Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 28. elokuuta 2013

30&30 starttaa pian

Omakuva haaste starttaa 1.9 täällä blogissa. Joka päivä syyskuun ajan klo 8.30 blogiin ilmestyy postaus päivän teemasta. Teema pitää sisällään aiheen, kenties kuvan ja musiikkivideon. Kyllä. Päivittäiset aiheet ovat laulujen nimiä. Tarkoitus on ottaa omakuva annetulla teemalla. Teemaa voi soveltaa haluamallaan tavalla. Kiireisinä päivinä voit ottaa kuvan laulun nimestä inspiroituneena. Vaihtoehtoisesti voit kuunnella biisin ja ottaa kuvan inspiroituneena laulun sanomasta tai kappaleen tunnelmasta. Kaikki tulkinnat ovat oikeita.




Haasteeseen ei ole oikeaa tai väärää tapaa osallistua. Tärkeintä on kuvaaminen. Voit linkittää kuvasi kunkin päivän postaukseen tai liittyä Flick -ryhmäämme täällä tai facebook -ryhmäämme täällä. Voit myös julkaista kuvasi instagrammissa hashtagillä #30ja30 tai linkittää sen kunkin päivän blogipostaukseen. Jos jonakin päivänä tuntuu, että kuva on liian henkilökohtainen julkaistavaksi tai voimavarat menevät juuri tänään muualle, niin tule takaisin seuraavana päivänä. Kuvaa itseäsi varten, älä haastetta.

Muistathan hyvät käytöstavat osallistuessasi haasteeseen. Muiden kuvia kommentoidaan hyvässä hengessä kannustaen.

Miksi omakuvahaaste? Olen itse kiinnostunut omakuvista, ihmisen suhteesta omaan itseensä. Uskon omakuvien heijastavan sitä millaisena näemme itsemme. Voimauttavan skräppäyksen kurssilla pohdin suhdetta omakuviin syvällisemminkin, mutta uskon omakuvahaasteen olevan hauskaa, mutta samalla hyödyllistä ja joskus vaikeaakin meille kaikille. Pystymmekö näkemään itsemme moniulotteisena, oman elämämme päähenkilönä?

Itsensä valokuvaamiseen liittyy paljon tunteita. Monesti tuntuu kiusalliselta ottaa itsestään kuvia. Ajattelemme, että kuvaamalla itseämme nostamme itsemme jalustalle jolle emme kuulu. Mietimme helposti mitä joku muu ajattelee siitä että kuvaamme itseämme. Itsensä kuvaaminen nolottaa. Käytä haastetta tekosyynä päästäksesi alkuun.

Valokuvaamisen avulla on mahdollista tulla uudella tavalla tietoiseksi itsestä. Alkuun kuvissa näkyy vain kaksoisleuka tai liian pienet silmät, mutta kun prosessin kanssa pääsee sinuiksi, tilanne muuttuu. Kuvissa pystyy näkemään jo todellista itseä. Tunteita, tunnelmia, mukanamme kantamaa elämän kokemusta. Kun totumme omaan kuvaamme pystymme tarkastelemaan itseämme ulkopuolelta, kuin itselle tuttua ja läheistä ihmistä. Kuvien kautta on mahdollista nähdä itsessään uusia piirteitä tai saada kiinni tunteista joihin muuten saattaa olla vaikeaa tarttua.

Toivon kaikille upeaa matkaa omakuvien maailmaan!

For my English readers:

30&30 is self portrait challenge. Idea is to take one photo of your self everyday. Every morning at 8.30 finnis time, there will be a picture and some music to inspire you. Songs will be in Finnish, but if you like to join, you can pick up the mood and atmosphere from the music. There are no right or wrong ways to participate the challenge. 

You can post your pictures in our facebook or Flickr group or in instagram, just use hashtag #30ja30

If some days you don't want to share your picture, that is also fine. 

Self portrait in this challenge is a picture, where you can see your self. It doesn't have to be picture of your face, you can feel free about that. Please feel that you taking pictures for your self, not for the challenge.

Why self portraits? Well, I've been interested of self portraits for quite a some time. I think photos are good mirror to our self. In the beginning we only see our mistakes. Double chin, small eyes, you name it. We are looking for perfect picture of our self's. Only with time and practice, we will see behind these things. We will see moods, feelings, stories, life that we have lived. We will see the person who we are.

