Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Valintoja, valintoja.

Olen miettinyt blogiani tässä pidemmän aikaa. Olen lukenut maailmalta bloggaajien vinkkejä hyvän blogin kirjoittamiseen ja pohtinut mitä blogiltani haluan. Matkan varrella blogini suunta on muuttunut. Välillä olen keskittynyt pelkästään askarteluun, välillä julkaissut enemmän myös omaa elämääni käsitteleviä juttuja. Viime vuosi keskittyi lähes täysin askarteluun. Olen joutunut pohtimaan miksi bloggaan, kenelle kirjoitan ja mitä haluan tältä kaikelta.

Totuus on, että oikeasti en pysty joka päivä tarjoamaan viimeisteltyä, harkittua ja persoonallista luovan työnprojektia. Jos lähden sille linjalle kompromissaan monia asioita joita pidän tärkeänä. Luova itse ilmaisu muuttuu liukuhihnatyöksi, joka on kaukana siitä miksi skräppään. Kuluu päiviä etten skräppää, mutta saatan tehdä muunlaista luovaa työtä. Valokuvausta ja otettujen kuvien käsittelyä, teen erilaisia mixed media kokeiluita tai art journal tyyppistä, hyvin henkilökohtaista itseilmaisua.



Olen tullut siihen tulokseen, että askartelu on osa minua. Hyvin tärkeä osa. Tykkään todella paljon skräpätä ja voisin jopa sanoa tarvitsevani sitä. Luova työ pitää minut järjissäni. Se auttaa käsittelemään asioita ja on hyvin pitkälti sitä kuuluisaa omaa aikaa. Skräppäyksen opettaminen on myös minulle mieluisaa ja parasta kaikessa on kun ihmiset kurssin jälkeen tulevat kiittämään ja sanovat inspiroituneensa. Se, että saan herätettyä toisessa ihmisessä ilon luoda jotakin itselleen, on melkein parasta mitä tiedän.


Oman toiminimen perustaminen on tehnyt minusta yrittäjän. Pidän skräppäys ja mixed media -kursseja verkossa ja kutsusta melkein missä vaan. Toimitan Paperilla -verkkolehteä. Kirjoitan juttua Ihanaan. Pitäisikö blogini olla yritykseni jatke, vai saako blogi esittää yrittäjän monipuolisemmin, askartelun ollessa vain yksi kiinteä, joskin iso osa elämää. 

Menetänkö kenties mahdollisuuksia esittelemällä blogissani valokuvia ja tapahtumia myös askartelumaailman ulkopuolelta? Kirjoitanko blogia itseni takia, vai haluanko muokata blogiani siihen suuntaan mitä kuvittelen lukijoitteni haluavan? Mistä edes voin olla varma miksi ihmiset lukevat blogiani? Millaisia mahdollisuuksia tarkalleen ottaen haluan?


Suuret blogimaailman tuntijat sanovat, että jos kirjoitat askartelublogia pysy lestissäsi ja perusta oma blogi kokkaamiselle. Ehkä näin on, jos todella elää bloggaamisella. Itse koen askartelun olevan osa luovaa elämäntapaa. Siihen sisältyy joskus myös sisustamista ja toisinaan ruuanlaittoa. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen myös kiinnostunut muodista! Sattuneista syistä sydäntäni lähellä ovat myös perhe, rakkaus ja ylipäätään positiivinen ja hyväksyvä elämänasenne. Kaikki nämä ruokkivat myös luovaa käsillätekemistä.

Näin ollen aion jatkossa keskittyä blogissani siihen mikä minulle on elämässä tärkeintä. Olkoonkin, että se ei aina liity askarteluun tai joku teistä saattaa hypätä suosiolla joidenkin juttujen yli. Tärkeintä on, että blogin kirjoittaminen tuntuu itsestäni mielekkäältä ja hauskalta. Askartelu, yrityksellä tai ilman, on kuitenkin elämässäni se asia, jonka tarkoitus on lisätä hyvinvointia ja positiivista ajattelua, ei negatiivista energiaa!


