertainen. Olen kerrostanut ensin paperia ja vellumia, leimaillut hieman ja kiinnittänyt valokuvat paikoilleen. Sivu jäi kuitenkin mielestäni vähän vajaaksi tai autioksi, niinpä otin esille tämän hetken suosikki tuotteeni GlimmerGlamin. Peitin kuvat ja tipauttelun GlimmerGlamiä noin metrin korkeudelta työn päälle luodakseni isoja roiskeita.


Tässä vielä haaste, jonka pohjalta olen sivuni tehnyt:


Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Skräppäys - Voi ei!

Meillä eletään raskaita aikoja. Suremme läheisen pois menoa ja voimat tuntuvat hävinneen. Elämää tulee helposti pitäneeksi itsestään selvyytenä, kunnes tapahtuu jotakin pysäyttävää.

Tälläisinä hetkinä ymmärtää, ettei elämää voi elää sitten kun, koska se joskus sitten ei ehkä koskaan tulekkaan. On muistettava nauttia käsillä olevasta hetkestä, muistettava kertoa läheisilleen kuinka rakkaita he ovat ja tavoiteltava unelmia silloin kun siihen on mahdollisuus.

Yhteiset hetket ovat arvokkaita.

Alla oleva sivu ei liity tapaukseen, vaan olen skräpännyt tämän jo aijemmin tällä viikolla, hieman pienemmästä sattumasta, joka sekään ei ollut kovin mukava yllätys. Äitienpäivän attona nuorimmaiseni tipahti trampoliinilta sillä seurauksella, että hänetä murtui kaksi luuta ranteesta.


 Osallistun tällä sivulla ColorConspiracyn luonnos haasteeseen. Taustalla olen käyttänyt suolatekniikkaa.



Keskityn seuraavat päivät perheeseeni, joten sähköposteihin vastaaminen viivästyy.

torstai 16. toukokuuta 2013

Skräppäys -äitienpäivä

Osallistun ensimmäistä kertaa Paper stories haasteeseen. Tämän sivun hallitseva elementti on tuo vesiväri palkki ja haaste olikin saada sivu tasapainoiseksi kun toisella laidalla on noin vahva ja intensiivinen väri.


Tässä sivussa pidän erityisesti tuon keskellä olevan kukan värityksestä. Se onnistui mielestäni hienosti ja tuo kukkaan kolmiuloitteisuuden tuntua. Otsikko on sarjassamme outoksia, mutta väriensä puolesta se sai jäädä.

Sivu kertoo äitienpäivästä, siitä kuinka se on yksi suosikki juhlapyhistäni. Huomatkaa vanhimman tyttäreni aiban itse leipoma ja koristelema kakku! Wau!

Alla vielä inspiraation pohjana toiminut luonnos.


tiistai 14. toukokuuta 2013

Skräppäystä -skissedilla #210

Siitä onkin jo vierähtänyt reilu tovi, kun viimeksi osallistuin Skissedillan haasteisiin. Nyt on kuitenkin päällä sellainen mukava skräppäysvire, että aikaa ja innostusta riittää haasteisiinkin.

skräppäys

Tässä sivussa olen taas sotkenut Ecoline värien kanssa, olen aivan hullaantunut niihin ja niitä onkin pakko tunkea lähes joka sivuun. Tässä sivussa olen käyttänyt gessoa, kuviollisia teippejä, kalvoa, tarroja, ompelukonetta, leimasimia ja ainoastaan pienen palan kuviollista paperia. Taustaa lukuunottamatta.


skräppäys

Tässä vielä Skissedillan sivuilta lainattu luonnospohja joka toimi sivun inspiraationa.

skräppäys

maanantai 13. toukokuuta 2013

Syksyn ja kesän verkkokursseja!

Pieni mainos kamppanja tuleville kursseilleni!

Kesällä, heinäkuussa, käynnistyy jälleen voimauttavan skräppäyksen kurssi "hyvää oloa skräppäyksestä". Kurssin hinta on 50€, mutta rahalleen saa vastinetta koko kesän ajan, aina elokuun loppuun saakka. Luvassa on valokuvausta, skräppäystä, ilmaisua ja luovaa-askartelua. Ja kaikki tehdään itselle. Töistä saa halutessaan palautetta, mutta mikään pakko ei ole jakaa yhtään mitään.

Kurssille on myynnissä myös aika mukava kitti!



Syksyllä on vuorossa viikko elämästä -minialbumikurssi, jossa kitin lisäksi et tarvitse kuin sakset ja liimaa. kurssin hinta 35€ sisältää sekä kurssin, että kitin.


Lokakuussa luvassa Valokuvausta skräppääjälle kurssi, jolla perehdytään hieman kameran käyttöön, sommitteluun ja yksinkertaiseen kuvankäsittelyyn. Sopii aloittelevalle valokuvaajalle. Hinta 30€


Tässä vielä tarjous niille, jotka haluavat osallistua useammalle kurssille.


sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Skräppäys -levottomat jalat

Eilen iski todellinen skräppäysinspiraatio. Tein muutaman sivun, osallistuin haasteisiin ja muokkasin ja tulostin kuvia, kunnes räks. Tapahtui onnettomuus. Tyttäreni tipahti trampoliinilta (jossa on turvaverkko) alas sillä seurauksella, että hänet oli vietävä sairaalaan. Ranteessa kaksi luuta murtunut ja tytöllä kipsi seuraavat neljä viikkoa. Todella harmillista, sillä olimme juuri päässeet hyvään vauhtiin pyörällä ajossa. Huonoa onnea kerta kaikkiaan.


