Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 31. joulukuuta 2013

Katsaus vuoteen 2013

Vuosi 2013 on ollut monella tapaa ikimuistoinen. Kokosin tähän suosikki tapahtumani ja niistä kertovat blogipostaukset yhteen nippuun.

Tammikuu



Tammikuun superduper hieno juttu oli, kun skräppäysaiheinen artikkelini julkaistiin Ihana -lehdessä!

Helmikuu


Helmikuussa kävin Tukholmassa Finnabairin kursseilla yhdessä Elinan ja Riikan kanssa! Tämä reissu todella sytytti askartelumatkakuumeen.

Maaliskuu


Maaliskuussa teimme reissun Pariisiin yhdessä 10 -vuotta täyttäneen tyttäremme kanssa. Alma sai valita matkakohteen, eikä yhtään harmittanut lähteä keväiseen Pariisiin. Ihana matka, synttärisankarin ehdoilla.

Huhtikuu


Huhtikuussa opetin ja osallistuin kursseille Intohimona Skräppäys tapahtumassa. Viikonloppu oli tuttuun tapaan täynnä ystäviä, naurua, yhdessä tekemistä ja uuden oppimista.

Toukokuu


Toukokuu oli suurien tunteiden aikaa. Oililta murtui ranne ja Elmolta loppui esikoulu.

Kesäkuu


Kesäkuussa pakkasin taas laukut täyteen askarteluvälineitä ja suunnistin kohti Hollantia. Tällä kertaa vuorossa oli Nathalien ja Birgitin järjestämä ArtFusion tapahtuma. Viikonloppu täynnä mixed mediaa!

Heinäkuu


Heinäkuussa juhlittiin veljeni häitä! Oi, ihanaa rakkautta! Kesä myö
s innosti minua valokuvaamaan paljon. Harjoittelemaan, kokeilemaan ja oppimaan. 

Elokuu



Elokuu huipentui Puolassa järjestettyyn ProzArt tapahtumaan. Tapahtuma oli uudenlainen, erilainen. ProzArtissa oli työpajoja, mutta enimmäkseen tapahtuma oli luovien iohmisten yhteinen kokoontuminen. Luovaloma!

Syyskuu

Syyskuussa valokuvattiin! Haasteeseen sisältyi valtava määrä työtä, vieraiden etsimistä ja organisointia, sitoutumista ja valokuvaamista. Mutta se kaikki kannatti. Moni innostui lähtemään mukaan, moni jakoi upeita tarinoita, heittäytyi. Haaste innosti ja rohkaisi. Minua ja muita.

Lokakuu


Lokakuussa käytiin taas reissussa. Tällä kertaa lennettiin Brysseliin, ja sieltä jatkettiin Scraptastic tapahtumaan. Tapahtuma itsessään oli kuin jonkinlainen tragikoominen B-luokan elokuva, mutta toisinaan on hyvä nauraa itselleen!

Marraskuu


Marraskuussa ilmestyi ihka ensimmäinen Paperilla -lehti! Aivan huikeaa! Olen todella ylpeä sekä omasta, että tiimini puolesta. Me teimme sen, aivan oikean lehden!

Joulukuu


Joulukuu on perinteisesti kiireinen vuosi askartelussa. Yhdeksi huippukohdaksi nousi kuitenkin se, kun minut kutsuttiin Huomenta Suomeen kertomaan askartelusta nimenomaan aikuisten harrastuksena. On tärkeää päästä puhumaan harrastuksestaan suurelle yleisölle.


Kaikenkaikkiaan vuosi on ollut monipuolinen, täynnä iloa ja uusia mahdollisuuksia. Olen saanut matkustella, oppia uutta ja tehdä töitä innostuneiden ja inspiroivien ihmisten kanssa. Kiitos, että olet kulkenut mukanani, tukenut ja rohkaissut uuden edessä. Kiitos kannustavasta palautteesta, neuvoista ja ideoista. Olkoon tuleva vuosi yhtä täynnä luovaa intoa, mukavaa tekemistä ja uusien asioiden oppimista!

Oikein mukavaa uutta vuotta sinulle blogini lukija!