With self portraits we will have possibility to learn to know our self from a different point of view. Like an old friend. Some who is familiar to us, but who will will see with new eyes. 

It will be hard to take self portraits in the beginning. It feels weird, you might feel ashamed to take selfies at the public. You might feel selfish to take photos just about yourself. Go over these negative feelings and use this challenge as a excuse to carry on. Be brave!

I hope you will take on the challenge! Welcome!

If you have any questions, please don't hesitate to ask. 
   

tiistai 27. elokuuta 2013

Skräppäystä Finnabairin henkeen

Tässä vielä ProzARTissa, Anian (Finnabair) työpajassa tekemäni sivu. Ajatuksena oli käyttää kahta, korkeintaan kolmea sävyä, mutta kuten kuvasta näkyy, itselläni on käytössä koko sateenkaari. Olen kuitenkin tyytyväinen sivun asetteluun, se on mielestäni erityisen haastavaa silloin kun sivussa on näin paljon "roinaa".


Finnabairin tyyli on hyvin kolmiuloitteinen ja valmiilla sivulla onkin huomattavasti korkeutta. Tykkään todella paljon hänen tavastaan opettaa ja käyttää erilaisia materiaaleja. Voin lämpimästi suositella hänen kurssejaan kaikille mixed mediasta kiinnostuneille.

Photobucket

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Syksyn kurssit Espoossa!

Hei kaikki, olettehan käyneet läpi sivupalkista löytyvän kurssikalenterin!
Esittelen tässä postauksessa kaikki Espoossa pitämäni kurssit, mutta muistakaahan käydä katsomassa Vantaalla järjestettävä Voimauttavan Skräppäyksen kurssi, kurssi tarvitsee toteutuakseen vielä muutamia kurssilaisia.
Olen nyt tehnyt kaikista puuttuvista kursseista kurssikuvauksen. Kaikki kurssini sopivat niin pidempään skräpänneille kuin vasta-alkajille. Kurssi hinta sisältää lähes kaikki kurssilla käytettävät materiaalit. Omat sakset ja liimat on kuitenkin syytä ottaa mukaan. Lisäksi mukaan voi ottaa omia skräppäys tarvikkeita jos niin haluaa.
Kurssit pidetään askartelu Amalian tiloissa osoitteessa Asemakuja 3 02770 ESPOO, aivan Fidan kirppiksen vieressä, Espoonkeskuksen juna-aseman välittömässä läheisyydessä. 
Kurssipaikalla on mahdollisuus tehdä ostoksia.

Kannattaa varata paikkansa nopeasti, sillä kursseille mahtuu noin kahdeksan kurssilaista!

 
Photobucket

lauantai 24. elokuuta 2013

ProzART

Kukaan ei varmasti ole voinut välttyä viime viikonlopun Puola hehkutukselta! Mutta ei hätää, tänään on luvassa todellista ProzART tykitystä! Paperilla -lehden blogissa on luvassa matkakertomusta sekä suomeksi että englanniksi. 

If you are interested of my trip to ProzART Poland last weekend, be sure to check our Paperilla -magazines blog. There is story about the trip in Finnish as well as in English! 


Hankin osittain juuri askartelumatkailua varten tämän iloisen keltaisen matkalaukun. Taidan elää jotakin hyvin vahvaa keltaista kautta, sillä se on aivan ehdottomasti yksi lempiväreistäni juuri nyt!


Matkaseurana minulla oli aina yhtä ihana Elina! Yksi reissaamisen hauskuudesta on jakaminen. Sekä ilojen, että surujen. Yksinään kaikki on paljon tylsempää ja Puolalaisella rautatieasemalla voisi sormi mennäö suuhun kun kukaan ympärillä ei puhu englantia. Kahdestaan pienistä käytännön ongelmista selviää naurulla ja pienellä juoksemisella!


Matkasuunnitelmamme oli lentää Helsingistä Varsovaan ja vaihtaa siellä Pikajunaan kohti Berliiniä. Pikajuna oli tällä kertaa sen verran pika, että odottelimme tällä asemalla puolitoista tuntia. Kaikki kuulutukset tietysti vain Puolaksi, mutta onneksi muutama kanssa matkustaja käänsi meille tärkeimmät palat. Tekninen ongelma.


Lauantai oli täynnä työpajoja. Ja millaisia työpajoja? Mahtavia työpajoja!


