Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Torronsuolla

Tänä kesänä olemme viettäneet runsaasti aikaa mökkeillen. Meillä on mökki Tammelassa, juuri sopivan ajomatkan päässä kotoa. Mökki ei sinällään ole mullistavan hienolla paikalla, mutta siitä on lyhyet etäisyydet sekä Liesjärven kansallispuistoon, että Torronsuolle.


Olin koko lomaviikon haaveillut retkestä suolle, mutta sopivaa (sateetonta) päivää ei tuntunut tulevan. Lopulta kuitenkin pääsimme matkaan ja löysin elämäni ensimmäiset lakat! Olen kerran aikaisemmin löytänyt yhden ylikypsän lakan. Ei sillä, en juuri ole niitä etsinytkään. Tällä kertaa saalis oli toista maata. Ei suuri, mutta meille hilla-amatööreille ruhtinaallinen. Lähes litran verran herkullisia marjoja.


Lapset nauttivat suolla rämpimisestä ja marjojen syömisestä. Koska ilma oli kolea, ei suolla ollut paarmoja tai muita öttiäisiä. Pilvinen sää toi mielestäni myös hyvin esille maaston upeat värit.


Lakkojen lisäksi suolta löytyi valtavan kokoisia mustikoita. Tyttäreni sanoin isoja, mutta hyviä!


Torronsuolla on helppoa liikkua pitkospuita pitkin. Lakkoja täytyy katsoa hieman pitkospuiden ulottumattomista, mutta eksymistä ei tarvitse pelätä, ainakaan jos kauhean kauaksi ei lähde seikkailemaan.


Voin lämpimästi suositella Torronsuota kaikille kotimaan luontokohteista kiinnostuneille.


Palatakseni vielä lakkoihin. Nautimme ne leipäjuuston kera. Pikaohje herkulliseen paistokseen. Lämmitä leipäjuustopalat kermassa, mausta kanelilla ja hunajalla. Tarjoile lämpimänä tuoreiden lakkojen kanssa. Nam!

Photobucket

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Minialbumi mistaillen

Hei kaikki! 
Syksyn kurssikalenteri alkaa pikkuhiljaa täyttyä! Kursseja on niin verkossa kuin ihan perinteisinä kursseinakin. Vähän on luvassa myös reissausta, sillä voin todella suurella ilolla sanoa, että minut on kutsuttu sekä Saloon, että Raumalle kurssittamaan. Aloitan syksyllä kurssien pitämisen myös Variston Sinellissä! Vielä muutama kurssi on varmistumatta, mutta hyvältä näyttää, kiitos siitä! Lisätietoa yksittäisistä kursseista tulossa piakkoin.

Olen pyrkinyt kokoamaan kurssikalenterin niin, että sopivia kursseja löytyisi sekä pidempään harrastaneille, että vasta-alkajille. Kaikilla kursseillani tärkeintä on rohkaistua käyttämään omaa luovuuttaan ja pitää hauskaa. Kursseilla pärjää perustarvikkeilla. Nettikurssit eivät vaadi omaa blogia, eikä sinun tarvitse osata erityisiä teknisiä kikkoja. 

Lisätietoja ja kurssi-ilmoittautumiset minna@emmo.fi, ellei toisin ole informoitu. Salon kurssissa ilmoittautumiset Askarteluliike Mulperiin osoitteeseen 
askartelupuoti@mulperi.fi
Jos mielii mukaan kurssille, niin kannattaa olla nopea, kolme paikkaa enää vapaana.



Photobucket

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kortti -Polkupyöriä

Polkupyöriä kerrakseen!

Tämä on minusta ihastuttava paperi Sodaliciouksen valikoimista. Voitin eräässä kilpailussa mahtavan paketin heidän tuotteitaan, mutta en ole oikein raaskinut käyttää niitä vielä. Samaisia tuotteita olen käyttänyt myös tässä minialbumissa. Jokin tälläisessä mustavalkoisessa tyylissä kiehtoo minua.