Photobucket

PS. Lähipäivinä vielä kootusti omasta mielestäni onnistuneimmat työt vuodelta 2013!

maanantai 30. joulukuuta 2013

CHA -kuumetta

Joulun pyhät on nyt onnellisesti ohi ja katse kiinnittyy tulevaan vuoteen. Taisin olla aika kiltti viime vuonna, sillä sain kaikkea mitä toivoin; hyviä kirjoja, hyvää suklaata ja villasukat! Kirjojen joukossa oli myös matkaopas Los Angelesiin.
Kuvan lähde: Kilroy
Oma vuoteni alkaa nimittäin upeissa merkeissä, sillä minulla on mahdollisuus tehdä yhdestä unelmastani totta. Osallistun heti tammikuussa CHA -messuille, jotka järjestetään Anaheimissa. 
Nille joille messut eivät ole käsitteenä tuttu tiedoksi: kyseessä ovat yhdet paperiaskartelun suurimmista messuista. Täällä kaikki suurimmat alan yritykset esittelevät tulevan vuoden uutuuksia, Mukana on sunnittelijoita, opettajia ja muita alan vaikuttajia. Tänä vuonna myös pieni delegaatio Suomesta!
CHA messut eivät ole kuluttaja messut, mukaan päästäkseen on joko käytävä läpi pieni byrokratia ja liityttävä CHA (The craft and hobby assosiation) jäseneksi tai saatava kutsu jonkun jäsen yrityksen kautta. Perinteisen messualueen liäksi messuilla on vaikuttava kurssitarjonta. Esimerkiksi Ranger tarjoaa tänä vuonna kaksi kurssia, joista toisen vetää Tim Holtz! 


Olen lähdössä reissuun ystäväni Elinan kanssa. Olemme ensin muutaman yön Los Angelesissa, josta matkamme jatkuu Anaheimiin, jossa messut itse asiassa pidetään. Hotelli jossa yövymme on aivan Disneylandin kupeessa. Ties vaikka hotelli huoneen ikkunasta näkisi Tuhkimonlinnan tai jotakin muuta satumaista. Lapsena haaveilin matkasta Disneylandiin, Sitä muistaakseni mainostettiin välillä Aku Ankan takakannessa. Nyt kärsin hieman omantunnon pistosta siitä, että olen lähdössä matkaan ilman lapsia.
Voi toki olla, ettei tiivis messuaikataulumme anna tilaa huvipuistolle. Olen nimittäin varannut aika monta kurssia ohjeelmaan. Harmillisesti en päässyt kummallekkaan Rangerin kurssille, mutta onnekseni on mukana Sizzixin kurssilla, jossa Tim Holtz on yhtenä opettajana! Yhteensä minulla on varattuna kuusi kurssia koko ajalle, joten aikaa jää mukavasti myös kiertelyyn. Ennen kaikkea olen messuilla mukana Paperilla -lehden edustajana.
 
Kuvan lähde: Kilroy
Matka on pitkäaikainen haaveeni, sellainen, jota en kuvitellut pystyväni toteuttamaan. Mutta tässä sitä ollaan. Hotellit ja lennot jo varattu. Lentokentällä odottaa vuokra-auto. Matkaopas on hankittu ja matkavaatteita mietitty. Matkustuslupa haettu, Dollareita pitäisi hakea ja ajokorttiin USA -liite.

Ihanaa uutta vuotta teille blogini lukijat! Kumpa uusi vuosi täyttäisi sinunkin toiveesi.


Photobucket

PS. Kirjoittelin pitkät pätkät viime vuoden kohokohdista, mutta jostakin virheestä johtuen kadotin koko tekstin bitti avaruuteen. Palaan aiheeseen kunhan kokoan hermoni ja kärsivällisyyteni. 

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Tänä vuonna vietän joulua perheeni kanssa mökillä. Mieheni suvulla on mukava hirsinen mökki sopivan ajomatkan päässä meiltä kotoa ja viime kesänä vietimme siellä lähes kaikki lomat. Mökillä ei varsinaisesti ole sähköjä, eikä pakkasilla juoksevaa vettä, mutta agrikaatin ja akkujen avulla saamme valot päälle ja iltaisin voi hetken jopa katsella telkkaria.