Sunnuntaina meillä oli hetki aikaa Poznanissa ennen paluu lennon lähtöä ja piipahdimme paikallisessa ostoskeskuksessa. Rahaa tällä reissulla ei juurikaan kulunut matkojen ja osallistumismaksun lisäksi. 

Voi jee. Tästä reissusta kyllä riittää energiaa ja inspiraatiota pitkäksi aikaa! Ensi vuotta odotellessa.


Photobucket

perjantai 23. elokuuta 2013

Skräppäys - Tahdon

Hääkuvan skräppäys

Tämä on ensimmäinen kerta kun olen skräpännyt oman hääkuvani. Tein sen vielä videolle Hyvää oloa skräppäyksestä kurssin puitteissa. Jos koksaan olette kokeilleet videoida jotakin, niin tiedätte ettei se aina ole helpoin mahdollinen tilanne luovaan työskentelyyn. 

Ensinnäkin videoitava projekti pitää valmistella melko hyvin. Tarvikkeet on hyvä keräillä ympärille. Sakset, kuumailmapuhallin, paperileikkuri, vesivärit, vedet, gessot jne olisi hyvä olla olemassa, kuten myös koristeet. Lisäksi etukäteen olisi hyvä miettiä koristeita, asettelua, värejä.

Omiin tapohinihan ei moinen järjestelmällisyys kuulu, joten moinen ennakoitavuus tuntuu hieman rajoittavan luovuutta. siksi videoillani on usein paljon leikkauksia ja tavaroiden etsintää ja lisäilyä.


Jos jostain tässä sivussa tykkään, niin vaaleanpunaisista rosikeista. Mutta vaikeuksien kautta voittoon on kyllä tämän sivun teema, noin kaiken kaikkiaan!


Photobucket

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Skräppäystä ja romantiikkaa

Viikonloppuna pääsin osallistumaan ihanien Puolalaisten opettajien työpajoihin. Opettajat oli valittu niin, että kukin hallitsi oman tyylinsä. Aloitimme Karola Witczakin johdolla.

Ensimmäisellä kurssilla tavoitteena oli vapauttaa kaikki naiselliset voimat ja heittäytyä vähän romanttiseksikin.
Ei siis lähimainkaan itselleni tyypillistä jälkeä, mutta ihanan rentounttavaa ja mukavaa tekemistä. 


Runsaiden kerrosten luomiseen käytimme valtavan kokoisia kohotarrapaloja, lähes tulkoon sokeripalan kokoisia. Muuten sivu syntyi mielestäni aika yksinkertaisista elementeistä, Kuviopapereista, jotka oli koristeltu reunaleikkurein, suuresta määrästä kukkia, kakkupaperista ja gessosta. En kuitenkaan voi sanoa, ettenkö olisi oppinut uutta ja inspiroitunut hänen työpajassaan. Työpajoissa mielestäni parasta on kokeilla itselleen uusia tyylejä ja löytää erilaisia tapoja käyttää itselle tuttuja materiaaleja.


Olen omaan sivuuni oikein tyytyväinen. Sekä tekeminen, että lopputulos ovat miellyttäviä. Opettaja oli sympaattinen ja yhtä suloinen kun hänen edustamansa tyyli. 


Photobucket

30&30 omakuvahaaste -osallistumisohjeet

Hei kaikki ja lämpimästi tervetuloa 30&30 omakuvahaasteeseen!
Haasteen ideana on ottaa syyskuussa omakuva päivässä niin, että jokaisena päivänä blogistani löytyy pieni inspiraatio omakuvan ottamiseksi. Olen pyytänyt mukaan mielenkiintoisia ihmisiä, jotka jakavat meille omakuvansa ja kertovat hieman suhteestaan siihen. Uskon näiden tarinoiden rohkaisevan ja innostavan kaikkia osallistujia omakuvien maailmaan.
Omakuva on minusta mielenkiintoinen aihe. Ja haastava. Yksi kiehtovimmista asioista ihmisen elämässä on suhde omaan itseen. Se on elämämme tärkein ihmissuhde, se jota emme voi paeta tai vältellä. On vain opittava hyväksymään. Suhde itseen on jatkuvan kehityksen ja oppimisen polku. Se ei ole koskaan valmis, mutta ratkaisee suhteemme kaikkeen muuhun. Mielestäni suhde omakuvaan heijastaa suhdetta itseemme.