Yksi pyöristä näyttää tässä kuvassa ajavan kovastikkin alamäkeä, mutta voisin vaikka vannoa sen olleen suorassa kun liimasin sitä paikoilleen. Joko liima ei ole ollut täysin kuivunut kun ryhtynyt kuvaamaan korttia tai sitten kuva vääristää asioita aivan kummallisesti.


Pidän tälläisistä pyöräaiheista kovasti, mutta oma pyöräni lojuu pihalla koskemattomana. Kuinka noloa. Pitäisikin ryhdistäytyä ennen kuin lumet satavat.

Oikein hauskaa viikkoa kaikille!

Photobucket

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Skräppäys -Minä ja mun kamera

Nyt kun tuntuu, että askartelun ilo on löytynyt, niin sivuja syntyy helposti. Tekeminen on kevyttä ja mukavaa, juuri sellaista kun sen täytyykin olla. En ole koskaan liiemmin sressannut luovista tauoista, enkä tehnyt niin nytkään. Luovuus ja tarve ilmaista itseään eivät katoa mihinkään, vaikka välillä kuluisi pidempikin aika ettei askartelutarvikkeisiin tule tartuttua. Etenkin kun askartelu on myös työtä, on tärkeääkin pitää pieniä luovia taukoja.

Veljeni häät olivat vähän aikaa sitten ja niihin askartelin viirinauhoja. Muutama viiri oli jäänyt työpöydälleni levälleen, joten käytin ne tähän sivuun. Omakuvan nappasin illalla, häiden jälkeen, juuri ennen nukkumaan menoa. Taltioin häitä kamerani kanssa, mutta illalla tajusin, ettei minulla ole yhtään kuvaa itsestäni koko päivältä.

askartelu

Tähän sivuun olen sutinut hirvittävän määrän siirtokuvia! Muutoin sivussa ei liene mitään ihmeellistä. Perusrentouttavaa, leikkaa, liimaa, askartele osastoa. Vaikka tykkäänkin pelata maalien ja mömmöjen kanssa, on minusta välillä äärimmäisen rentouttavaa tehdä tälläisiä siistejä ja simppeleitä sivuja. Toiset tunnelmat eivät kaipaa mixed mediaa välittyäkseen.

Mukavaa viikonloppua!

Photobucket



torstai 25. heinäkuuta 2013

Arvonta!

Heippa kaikki!

Lupasin facebookin puolella, että pitäisin pienet arpajaiset kun 300 tykkääjää tulee täyteen. Nyt ollaan melkein siellä, omien laskujeni mukaan puuttuu kaksi tykkääjää. Siis 2. Kaksi. Kax. Wau! Ja mulla on lauantaina synttärit! Lisäksi juten ehkä jo olet huomannutkin, blogini ulkoasu on muuttunut! Että aihetta juhlaan kyllä riittää!

Uusi blogi on tehty yhteistyössä Australialaisen Em Stafracen kanssa niin, että minä olen ideoinut ja Em on toteuttanut. Käytimme ensin Pinterestiä apuna. Keräsin supersalaiselle listalle kuvia, värejä ja elementtejä, joiden avulla Em sai käsitystä siitä millaista tyyliä hain ja mistä pidin. Kun jonkunmoinen punainen lanka alkoi hahmottua sain häneltä ideoita hyväksyttäväksi. Häneltä tuli paljon hauskoja ideoita joita en itse edes osannut toivoa ja toisaalta oli helppoa myös sanoa että tuosta en tykkää, tai että tuohon vielä jotain. Kaiken kaikkiaan yhteistyö oli helppoa ja hauskaa. Mielestäni hyvä esimerkki siitä kuinka maailma onkaan pienentynyt.

Voin lämpimästi suositella Emmaa jos kaipaat blogiisi persoonallista ilmettä. Muita hänen tekemiään blogin ulkoasuja pääset katsomaan täältä. Jos uudesta blogiulkoasusta haaveilee, niin kannattaa olla ajoissa, Em on buukattu jo koko loppuvuodeksi.

Mutta asiaan!