Osan ruuista viedään mukanamme, osa ostetaan valmiina. Hyvä ruoka on minulle tärkeä osa joulua, joten siitä ei tingitä olosuhteiden muuttuessakaan. Ilokseni olen saanut kaikenlaisia herkkuja lahjaksi! 
Olemme jo monena vuonna viettäneet joulua oman perheen kesken, tai niin, että meille on tullut vieraita ja meille onkin kehittynyt vahvat omat jouluperinteet, jotka ammentavat sekä minun, että mieheni lapsuuden jouluista, mutta osa perinteistä on aivan uusia. Jouluruuista meidän joulupöydässämme ovat porkkana- ja lanttulaatikot, imellettyperunalaatikko ja rosolli. Rosolli tarjoillaan kuten omassa lapsuuden kodissani, komponentit erillään. Ilman vaaleanpunaista kermavaahtoa. 

Näiden liäksi meillä on erilaisia kaloja, kylmäsavustettu, graavattua ja savustettua. Kalat ovat minulle joulun kunkku. Pieni kinkkukin meillä on ollut, mutta tänä vuonna meinattiin ostaa ainostaan viipaleittain. Meillä kun ei välitetä syödä jouluruokia kovin montaa päivää ja kinkun menekki on sen kokoon nähdenaika pieni.
Laatikoiden, rosollin ja kalojen lisäksi joulupöydästämme löytyy keitettyjä herneitä, juustoja, luumujuustokakkua ja tietenkin suklaata! Luulisi, että näillä eväillä selviäisi joulun yli nälkää kärsimättä.
Blogini hiljenee hetkeksi jouluun, mutta palaa takaisin taas uudella innolla ja inspiraatiolla uuteen vuoteen! Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille tästä vuodesta ja onnea iloa tulevalle vuodelle!
Photobucket

lauantai 21. joulukuuta 2013

Viimeisiä joulukortteja

Tänään on vuorossa ensimmäinen postaus blogiyhteistyössä Sizzixin kanssa! Sain heiltä tämän ihanan värisen uuden laitteen ja muutamia upouusia stansseja, joita pääsen kokeilemaan! Ennestään minulla on tämä ihan sama laite, Big shot, mutta vain sinisenä. Sininen oli ensimmäinen väri, mitä Suomeen aikanaan tuli myyntiin. Vanha laitteeni toimii vielä muutoin ihan hyvin, ainoastaan pehmusteet jalkojen alta ovat osittain hävinneet, niin, että laite hieman keikkuu tehdessä. Eli aika vankkaa tekoa, sanoisin.

Jos Big shot on sinulle vieras laite, kurkkaa Paperilla -lehden blogiin, jonne tein videon laitteen toiminnasta!


Paketin mukana tuli joukko erilaisia stansseja, mutta nämä rosetit innostivat heti tarttumaan työhön. Alkuperäisesti nämä ovat sarjasta Wedding, eli häät, mutta minusta stanssi on monikäyttöinen ja sopii myös joulukorttien valmistukseen. Itse pidän sellaisista stansseista eniten, jotka muuntuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Materiaalivalinnoilla ja väreillä voi monien stanssien kohdalla vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen. Jouluinen stanssi voi käydä syntymäpäiväonnitteluun tai hääteemainen stanssi sopia joulukortin valmistukseen.


Aloitin leikkaamalla vanhan kirjan sivuista neljä rosetin pätkää, jotka liimasin yhdeksi pitkäksi pätkäksi.  Syntyneen janan taittelin haitariksi. Vaikka nämä stanssit ovatkin hyvin kapeita, leikkaavat ne useamman kerroksen paperia yhdellä kertaa. Riippuu tietenkin paperin paksuudesta, mutta kirjansivuja leikkasin kaksi kerrallaan.


Haitarin liimasin päistä yhteen niin, että sain yhtenäisen rinkulan aikaan. Rinkulan kannattaa antaa kuivia rauhassa ennen kuin sen reunat kääntää alas rosetin muotoon. Työskentely on helpompaa kun liima on kuivaa ja aihio pitää muotonsa.