Valokuvan avulla meidän on mahdollista tarkastella tätä suhdetta. Asian ytimeen päästäänkin, kun aletaan miettiä miltä kuvien pitäisi näyttää. Millaisia kuvia minä haluaisin itsestäni olevan? Millaisena haluaisin kuvissa näkyä? Alkuun etsimme täydellistä kuvaa itsestämme. Virheetöntä. Vasta kun pääsemme eteenpäin, alamme nähdä kuvissa itsemme. Kun lakkaamme kiinnittämästä huomiota epäolennaisuuksiin, näemme kuvissa tunteita ja mielialoja. Kuvista heijastuu elämän kokemuksemme ja saavutuksemme. Eletty elämä sellaisena kuin me sen koemme.

Itsensä valokuvaamiseen liittyy paljon tunteita. Monesti tuntuu kiusalliselta ottaa itsestään kuvia. Ajattelemme, että kuvaamalla itseämme nostamme itsemme jalustalle jolle emme kuulu. Mietimme helposti mitä joku muu ajattelee siitä että kuvaamme itseämme. Itsensä kuvaaminen nolottaa. Toivon haasteen vapauttavan näistä negatiivisista voimista ja opettavan meille jotakin uutta itsestämme.

Haasteessa inspiraation lähteenä toimii suomalainen musiikki. Ajattelin, että musiikki ikään kuin loisi tunnelmaa, missään tapauksessa ei ole tarkoitus tavoitella kirjaimellisia tulkintoja. Haasteeseen ei ole oikeaa eikä väärää tapaa osallistua vaan sen tavoite on oppia katsomaan itseään hyväksyvästi. Sääntöjen sijaan tarkoitus on inspiroitua ja rohkaistua löytämään uusia kuvakulmia.

Mukaan haasteeseen pääset helposti. Ota kuva itsestäsi kunkin päivän teeman inspiroimana. Halutessasi voit linkittää kuvasi kunkin päivän blogipostaukseen, lisätä sen facebook -ryhmäämme, instagrammiin hashtagilla #30&30, tai liittää sen Flickr -ryhmään. Haasteen tarkoitus on lisätä positiivista energiaa ja toisten kunnioittaminen on osa haastetta. Muistattehan tämän kommentoidessanne toisten ottamia kuvia.

Haaste alkaa 1.9.

 



Kuvaa saa jakaa omassa blogissaan, facebookissa tai missä keksiikin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

For my English readers:

30&30 is self portrait challenge. Idea is to take one photo of your self everyday. Every morning at 8.30 finnis time, there will be a picture and some music to inspire you. Songs will be in Finnish, but if you like to join, you can pick up the mood and atmosphere from the music. There are no right or wrong ways to participate the challenge. 

You can post your pictures in our facebook or Flickr group or in instagram, just use hashtag #30&30

If some days you don't want to share your picture, that is also fine. 

Self portrait in this challenge is a picture, where you can see your self. It doesn't have to be picture of your face, you can feel free about that. Please feel that you taking pictures for your self, not for the challenge.

Why self portraits? Well, I've been interested of self portraits for quite a some time. I think photos are good mirror to our self. In the beginning we only see our mistakes. Double chin, small eyes, you name it. We are looking for perfect picture of our self's. Only with time and practice, we will see behind these things. We will see moods, feelings, stories, life that we have lived. We will see the person who we are.

With self portraits we will have possibility to learn to know our self from a different point of view. Like an old friend. Some who is familiar to us, but who will will see with new eyes. 

It will be hard to take self portraits in the beginning. It feels weird, you might feel ashamed to take selfies at the public. You might feel selfish to take photos just about yourself. Go over these negative feelings and use this challenge as a excuse to carry on. Be brave!

I hope you will take on the challenge! Welcome!

If you have any questions, please don't hesitate to ask. 

Photobucket

maanantai 19. elokuuta 2013

Laukussa leipää ja piimää vaan

Viime aikoina meillä on eletty reissu elämää. Ensin mieheni oli omilla teillään Norjassa, sen jälkeen olimme koko porukalla Turkissa ja sieltä palattuamme lähdin vielä Puolaan. Kun tähän vielä yhdistellään nuorimmaisen päiväkodin ja koulujen ja alku, isommilla kolmannen ja neljännen luokan alku ja nuoremmalla pojallani ensimmäisen luokan aloittaminen, niin voi melkeen todeta tapahtumaa olevan tarpeeksi.