Tässä kuitenkin sivu, jonka sain valmiiksi. Olen jatkanut Ecolinella leikkimistä, harjoitellut vähän doodlailua ja muuten oikeastaan aika simppelillä linjalla. Osallistun sivullani Sketchbook365:n haasteeseen.


Hyvää äitienpäivää kaikille lukijoilleni! Olkaa varovaisia trampoliinien kanssa!

perjantai 10. toukokuuta 2013

Skräppäys -CSI

Viime tingassa mukana CSI-haasteessa. Meillä on tänään vietetty sairaspäivää, oma kuntokaan ei ole juuri antanut mahdollisuuksia mihinkään eläväiseen toimintaan, joten olen näppäillyt koneella uusia ulkoasuja yhdelle jos toiselle blogille, tehnyt mainoksia ja skräpännyt tämän sivun.

Blogi on aika hurja, myönnän ja etenkin yläpalkki tarvitsee vielä aikaa ja hiomista. Mutta kaipaan tällä hetkellä ylitsepursuavan paljon tilpehööriä. Ehtii sitä taas ankeilemaankin jo siltä tuntuu!


Halusin testata erästä tekniikkaa suoraan paperille (ilman gessoa), ei toiminut, mutta tulos muistuttaa Intohimona skräppäyksessä Anna-Marian johdolla opettelemaamme vesiväritekniikkaa.




Sivun juoni on piilotetussa tarinoinnissa, joka on piilotettu kirjekuoreen, jota linnun siipi pitelee kiinni.


Mukavaa viikonloppua teille!


torstai 9. toukokuuta 2013

skräppäys -Täällä ollaan

Täällä sitä ollaan. Ollaan kuin ollaankin. Hieman hektiseltä näyttää, mutta mukavalla tavalla. Hienoja projekteja on hautumassa.


Tämä sivu on tehty Suuri Seikkailu -mixed media kurssille. Olen käyttänyt taustan teossa liisteriä.


Kurssilla on mukava meininki ja upeita töitä on jo syntynyt! Erityisen mukavaa on nähdä vanhoja tuttuja kurssilaisia uusilla kursseilla. Se, jos mikä on, hyvää palautetta!


Mukavaa loppuviikkoa sinulle!


sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Paperilla -paperiaskartelun virtuaalilehti

Haluatko hypätä mukaan? Tekemään kotimaista paperiaskarteluun keskittyvää verkkolehteä? Haluatko jakaa osaamistasi, töitäsi, parhaita oivalluksiasi? Meillä suomessa on taitoa, osaamista ja lahjakkaita tekijöitä.  On aika näyttää se.


Käy osoitteessa emmo.fi ja lue ohjeet. Sinä osaat. Ole rohkea ja osallistu!

Kysymyksiä? paperilla@emmo.fi

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hyvää oloa skräppäyksestä -kurssi

Heippa, tässä pieni ennakkomainos. Muistatteko kun alkuvuodesta pidin voimaa skräppäyksestä kurssin. Nimi on vaihtunut hieman, mutta ajatus on sama. Ensimmäiset kurssit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja paljon positiivista palautetta, joten iloisin mielin tarjoan uutta mahdollisuutta osallistua verkkokurssille. Verkkokurssille osallistuminen ei vaadi omaa blogia tai muutat eknistä osaamista, lisätietoja täällä.

Hyvää oloa skräppäyksestä kurssi perustuu voimauttavan skräppäyksen menetelmään, jossa keskeisessä roolissa ovat valokuvat, luova-askartelu ja tarinat. Kurssi yhdistelee omakuvallista valokuva työskentelyä luovan itseilmaisun kanssa.  Kurssin tarkoitus on tehdä näkyväksi omia voimavaroja, nauttia oman luovuuden löytämisestä ja pysähtyä hetkeksi kuulostelemaan omaa itseä.

Kurssi ei varsinaisesti ole tekniikka kurssi, mutta kurssiin sisältyy myös helppoja tekniikoita ja perinteistä skräppäysopetusta. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään skräpänneillekkin.

Kurssi kestää heinä-elokuun ajan, niin, että jokatoinen viikko keskitytään valokuvaamiseen ja jokatoinen viikko  skräpätään. Kurssi koostuu tekniikka videoista, pohdinta- ja valokuvaustehtävistä. 

Kurssi ei vaadi ennakko tietoja skräppäyksestä, valokuvaamisesta tai muusta askartelusta, vaan kurssille voi tulla omana itsenään, juuri sellaisena kuin on. Katso lisää: www.emmo.fi

Kurssin hinta on 50 euroa.



Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
minna@emmo.fi