Mukavaa keskikesää kaikille!

Minna






torstai 27. kesäkuuta 2013

Paris

Aloitin tämän projektin jo keväällä Intohimona Skräppäyksessä, mutta sain viimeiset koristeet paikoilleen vasta nyt. Odotus kuitenkin kannatti, koska tykkään lopputuloksesta todella paljon! 

Albumin pohja on tehty Sodaliciuksen tyttöjen Nulkan ja Jaszmurkan työpajassa. Suurin osa tarvikkeistaan on Sodaliciuksen. Valmiiden tarvikkeiden lisäksi olen käyttänyt erilaisia lippuja ja lappuja matkalta. 

I started this project last spring in event called Intohimona skräppäys. That's the biggest paper craft event in Finland. I didn't finish it there and it was almost ready for quite a long time. I wanted to put all the embellishments to the right places before taking pictures and I think that it was worth waiting. I really like the result!

The base of the album is made in Sodalicius workshop with Nulka and Jaszmurka. I had so much fun in this workshop! Thank you girls for coming over to Finland and hope to see you one day again!















tiistai 25. kesäkuuta 2013

Minialbumi embossaamalla

Birgitin työpajassa ArtFusionissa teimme tämän pienen minilabumin käyttämällä kohojauheita. Osaan sivuista olen todella tyytyväinen, mutta osa tekniikoista ei meinannut luonnistua millään! Meinasin jo sanoa suhteeni irti koko kohopulvereihin. Tykkään albumissa kuitenkin sen värimaailmasta joka mielestäni istuu hyvin käyttämiini valokuviin. Hauska yksityiskohta on myös kannen pieni laatikko, jossa on irrallisia helmiä!








I made this minialbum in ArtFusion, in Birgits workshop. We worked with embossing and I must say, that some of the techniques what we were using were too hard for me!! I just couldn't make it happen!
I still like the album and how the colors mach with my pictures. And I had good fun while doing my album. It's good to challenge yourself time to time! 

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hyvää oloa skräppäyksestä!

Vielä ehtii mukaan heinä-elokuussa järjestettävälle verkkokurssille!

Hyvää oloa skräppäyksestä 1.7 alkaen 

Ensimmäinen Voimauttavan skräppäyksen kurssi vuoden alussa sai todella hyvän vastaanoton, jonka rohkaisemana starttaa uusi verkkokurssi samalla teemalla, hyvää oloa skräppäyksestä.
Kurssi kestää kaksi kuukautta, mutta kaikki materiaali on kurssilaisten käytössä syyskuun loppuun asti.
Kurssilla ei ole kiire, vaan kesän aikana tehtäviä voi tehdä omaan tahtiinsa, itselle sopivassa rytmissä. Kaikki tehtävät ja materiaalit ovat kurssilaisten käytössä syyskuun loppuun saakka.
Kerran viikossa ilmestyy joko skräppäys tai valokuvaushaaste, niin, että jokaiselle viikolle riittää inspiraatiota. Valmiit työt voi halutessaan esitellä tai olla esittelemättä muille. Voimauttavaa skräppäystä tehdään itselle, omista lähtökohdista.  Lue lisää voimauttavasta skräppäyksestä täältä.
Hyvää oloa skräppäyksestä kurssi perustuu voimauttavan skräppäyksen menetelmään, jossa keskeisessä roolissa ovat valokuvat, luova-askartelu ja tarinat. Kurssi yhdistelee omakuvallista valokuva työskentelyä luovan itseilmaisun kanssa.  Kurssin tarkoitus on tehdä näkyväksi omia voimavaroja, nauttia oman luovuuden löytämisestä ja pysähtyä hetkeksi kuulostelemaan omaa itseä.
Kurssi ei varsinaisesti ole tekniikka kurssi, mutta kurssiin sisältyy myös helppoja tekniikoita ja perinteistä skräppäysopetusta. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään skräpänneillekkin.
Kurssi koostuu tekniikka videoista, pohdinta- ja valokuvaustehtävistä. 
Kurssi ei vaadi ennakko tietoja skräppäyksestä, valokuvaamisesta tai muusta askartelusta, vaan kurssille voi tulla omana itsenään, juuri sellaisena kuin on.