Perheen yhteistä Turkin matkaa ja omaa reissuani Puolaan Prozart -tapahtumaan on turhaa verrata keskenään. Turkissa lomailu pyöri uima-altaan ja meren välisellä ohuella kaistaleella. Luin viikon loman aikana neljä kirjaa, mikä ehkä kertoo kaiken oleellisen loman luonteesta.


Mitä taas tulee Puolan reissuun.  Kuvailisin sitä ehkä taideretriitiksi. Hieman epätodelliseksi omaksi pieneksi maailmakseen. Sellaiseksi, jonka päätytyttyä ei ole varma mikä oli totta ja mikä kuvitelmaa. Tarkempi matkakertomus on tulossa Paperillalehteen.

 
Kannattaakin käydä lukemassa lehden blogista mielenkiintoisia esittelyitä lehden tekijöistä. Ja muista syyskuussa starttaava 30&30 omakuvahaaste! Minä menen takaisin sänkyyn potemaan ensimmäistä syysflunsaani.

Ja vielä, uusimmassa Ihana lehdessä oli juttu Voimauttavan skräppäyksen kurssistani! Aika upeaa!
Photobucket

perjantai 16. elokuuta 2013

Skräppäys - Nauti

Askartelua kerrakseen!


Täytyy sanoa, että tämän työn eteen on tehty monenmoisia työvaiheita. Samaan sivuun on laitettu päällekkäin useampaa erilaista kuviopaperia, vähän jonkun tuotteen pakkauspahvia ja sen jälkeen päälle on gesson ja sabluunan avulla luotu tekstuuria. 

askartelua, skräppäys, askartelu, paperiaskartelu

Lopputulos kukkien ja muiden härpäkkeiden kanssa on aikamoinen ilotulitus ja omaa silmääni miellyttävä kontrasti puuttuu täysin. Yritin tässä saavuttaa jotakin itselleni epätyypillistä tunnelmaa ja sen kyllä huomaa.

askartelua, skräppäys, askartelu, paperiaskartelu

Olen sitä mieltä, että suutari pysyköön lestissään sanonta on puutaheinää. Välillä on kerrassaan hyvä kokeilla jotakin uutta ja erilaista. Tärkeintä on uskaltaa. Ja aina oppii ja jokin onnistuu. Tässäkin työssä pidän todella paljon yllä olevassa kuvassa näkyvästä tekstuurista.

askartelua, skräppäys, askartelu, paperiaskartelu

Askartelu on minusta siitä mukavaa puuhaa, että valmiita sääntöjä ei ole, ja kaikki on mahdollista. Jos haluaa niin saa.


Photobucket

torstai 15. elokuuta 2013

Hyvää oloa skräppäyksestä Variston Sinellissä!

Hyvää oloa skräppäyksestä kurssi perustuu voimauttavan skräppäyksen menetelmään, jossa keskeisessä roolissa ovat valokuvat, luova-askartelu ja tarinat. Kurssi yhdistelee omakuvallista valokuva työskentelyä luovan itseilmaisun kanssa. Kurssin tarkoitus on tehdä näkyväksi omia voimavaroja, nauttia oman luovuuden löytämisestä ja pysähtyä hetkeksi kuulostelemaan omaa itseä.

Kurssi ei varsinaisesti ole tekniikka kurssi, mutta kurssiin sisältyy myös helppoja tekniikoita ja perinteistä skräppäysopetusta. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään skräpänneillekkin. Kurssi ei vaadi ennakko tietoja skräppäyksestä, valokuvaamisesta tai muusta askartelusta, vaan kurssille voi tulla omana itsenään, juuri sellaisena kuin on. 
Kurssi järjestetään  Vantaalla, Variston Sinellissä 1.9, 8.9, 15.9, 22.9 ja 29.9 klo 12-15 

Voimauttava skräppäys tarkoittaa menetelmää, jossa skräppäyksen keinoin voidaan tavoittaa ja tulla tietoiseksi omista voimavaroista. Voimauttavan skräppäyksen ajatuksena on yhdistää valokuva työskentelyä luovan itseilmaisun kanssa.

Ajatus voimauttavasta skräppäyksestä syntyi oman kokemukseni kautta. Olen käsitellyt monia itselleni vaikeita asioita skräppäämällä, yhdistämällä valokuvaa ja omaa luovaa itse ilmaisua. Kiinnostukseni aihetta kohtaan kasvoi kun aloin tarkastella valmiita sivuja ja nähdä niissä piirteitä itsestäni joita en ollut aikaisemmin huomannut. Vaikeistakin aiheista tehdyt omaelämänkerralliset sivut antoivat minulle mahdollisuuden palata tarkastelemaan niitä tunteita ja kokemuksia, joita olin käynyt läpi sivua työstäessäni.