Kiitos teille kaikille bloginilukijoille. Olette mahtavaa porukkaa, enkä voi kyllin kiittää kaikesta siitä tsempistä ja motivaatiosta jota olen teiltä saanut. Itse olen nykyisin siirtynyt lukemaan blogeja feedlyn kautta, joten sangen harvoin tulee jätettyä komentteja. Todella ikävää. Tunnen siitä pientä huonoa omaa tuntoa ja yritän syksyn mittaan tsempata asian suhteen!



arvonta


Teen inventaariota askartelutarvikkeistani ja kuten ehkä tiesitkin, laitoin eilen aikamoisen kasan leimasimia myyntiin. Löysin samalla yhden lunastamattoman kitin! Lisätietoja kitistä löydät täältä. Lisäksi kitin voittaja saa kaupan päälle Skräppäyksen perusteet verkkokurssin. Palkinnon arvo on yhteensä 50 euroa.

Jos voittaja itse sattuu olemaan konkari, voi kurssin lahjoittaa eteenpäin vaikka ystävälleen joka on innostunut aiheesta, muttei oikein tiedä mistä aloittaa. Kitti sisältää 7 kaksipuoleista kuviollista paperia mm. sellaisilta merkeiltä kuin 7 Dots studio ja Colorconspiracy. Lisäksi setissä on aakkostarroja, pitsiä, nappeja, höyheniä, koristeita ja pussillinen chipboard tähtiä.



Jokaisella on mahdollisuus saada viisi arpaa. Kustakin toiminnosta saat yhden arvan ja voit vapaasti valita sen kuinka monella millä konstilla haluat osallistua. Kerro kommentissasi myös kuinka monella arvalla osallistut.






  • Tykkää blogistani ja Paperilla -lehdestä facebuukissa, voit kutsua kavereitakin, kaikille tilaa riittää! (1 arpa per tykkäys)
  • Jaa puhekupla blogissasi tai facebooksivullasi ja kerro arpajaisista! (1 arpa)
  • Liity postituslistalleni, saat tietoa kursseista ja tapahtumista! (1 arpa)
  • Kerro kommentteihin millainen olisi sinun unelmiesi paperiaskartelulehti. Millaisia juttuja haluaisit lukea, miten usein se ilmestyisi? Mistä sinä olet kiinnostunut? Mitä ainakaan et kaipaa? (1 arpa)



  • Paljon onnea kaikille arvontaan osallistuville! Toivottavasti tykkäätte blogini uudesta ilmeestä.

    Photobucket

    keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

    Myydään

    Teen tuiki tarpeellista inventaariota askartelutarpeissani ja olen päättänyt pistää myyntiin nämä kaappien kätköihin unohtuneet leimasimet. En juurikaan harrasta leimasinten pesemistä, joten leimat myydään juuri siinä kunnossa kuin ne ovat. Kaikilla leimasimilla pystyy kuitenkin leimaamaan. Osa leimasimista on ez-mountattu, eli leimasimen takana on pehmuste jonka saa kiinnitettyä akryylipalikkaan. 

    Leimasimet varataan lähettämällä sähköposti osoitteeseen minnis.enqvist@luukku.com, missä leimasinten numeroiden lisäksi on omat yhteystietosi. Eli nimi ja osoite. Leimasimet lähetän kun maksu näkyy tilillä. Kaikkiin hintoihin lisätään todelliset postikulut. Minimitilaus 5 euroa! Pidän leimasimia varattuna kolme päivää. Olen yhteydessä sähköpostia lähettäneille tänään illalla. Leimasimet katson varatuksi siinä järjestyksessä kun olen saanut sähköposteja. Ilmoitin leimasimista useammassa eri paikassa, joten pysyn kärryillä järjestyksestä vain sähköpostin avulla. Kiitos yhteistyöstänne!

    Magnolian leimasimet, näitä on paljon, kelaa loppuun saakka

    Jäljellä :  5. - 6. 3 euroa


     Jäljellä 9. - 13. 3 euroa



    Näiden nimeä en valitettavasti muista

    19. - 23. 3 euroa / kpl


    Magnolian leimasimet

    Jäljellä 25 ja 27 / 3 euroa / kpl



    Jäljellä:

    32. 2 euroa / kpl







    Jäljellä:

     56. 1 euro / kpl


    58. 3 euroa





    66. - 73. 2 euroa / kpl
    Jäljellä 66,  












    Tässä kaikki tällä erää!