Kurssille on mahdollistalunastaa kurssikitti. Kurssi + kitti yhteishintaan 70€ +pk, pelkkä kitti 24€+pk.
Kitti sisältää:
  • 5 kpl kuviollisia papereita 12x12 ILS, Pebbles
  • 1 pkl valkoista kartonkia 12x12 American Crafts
  • 1 kpl kuviopaperi suikaleita, ILS
  • kokoelman erikokoisia ja muotoisia kakkupapeita
  • ruusunauhaa
  • 3 klp paperisia ruusuja
  • 3 kpl silkkisiä ruusuja
  • narua
  • pussillisen puupahvisia viirejä, Scrapfellow
  • "pumpuli"palleroita
  • nappeja
- See more at: http://emmo.fi/5



sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kanvas - Dream

ArtFusion tapahtumassa osallistuin Nathalie Kalbachin työpajaan Season Canvas. Minun kanvaksestani tuli tämän näköinen. Tekemiseen käytettiin montaa itselleni tuttua tekniikkaa, mutta sain myös uusia ideoita ja opin paljon jo käyttämistäni materiaaleista.

I made this canvas In ArtFusion where I  participated Nathalies workshop Season Canvas. I really like her way of teaching and even some of the techniques and  materials were familiar to me, I still learned new things and had good time! 


Nathalie oli hurmaava persoona ja viihdyin hänen työpajoisaan todella hyvin. Ihan täysin tyytyväinen en valmiiseen työhön ole, mutta teko prosessi oli hauska.

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Project Life!

Project life on nimensä mukaisesti elämää dokumentoiva projekti. Omaa kansiotani olen koonnut todella yksinkertaisesti, lisään vain valokuvia ja tekstiä, sitä tosin valitettavan laiskasti.

This post is about my Project life! Mine is all about doing it the easy way. I just add the pictures and some text. That's it.


Tulostan osan kuvista itse, osan olen teettänyt. Osan kuvista pilkon sopimaan valmiisiin muovitaskuihin. Koen hankalana sen, että saan sivuihin järkevästi kuvia. Yhdessä muovitaskussa on sekä vaaka, että pysty kuvia, mutta silti taskujen täyttäminen on palapelin tekoa! Myös kuvien tulostaminen oikeaan kokoon voi olla hankalaa. Hankalaa on myös se, että taskuja ostaessani en ajatellut, että käyttäisin paljon neliskulmaisia instagram kuvia. Jokaisesta kuukaudesta olen digiskräpännyt isomman kansilehden. 

Most of the pictures i print my self. It's a challenge to get pictures to the right size. I think that filling up the pages is like a puzzle. When I first bought the pages, I didn't think that I would use so many Instagram pictures. Now I would buy more pages for square pictures. For every month I'm making digipage cover. 


Otan paljon kuvia, enkä tietenkään pysty skräppäämään ihan kaikkia ottamiani kuvia. Haluan kuitenkin säilyttää kuvia muutenkin kuin koneella. Etenkin nyt kun hölmöyttäni menetin useiden vuosien kuvat ulkoisen kovalevyn hajottua.

I take lot of pictures and I of course can't scrapbook all of them. But I want to have my pictures also some where else than in my computer. That's because I lost all my pictures from 2007-2012, when my hardboard broke.


Kuten kuvista näkyy, ei oma Project lifeni sisällä askartelua. Kun askartelen, teen perinteisiä skräppisivuja. Project life on minulle luova valokuvaalbumi, jossa luovuus tulee erikokoisten kuvien kautta, tarinointilappuja ja kuvia sommittelemalla. Projekti on niin suuri, että olen pyrkinyt mahdollisimman helposti toteutettavaan versioon. En myöskään edes yritä sitoa kuvia tiettyihin päiviin tai edes viikkoihin, vaan kanio koostuu kuvista, tapahtumista, reissuista. Kaikista ei ole mitään juttua, ja joistakin kuvista taas enemmän.