Voimaa skräppäyksestä -kurssin tarkoituksena on pysähtyä hetkeen, tutustua itseen ja saada uusia välineitä itseilmaisun tueksi. Kurssi ei varsinaisesti ole tekniikka kurssi, mutta kurssiin sisältyy myös helppoja tekniikoita ja perinteistä skräppäysopetusta. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään skräpänneillekkin.

Kurssi sisältää valokuvaus- ja skräppäystehtäviä, sekä itsenäisiä pohdinta tehtäviä.

Kurssi-ilmoittautuminen: minna@emmo.fi
  1. Kun ilmoittaudut kurssille, laita otsikoksi kurssin nimi + oma nimesi.
  2. Jos tilaat kitin, laita otsikoksi kitti + oma nimi.
  3. Laita jokaista ilmoittautumista kohden oma sähköposti
  4. Kirjoita viestiin yhteystietosi.
Pyrin vastaamaan kaikkiin viesteihin muutaman päivän kuluessa. Mikäli et saa varmistus viestiä, ota yhteyttä uudestaan.

Photobucket

perjantai 9. elokuuta 2013

Skräppäys -Pioni

Tämmöisen sivun olen tehnyt jo hyvän aikaa sitten CSI -haasteeseen. Käyn aika säännöllisesti kurkistaman viikon värit ja toisinaan inspiroidun, toisinaan en. Tämän kyseisen viikon värit olivat mielestäni sen verran herkulliset, että päätin toimia. Ja jos totta puhutaan, pidin myös noista ottamistani valokuvista ja sormeni syyhysivät päästä skräppäämään juuri ne.

skräppäys

Aloitin levittämällä gessoa valkoiselle paperille. Vedin ensin ohuen kerroksen luottokorttia käyttäen ja kuivasin sen. Sen jälkeen kaivoin esille ikuvanhan kukka sabluunani, joka muuten taitaa olla kaikista eniten käyttämäni sabluuna kautta aikojen. Levitin muutamaan kohtaan gessoa sabluunan läpi tekstuuria tuomaan. Gesson kuivattua otin esille Ecolinet ja mistit.

Olen levittänyt vesiväriä sivun pohjaan pensselillä. Lisäksi olen mistaillut keltaisella sekä läheltä, että kaukaa. Läheltä tehdyt mistaukset näkyvät sivussa keltaisina pläntteinä. Rinkuloita olen tehnyt maalaamalla kahvikupin pohjan vesiväreillä ja painamalla sillä paperiin.

Vesivärin ja mistien kuivuttua olen vielä leimaillut taustalle ikivanhoilla Sassafrass Lassin ruusuleimasimilla! En edes muistanut omistavani niitä, mutta tehdessäni taannoin pientä inventaaria kaikista askartelukamppeistani löysin kyseiset leimasimet kaapin kätköistä.

skräppäys

En ole käyttänyt lainkaan kuviopapereita koko sivussa, sillä ne olisivat tehneet sivusta raskaan oloisen (kokeilin kyllä), Kaikki sivussa käytetyt kukat, koristeet ja nauha ovat alkujaan valkoisia, mutta olen värjännyt siitä misteillä ja Ecolineilla.

skräppäys

Tälläinen kukkainen sivu tähän viikonlopun alkuun. Alla vielä haaste jonka pohjalta olen sivun tehnyt.



Työni pääsi muuten CSI:n on the watch listalle.


Photobucket

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Viikko elämästä

Syyskuussa starttaa verkkokurssina Viikko elämästä. Kurssilla tehdään minialbumi omasta elmästä, erilaisten teemojen ympärille.

Tämä kurssi ei ole lainkaan tekniikka kurssi vaan päin vastoin. Kurssilla keskitytään enemmän aiheisiin ja sisällön tuottamiseen. Tarkoitus on dokumentoida elämää, omia ajatuksia, ohikiitäviä hetkiä.

Yhtenä päivänä aiheena voivat olla aamurutiinit, toisena aikataulut. Kolmaspäivä voi kertoa tämän hetkisistä unelmista. Vai pitäisikö sittenkin tehdä koko albumi pelkistä päivän asuista? Tai kokkaamistani ruuista? Omakuvista?