    Pienissä häissä

    Kuten jo moneen kertaan todettu. Veljeni meni naimisiin. Häät olivat todella mukavat, eivätkä oikeastaan edes kovin pienet. Vieraita oli yli sata. Tunnelma oli ihana, hauska, herkkä, onnellinen ja riemukas. Juuri sellainen kun häissä pitääkin olla. Isosiskona tunsin ylpeyttä ja suuremmoista onnea pikkuveljeni puolesta.

    Mielestäni veljeni oli vaimoineen onnistunut luomaan juhlasta hyvin omannäköisensä. Olin auttamassa hääpaikan koristelussa, eikä askartelultakaan voitu välttyä. Jotenkin kaiken dokumentointi jäi muiden kiireiden alle, mutta minun ja vanhimman tyttöni leipomista kakuista tuli sentään otettua muutamia kuvia.


    En ole vielä käynyt läpi häissä ottamiani kuvia, mutta aika kehnolta näyttää. Eläydyin tunnelmaan siinä määrin, että kameran asetukset ovat olleet aika hanurillaan ja iso osa kuvista on epäkelpoja. Tällä kertaa ei edes voi todeta että no, ensi kerralla sitten.

    tiistai 23. heinäkuuta 2013

    30 -päivän omakuvahaaste

    Olen monesti harkinnut omakuva haasteen alkuun potkaisemista näin julkisesti. omakuvia nimittäin tulee otettua kausittain hyvinkin aktiivisesti ja sitten innostus taas hiipuu. Tällä kertaa olen päättänyt heittää haasteen julkisesti ilmoille.



    Eli lyhykäisyydessään ideana on ottaa itsestä 30 kuvaa 30:n päivän aikana. Elokuun loppupuolella blogiin ilmestyy lista aiheista ja osallistumisohjeet. Kuvat julkaistaan joko facebookin tai Flickrin suljetussa ryhmässä. Hae rohkeasti mukaan ryhmiin!

    Omakuvien ottamiseen liittyy paljon tunteita, odotuksia ja ennakkoluuloja. Alkuun pääseminen on hankalaa ja kuvien ottaminen tuntuu kiusalliselta. Omakuviin sisältyy paljon enemmän kuin pelkkä napin painallus. Projekti vaatii meitä katsomaan itseämme, näkemään. Sukellus omakuviin on kiehtovaa, kuin tutkimusretki tuttuun paikkaan. Uusin silmin.

    Tervetuloa mukaan!


    Ps. Jakakaahan kuvaa niin saadaan mahdollisimman moni mukaan. Olen varma että keskinäistä tsemppiä tarvitaan!


    maanantai 22. heinäkuuta 2013

    Kortti - Salaiselta ihailijalta

    Tälläinen väri-iloittelu syntyi tänään. Ostin Pink Paisleen warehouse seilistä (niin kuin me hyvällä fingelskalla sanomme) kasan heidän tuotteitaan. Ideanahan näissä varaston tyhjennyksissä on se, että asiakas ostaa halvalla paketin jonka sisältöön hän ei voi vaikuttaa. En ole aikaisemmin oikeastaan tämmöiseen langennutkaan, mutta Facebookin Askartelun salat ryhmässä tästä keskusteltiin ja houkutus kävi liian kovaksi. 

    kortti

    Paketissa oli mukana todella kivoja tuotteita, paljon itse värjättäviä tuotteita, puisia minialbumin kansia, erilaisia siirtokuvia, sabluunoita, papereita ja ties mitä. Osa tietenkin helpommin käytettäviä kuin toiset. Paketissa mukana ollut pinkki sydänsöpöily sarja oli minulle haastavin.

    kortti

    Lähdin aika rohkeasti kokeilemaan ja lopputulokseen olen sangen tyytyväinen. Tosin tekstit ovat ehkä hieman spookit. Secret crush, I like you and naps. En ole varma tarkoitetaanko napseilla päikkäreitä, mutta jotenkin itselleni tulee mielleyhtymä salaisesta ihailijasta joka puskassa vaanii kamerakädessään. Naps, kuva ja karkuun. Jaiks.