Olen myös antanut lasten kirjoittaa omia muistojaan ja itselleen tärkeitä asioita. 

As you can see, I don't do crafts. When I feel creative I do scrapbooking. For me Project life is creative photoalbum where I play with different size of photos and journaling tags. Project life is so big that I just have to do it easy way. I don't even try to make something every day or even week, my album is about, events, trips and single pictures. I write more journaling about some things and there is no text at all about some pictures. My kids are writing down their memories as well.


Minulle Project life on dokumentointia. Kasvavia lapsia, arkea, juhlaa, matkoja, hetkiä elämästä. Se on valokuvia, pieniä muistoja matkan varrelta. 

Innostuitko Project Lifestä? Kurkkaa Pinterestiin, olen koonnut sinne upeita ja inspiroivia Project life sivuja, printattavia kortteja ja muuta aiheeseen liittyvää!

For me the Project life is about documenting life. It's about how my kids are crowing, it's about everyday life, great moments, trips and parties. It's about my family life. 

If you are interested about Project life, please check out my Pinterest board!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kirjan tuunaus

Ystäväni liike täyttää 10-vuotta ja olemme mieheni kanssa osallistumassa sen kunniaksi järjestettäviin juhannusjuhliin (Ensimmäisen kerran vietämme juhannusta kahdestaan lasten syntymän jälkeen!).

Lahjaksi askartelin muistikirjan. Aloitin päällystämällä kirjan kuviollisella paperilla (7dots studio). Käytin paperin kiinnittämiseen Gel Mediumia. Samaisella aineella kiinnitin grungeboard kuviot, pääkallot, kirjaimet, kiehkurat ja saranat paikoilleen. Annoin työn kuivua hetken ja levitin ohuen kerroksen gessoa koko työn päälle.


Gesso auttaa akryylimaaleja tarttumaan työn pintaan. Kun gesso oli kuivunut aloitin työn varsinaisen värittämisen. Työhön käytin sinistä, vihreää, punaista, okraa, ruskeaa ja lopuksi mustaa akryylimaalia.


Akryylimaalien kuivuttua lisäsin työhön Pearl Ex jauhetta, joka mielestäni korostaa työn kolmiuloitteisuutta ja antaa mukavan ilmeen. Käytin fiksatiivina hiuslakkaa. Mielestäni on hauskaa tehdä välillä tälläistä vähän erilaista jälkeä!


My friends company is turning 10 -years in few weeks and we attending a party to celebrate their business. For a present I made this note book.

I started with patterned paper from 7 dots studio and I attached that with gel medium in to the book. After that I painted the whole book with gesso. Acrylic paints are easier to paint on top of gesso. Remember to dry the layers before adding new ones! For coloring I used acrylic paints. For the finish I added Pearl Ex. I used hairspray as fixative.


I quite like the result.

tiistai 18. kesäkuuta 2013

ArtFusion

Viime viikonloppuna olin Hollannissa, ArtFusion tapahtumassa, jonka järjestivät suomessakin tutuksi tullut opettaja Birgit Koopsen ja mixed media opettaja Nathalie Kalbach.

Lensimme ensin Amsterdamiin ja kiersimme päivän ihaillen kaupunkia yhdessä Riikan ja Marshan kanssa. Pakollisena nähtävyytenä kiersimme ensin Rijksmuseumin, mutta aikainen herätys (klo. 4.30!), teki tehtävänsä ja reilun tunnin kiertelyn jälkeen jalat ja pää olivat siinä pisteessä, että eksyimme museossa!

Last weekend I was in Netherlands, Amsterdam and Utrecht. Nathalie and Birgit organized an event called ArtFusion! I really had great time with my new and old friends! Thank you so much for every one!