Kurssi antaa ehdotuksia päivien teemoiksi ja auttaa alkuun kirjoittamisessa. Kurssi sopii hyvin kaikille jotka eivät ole kiinnostuneita skräppäyksen sotkuisista tekniikoista tai haluavat kokeilla skräppäämistä ennen omien tarvikkeiden hankintaa.

Paketin lisäksi tarvitset vain sakset, liimaa ja kynän.

Kurssin hinta on 35 euroa + pk ja se sisältää tarvikkeet ja jokapäiväisen postauksen, jonka inspiroi sinua keräämään muistot talteen. 




Kurssi-ilmoittautuminen: minna@emmo.fi

  1. Kun ilmoittaudut kurssille, laita otsikoksi kurssin nimi + oma nimesi.
  2. Jos tilaat kitin, laita otsikoksi kitti + oma nimi.
  3. Laita jokaista ilmoittautumista kohden oma sähköposti
  4. Kirjoita viestiin yhteystietosi.
Pyrin vastaamaan kaikkiin viesteihin muutaman päivän kuluessa. Mikäli et saa varmistus viestiä, ota yhteyttä uudestaan.

Photobucket

maanantai 5. elokuuta 2013

Kortti - Perhosia jahtaamassa

Välillä naurattaa nämä englannin kieliset lausahdukset ja valmiit tekstit näissä tuotteissa. Ajatelkaa kun ne olisivat kaikki suomeksi.

Perhosia jahtaamassa. Kuumaa kamaa. Elä intohimoisesti. 

Ylipäätään englannin kieliset tekstit ovat suomalaisittain voimakkaita. Itse en ainakaan puheessa käytä sanaa rakastaa kun puhun vaikkapa ruuasta, harrastuksista tai muusta maallisesta. En silloinkaan, kun todella pidän jostakin. En rakasta matkustamista enkä edes askartelua. Paitsi englanniksi.

Suomeksi tykkään. Jos jokin asia on minusta todella hienoa, se on todella hienoa. Tai sairaan hienoa meillä päin on myös tapana sanoa. Paitsi englanniksi. Silloin jokin sivu voi olla vaikkapa amazing! Awesome! I Love it!

kortti

Tähän korttiin olen käyttänyt erilaisia paperisilppuja, kakkupaperia, valmiin valokuvakehyksen, puisen linnun ja perhostarroja. Hieman ompelukonetta ja valmis! Enää pitää etsiä se perhosten jahtaaja jolle kotin voisi antaa.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Photobucket

perjantai 2. elokuuta 2013

Skräppäys -kesä 2013

Hei!

Tämä työ syntyi hilpeissä tunnelmissa. Halusin tehdä jotakin värikästä ja yltäkylläistä. Valitsin kuvaksi kellot, koska kuvan värit ovat hyvin intensiiviset ja voimakkaat. Taustalle kiinnitin papereita gessolla ja päälle olen sekä mistannut, että maalannut Ecoline vesiväreillä. Olen kuivannut työn aina jokaisen värin lisäämisen jälkeen, sillä en halunnut sekoittaa värejä. Ihan viimeiseksi vielä roiskin sekä violettia Glimmer mistiä, että pinkkiä Ecolinea sivuun.

askartelu

Työstettyäni pohjaa misteillä ja vesiväreillä halusin lisätä kontrastia sivuun, joten kaivoin esille sabluunat ja akryylimaalit. Kukkakuviot tehty tuputtelemalla mustaa maalia meikkisienellä sabluunan läpi. Maalien kuivuttua lisäsin sivuun velloumia, paperilappusia, värjäilin misteillä muutamia höyheniä ja liimasin kaikki paikoilleen.

askartelu

Rapatessa roiskuu, niinpä tämäkin kuva on saanut muutamia violetteja roiskeita osakseen. Koko työn luonteen huomioon ottaen, parit pilkut itse valokuvassa sopivat hyvin tunnelmaan. Nyt koneelta kuvia katsoessani täytyy kyllä sanoa, että mustapaperi on liian raskas ylhäällä. Olisi pitänyt jättää sen yläpuolelle hieman pohjaa näkyviin, jolloin tunnelma olisi ollut eri.

Mutta näillä tällä kertaa!

Mukavaa viikonloppua kaikille.


Photobucket