    perjantai 19. heinäkuuta 2013

    Skräppäys -valokuvausharjoituksia

    Kuten blogia pidempään seuranneet varmasti tietävät, olen innokas valokuvaaja. Tai valokuvauksen opettelia. Nykyinen kamerani on haaveitteni täyttymys, toistaiseksi vielä riittävän hyvä osaamiseeni nähden.
    Suosikki objektiivini on Canon kiinteä 50 millinen linssi sen loistavan valovoiman ja mukavan bokehin takia.

    Uusin hankintani on makrolinssi, joka on tarkoitettu lähikuvaukseen. Muutamia hauskoja ötökkäkuvia olen sillä jo saanut otettua, mutta vaatii vielä muutamia satoja (lue tuhansia) kuvia, ennen kuin voin sanoa ymmärtäväni sen syvempää olemusta. Jos olet kiinnostunut ottamistani valokuvista, niin kurkkaa Flickr tiliäni. olen yrittänyt ladata sinne omasta mielestäni mielenkiintoisia tai muutoin onnistuneita otoksia.

    skräppäys

    Halusin tehdä sivun nimenomaan koskien valokuvausta. Valitsin kuvaan omasta mielestäni onnistuneen otoksen ja tulostin sen isona, A4:sen kokoisena.

    Liippasin sivuun hieman gessoa ja kiinnitin pohjaan samaisella gessolla myös paperikaistaleen. Nauhan värjäsin Glimmer misteillä ja sulat dippasin Vesiväripulloihin. Tekstiä kirjoittelin suoraan valokuvaan.

    skräppäys

    Mukavaa viikonloppua kaikille!

    keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

    Grillikylkeä ja kasvisnyyttejä

    Terveisiä mökiltä! Olen ajastanut postauksia etukäteen, mutta meillä on mieheni läppäri mukana. Aurinkopaneeleista saadaan sen verran sähköä, että pieni datailukin onnistuu. Tämä postaus syntyi ruokakuvaus innostuksestani!

    Lapsuudessani meillä oli mökki Kulloossa. Tai tarkemmin sanottuna mökki oli parakki, vanha kukkakauppa. Parakissa oli kaksi huonetta. Toisessa nukuttiin kerrossängyissä ja toinen toimi olohuoneena ja keittiönä. Samalla tontilla oli myös mummon ja ukin mökki. Se oli hirsinen ja sijaitsi mäenpäällä. Mökissä oli pienenpieni makuuhuone, jossa oli sänkyjä lomittain aina kattoon asti! Mökkien välissä oli pieni sauna ja vessa yhteiskäytössä. 

    Suurin osa ruuasta laitettiin nuotiolla. Muuta grilliä ei edes ollut. Kylmätarvikkeet säilytettiin kaivossa. Merenrannassa oli enoni pieni peräprutku ja koko kesän kohokohta oli veneretki Porvooseen. Retkellä käytiin tietenkin Brunbergin karkkitehtaalla ostamassa riisisuklaata ja neekerinsuukkoja. Isompana saimme veljeni kanssa käydä kahdestaan soutelemassa kumiveneellä ja jätski ostoksilla kauppa-autolla.


    Mökki myytiin jo vuosia sitten, varmaan lähemmäs kaksikymmentä vuotta sitten, mutta muistot elävät yhä. Etenkin, kun mummon kaapista löytyivät vanhat mökkiastiat!

    Äitini pravyyri mökillä olivat kasvisnyytit. En ole vuosikausiin tehnyt nyyttejä, mutta tänä kesänä minusta on kuoriutunut mökki-ihminen ja samalla myös kasvisnyytit ovat nousseet uudelleen ajankohtaisiksi. Halpa, yksikertainen ja herkullinen lisuke tai pieni ateria sellaisenaan.