Kävimme myös tunnin mittaisella kanaaliajelulla, joka oli yllättävänkin hauskaa! Perjantai iltana kanaaleissa ajeli muitakin kuin turisteja ja veneestä näki mukavan kaistaleen Amsterdamilaista elämää. Päätimme ensimmäisen illan yhteisellä illallisella Karibialaisessa ravintolassa.



Itse tapahtuma järjestettiin Utrechtissa, Amsterdamin ulkopuolella. Paikasta toiseen pääsi liikkumaan näppärästi junalla.

ArtFusion oli pieni, mukava tapahtuma, joka muodostui neljästä erillisestä kurssista jotka kaikki keskittyivät mixed mediaan. Kurssit olivat keskenään hyvin erilaisia ja mielestäni viikonlopun kattaus oli monipuolinen ja käytössä oli erilaisia medioita ja tekniikoita.

Alkuun meidät jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen pääsi Birgitin opetukseen ja oma ryhmäni aloitti kanvaksen Nathalien kanssa. Nathalie oli hurmaava persoona ja hyvä opettaja, joka tiesi todella paljon käyttämistään medioista, niiden historiasta ja ominaisuuksista.


Tässä kuva omasta työstäni, joka jäi hitusen kesken.


Yksi tapahtuman ehdottomista parhaista puolista oli sen sosiaalisuus, uusien ja vanhojen ystävien tapaaminen, yhdessä tekeminen, ajatusten vaihtaminen. Söimme lounaan yhdessä työpajojen välillä ja se loi yhteisöllistä tunnelmaa entisestään. Työ pajojen jälkeen kävimme illallisella hieman pienemmällä porukalla ja jatkoimme työskentelyä vielä hetken aikaa.

I hope to see you all next year!


Seuraavana aamuna jatkoimme Birgitin kanssa mixed media sivun parissa. Teimme monenlaisia papereita itse  kättäen apuna stanssattuja kuvioita, gessoa ja mistejä. Laitan kuvan valmiista sivusta myöhemmin, kunhan saan sen tehtyä loppuun asti!




Viimeinen kurssi oli Nathalien Panpastel työpaja, jota odotin mielenkiinnolla, sillä PanPastellit ovat minulle uusi tuttavuus. Tykkäsin työpajasta kovasti, mutta en usko, että saan mitään aivan valmista esille vähään aikaan. Aikani kului todellakin vain kokeiluun ja testailuun. Osa paremmalla menestyksellä, osa huonommalla.



Pakollinen tuulimyllykuva! Must have windmill picture!


Tässä ihanat opettajat ja tapahtuman järjestäjät! Tätä pientä ja tunnelmallista tapahtumaa voin lämpimästi suositella kaikille mixed mediasta kiinnostuneille! Check out Nathalies blogpost from her blog


PS. Jos sinua inspiroi osallistua Birgitin, Nathalien, Janna Wernerin tai Åsa Danielssonin kursseille, niin kukkaa tänne. Ruotsissa tapahtuu!

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Syncro safarilla

Välillä pitää vähän harrastaa muutakin kuin askartelua.
Olimme vähän aikaa sitten koko perhe mukana off road safarilla, jossa nimensä mukaisesti ajettiin metsässä. Oma Syncromme ei vielä liiku pihasta, joten hajaannuimme eri autoihin apukuskeiksi.


Off road eroaa perinteisestä autoilusta ainakin siinä, että auton ulkopuolella vietetään yhtäpaljon aikaa kuin auton sisälläkin, kuten kuvasta näkyy. Monista esteistä ei pääse yli ilman muiden apua, joten toiminta on hyvinkin yhteisöllistä.



Ei uskoisi miten näppäriä autoja nämä tölkit ovat! Ja kuinka sympaattisia.


Päivä oli älyttömän helteinen ja voitte kuvitella kuinka hyvät ilmastoinnit autoissa oli. Mutta hauskaa oli!



Safari järjestettiin Askolan ATV-puistossa. Suosittelen, jos kaipaatte vähän muunlaista askartelua!