    Ohje:
    -Kauden kasviksia. Esimerkiksi uusia perunoita, kesäkurpitsaa, porkkanaa, kukkakaalia, sipulia, paprikaa, tomaattia
    -Sulatejuustoa, vaikkapa Olympiaa.
    -Öljyä
    -Suolaa ja pippuria
    -Foliota

    Pilko kasvikset. Nopeasti kypsyvä kukkakaali ja kesäkurpitsa kannattaa jättää isommiksi lohkoiksi kuin peruna. Revi foliosta neliöitä ja lorauta foliolle tippa öljyä. Kokoa kasvikset folion päälle ja lisää nokare sulatejuustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös koota nyytin äitini tapaan ja lisätä pohjalle kaalinlehden. Kaalin tehtävänä on estää muita kasviksia tarttumasta kiinni nyytin foliopohjaan.

    Kokoa folion reunat yhteen.  Valmis nyytti muistuttaa ulkonäöltään sipulia. Voit halutessasi lisätä toisen folion palan. Hauduta nyyttejä grillissä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Varo nyytistä purkautuvaa kuumaa höyryä kun avaat ne.



    Grillikylkeen löydät maukkaan reseptin vaikkapa täältä.



    Supermukavaa loppuviikkoa kaikille! Muistakaa nautiskella hyvästä ruuasta, olitte sitten lomalla tai ette. Kesä on monien ihanien tuotteiden sesonkia, eikä sitä kannata haaskata.

    maanantai 15. heinäkuuta 2013

    Kortti -Find your self

    Tälläinen hämäräperäinen kortti syntyi pöydällä sattuman varaisesti lojuneista tarvikkeista. Alkuunsa kortti oli aivan mustavalkoinen, mutta se kaipasi mielestäni piristystä. Niinpä liimasin pienen punaisen sydämen paikoilleen. Pahaksi onneksi pöydällä sattui lojumaan myös punaine tussi. Tarkistamatta lainkaan punaisen sävyä aloin piirtelemään korttiin. 

    Siinä vaiheessa kun ensimmäinen viiva oli piirtynyt kortin pintaan tajusin, että tämä oli virhe. Mitään ei kuitenkaan enää ollut tehtävissä joten kylmän rauhallisesti jatkoin piirtelyä. Tulos on tässä.


    Ehkä tällekkin kortille löytyy käyttöä!

    Hauskaa viikkoa kaikille toivoo Minna

    perjantai 12. heinäkuuta 2013

    Kortti ystävälle

    Harvemmin tulee tehtyä kortteja, mutta kiitos Pinterestin, olen saanut pienen korttikärpäsen pureman! Tämän tyyppisiin kortteihin olen kyseisessä paikassa törmännyt useinkin ja halusin kokeilla itse kortin tekemistä. Vielä kun tähän samaan sattui todellinen tarve kortille, niin mikäpä sen parempi syy tarttua askartelutarvikkeisiin!


    Aloitin kortin teon hiomalla Tim Holtz Core'dinations ADIRONDACK ColorCore paperia, jotta saan alla olevan sävyn esiin. Kyseiset paperithan ovat keskeltä erisävyisiä kuin pinnasta, joten hiomalla tai repimällä paperin sisus tulee esille.


    Satun omistamaan suuren määrän Fiskarssin kuviosaksia, mutta harvemmin löydän käyttöä niille. Tämän kortin juju on kuitenkin kuviosaksilla leikattu pallomainen reuna. Mitään erityisiä leikkureita en siis ole korttiin käyttänyt.


    kaikessa yksinkertaisuudessaan olen vain liimannut suikaleet kiinni korttipohjaan ja lisännyt muutamia koristeita päälle.

    Mukavia askarteluhetkiä kaikille!

    keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

    Mansikoita!

    Mä olen aina tykännyt mansikoista, jopa siinä määrin, että yhtenä kesänä lähdin kaveriporukassa Kuopioon poimimaan mansikoita. Kesä on jäänyt ikuisesti mieleen, vaikka rahaa ei siltä reissulta tainnut juuri jäädä säästöön. Enemmän talteen jäi kokemuksia ja itsenäistymisen ensiaskelia.

    Mansikat hankin nykyisin valmiiksi poimittuna. Parhaimman näköiset, suurimmat ja kauneimmat syödään heti. Suurin osa survotaan ja pakastetaan pusseissa, osa jätetään seuraavan päivän aamupalalle.

    Toisinaan olen tehnyt mehua, etenkin raparperin kaverina mansikka toimii hyvin. Mansikkahilloa olen maustanut vaniljalla. Tänä vuonna mansikat yllättivät. Ja pakkaseen taisi lopulta päätyä viitisentoista kiloa mansikkasosetta. Valmiina nautittavaksi. Sosetta on helppo käyttää. Se makeuttaa rahkan, smoothiet ja sopii leivontaan tai jugurtin tai puuron kanssa. 

    Kaltaisillani säilöjillä on myös ainainen tilaongelma. Mehupullot, hillot ja muut säilykkeet vievät syksyllä ison osan jääkaappitilasta. Littaniksi taputellut sosepussit ovat pakastimessa sopuisia ja menevät pieneen tilaan.


    Miten teillä käytetään mansikkaa? Pakastatko, hilloatko, leivotko? Uusia mansikkareseptejä saa ilmiantaa! 

    lauantai 6. heinäkuuta 2013

    Vieraskirja häihin

    Veljeni menee tänään naimisiin ja tein heille lahjaksi vieraskirjan. Aloitin purkamalla valmiin kirjan osiin. Koska halusin paljon ihan perusvalkoisia sivuja koen helpommaksi käyttää valmista kirjaa kuin leikata hirmuisen määrän valkoista paperia oikeaan kokoon. Ennen purkamista varmistin kuitenkin, että kirjassa on lähtökohtaisesti Bind it all laitteen kanssa yhteensopiva sidonta.


    Aloitin kiinnittämällä kuvipaperin kirjan kanteen gel mediumin avulla. Tämän jälkeen kiinnitin päälle tarroja ja lopuksi maalasin kaiken päältä gessolla. Gesson kuivuttua maalasin kansia akryylimaalilla, mistailin hieman Glimmer misteillä ja sipaisin reunoille vielä Priman Fluid Chalkia. Koska kuva on hyvin vahva halusin lisätä valmiiseen työhön lisää kontrastia. Maalasin reunat Glimmer Glam kimalleliimalla. jota vielä pärskyttelin sivuun.


    Koristeet olen värjännyt Glimmer misteillä. Ne ovat Pink Paisleen Artisan sarjaa. Myös paperit ja sivuissa olevat merkit ovat Pink Paisleelta. Ostin heiltä warehouse salesta paketin, jossa oli jos jonkinmoista koristetta ja paperia. Sisäsivuille olen printannut hääparin nimen ja häiden ajankohdan.


    Kaiken kaikkiaan tästä tuli aika rock, mutta uskon hääparin olevan tyytyväinen. Ainakin toivon niin!


    torstai 4. heinäkuuta 2013

    Paperilla -lehti

    Oletteko huomanneet, että olen tässä ohella puuhaillut marraskuussa ilmestyvää Paperilla -lehteä?

    Luen paljon ulkomaisia paperiaskartelulehtiä, niin netissä kuin ihan perinteisestikin. Haen lehdistä ideoita, inspiraatiota ja pidän niiden selailua rentouttavana ajanvietteenä. Suomalaisista lehdistä olen pidemmän aikaa tilannut Ihanaa ja oma juttusarja lehdessä oli unelmien täyttymys!

    Olen kuitenkin kaivannut suomeen pelkästään paperiaskarteluun keskittynyttä lehteä. Sellaista, missä kotimaiset osaajat pääsisivät esittelemään taitojaan monipuolisesti, mihin olisi pieni kynnys lähettää omia töitään ja mikä lisäisi yhteisöllisyyttä paperiaskartelijoiden keskuudesta.

    Lehdessä on toimitus, joka omalta osaltaan pyrkii vastaamaan lehden monipuolisuudesta, mutta mukana lehden teossa on lukijoiden lisäksi mm. sarjakuvapiirtäjä ja kalligrafi. Haaveeni on, että valmis lehti pursuaa ideoita ja inspiraatiota. Toivon että sen lehdillä näkee paperin monimuotoisuuden, erilaisten projektien mahdollisuudet, tekijöiden innon ja harrastajien rakkauden tekemiinsä töihin. Toivon, että valmista lehteä selatessaan innostuu tarttumaan paperiin ja kokeilemaan jotakin uutta, kenties poistumaan omalta mukavuusalueeltaan.

    Lehti ei ole pelkkää skräppäystä ja korttiaskartelua, vaan ensimmäisessä numerossa on mukana niin joulukoristeita, pieniä lahjaideoita kuin kattausvinkkejä. Sisältöön voi vaikuttaa itsekin! Jos mielessäsi pyörii loistava ajatus, niin ota yhteyttä, tehdään Paperilla –lehdestä monipuolinen kattaus suomalaisesta osaamisesta!

    Osallistumisen helpottamiseksi olen tehnyt muutamia haasteita. Täältä löydät luonnoksen, värihaasteen ja kuura ja kimallus –haasteen. Käytä haasteita inspiraatiosi tukena.

    Paperilla –lehden blogissa keskustellaan jo erilaisista paperiaskarteluun liittyvistä ilmiöistä. Nyt vuorossa on askartelumatkailu. Klikkaa itsesi Paperilla –lehden blogiin ja osallistu keskusteluun, voit voittaa risteilylahjakortin!



    maanantai 1. heinäkuuta 2013

    Puutarhassa

    Tänään minua inspiroivat värit. Olen kulkenut ulkona kamera kaulassa ja ikuistanut puutarhamme väriloistoa nyt kun se on parhaimmillaan. En ole häävi puutarhuri, yleensä vasta aika näyttää mitkä kasvit puutarhassamme selviytyvät, ja mitkä eivät. Rehellisyyden nimissä on kai myönnettävä, että osa kuvaamistani kasveista ei teknisesti asu juuri omassa puutarhassani. Onneksi naapurissa asuvat vanhempani ovat todellisia viherpeukaloita.

    Meillä rehottavat päivänkakkarat ja Pionit. Lisäksi ylärivissä oleva valkoinen kasvi viihtyy hyvin. Kurjenmiekka tekee ison vihreän pusikon, josta pilkistää muutama hassu kukkanen. Palavarakkaus on muuttanut penkkiin vasta tänäkeväänä ja toivon, että se viihtyy. Siinä on mukavaa vanhanajan tunnelmaa.


    Haaveilen sellaisesta vanhan puutarhan lempeästä tunnelmasta. Kasveista jotka näyttävät olleen paikoillaan aina. Suurista puista jonka varjoon hakeutua ja pienistä käytävistä jonka päälle kasvit kurkoittavat. Riippukeinusta. Ruusuntuoksusta, perhosista ja kenties vesiaiheesta. Sellaisesta jossa kaikki näyttää asettuneen paikoilleen kuin itsestään.

    Puutarhanhoito on hyvää harjoittelua kaltaiselleni kärsimättömälle ihmiselle. Tulokset näkyvät vasta vuosien kuluttua. Usein aikaisemmillaankin vasta seuraavana kesänä. Toiset kasvit jurovat pitkään, kunnes yht äkkiä saattavat ampaista hirmuiseen kasvuun. Näin kävi esimerkiksi ulkoportaita kasvavalle villiviinille. Ajattelin kerran että kasvi ei selvinnyt talvesta, muutamana vuonna se teki pieniä lehtiä ja näytti heikolta, mutta viime kesänä se otti kunnon lähdön ja tämä kesä on ollut samanlaista voimakkaan kasvun aikaa.



    Olen kuvannut kaikki kuvat Canon 50mm f/1,4 linssillä, suurella aukolla. Suuri aukko kadottaa taustan ja nostaa näin ollen kukan pääosaan. Koneella olen rajannut kuvat ja käsitellyt värit. Näihin kuviin olen tarkoituksella hakenut hyvin voimakkaita sävyjä. Ehkäpä näistä syntyy vielä minialbumi, kuka tietää?