Tässä kuva valmiista rostetista.  658932 Thinlits Die Set 9PK - Rosettes by Dena Designs


Tämä yksinkertainen joulukortti on syntynyt muutamasta kuviopaperista, joiden päälle olen sutaissut ohuen kerroksen gessoa, liimannut päällekaistaleen vanhaa pitsiä ja kakkupaperia. Hyvää joulua on leimattu valmiille tagille SurfaceZ musteella.
Valkoiset lumihiutaleet olen leikannut sizzxin stanssilla Sizzix Originals Die - Snowflakes #3 ja telemäni rosetin päälle olen vielä liimannut Colorconspiracyn lumihiutaleen.

Photobucket

perjantai 20. joulukuuta 2013

Viimehetken lahjavinkki!

Olen helppojen lahjojen ystävä. Mielellään itse tehtyjen tai syötävien.
Tämä lahja on meillä muodostunut jo lähes perinteeksi, sillä tuttava piirimme on saanut kuivattuja sieniä lahjaksi jo useampana vuonna. 

Lahjan valmistelut aloitan syksyllä hyvissä ajoin, sillä sienestys on yksi lempiharrastuksistani. Kuivatut sienet olen tänä vuonna pakannut pikkuisiin lasipurkkeihin, jotka olen ostanut ihan Prismasta.



Olen koristellut purkit hyvin yksinkertaisesti hamppunarulla ja glitteriteipillä. Koristereunaiset pakettikortit olen koristellut tarroilla, glitterteipillä ja leimaamalla. Nopeaa ja helppoa!

Tarvikkeet: teippitarha.fi


Tälläiset söpöt purkit ovat hauska lahja ja ne voi täyttää mielensä mukaan vaikkapa omatekoisilla makeisilla!


Photobucket

tiistai 17. joulukuuta 2013

Yksinkertaisia ja nopeita Joulukortteja

On se aika vuodesta kun blogin postaukset tuntuvat keskittyvän päivän polttavaan puheenaiheeseen. Joulukortteihin.
Nämä on hengeltään supernopeita, yksinkertaisia, melkein kliinisiä, mutta silti tyylikkäitä. Ja mikä parasta, nämä syntyvät silloin kun joulukortit pitäisi olla jo postissa. Tehtyinä, kirjoitettuina, lähetettyinä.
joulukortti, korttiaskartelu, itse tehty joulukortti, jouluaskartelu

joulukortti, korttiaskartelu, itse tehty joulukortti, jouluaskartelu
Olen tehnyt kortit leikkaamalla kuvion Sizzixillä suoraan korttipohjasta ja kiinnittämällä kuviopaperia korttipohjan sisälle.
Näissä olen käyttänyt peura aiheisia stansseja. Sizzix Bigz Die - Reindeer w/Antlers ja Sizzix Bigz Die - Reindeer
Photobucket

maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulukortteja Huomenta suomessa

Olin viime viikolla Huomenta Suomi ohjelmassa kertomassa paperiaskartelusta, tarkemmin sanottuna joulukorteista. Jännitti, sillä minulla ei ole kauheasti kokemusta televisio esiintymisestä. Kutsu kuvauksiinkin tuli aika yllättäin, soittivat edellisenä päivänä, josko pääsisin haastateltavaksi seuraavana aamuna klo 6.50. Paikan päällä studiolla piti olla 6.10. Navigaattorini ilmoitti ajomatkan olevan 49 minuuttia, joten aikainen aamu oli tiedossa.


Yllättäin viiden aikaan ei vielä ollut muuta liikennettä juurikaan, joten ajomatka taittui nopeammin ja olin ajoissa paikalla. Nautin kupillisen kahvia ennen kuin pääsin maskiin. Se tulikin tarpeeseen, sillä myrsky oli katkonut meiltä sähköt, enkä juurikaan pystynyt kuin vilkaisemaan peiliin kännykän taskulampun valossa. Tuntui aika ihanalta aloittaa päivä sillä, että joku meikkasi ja laittoi hiukset! Siihen voisi melkein tottua. Etenkin jos kaikki tapahtuisi vähän pidempien yö unien jälkeen.


Olin saanut ohjeeksi ottaa mukaan paljon rekvisiittaa, valmiita kortteja ja työskentely välineitä. Mutta vasta paikan päällä selvisi, että minulla olisi kolme minuuttia aikaa siirtyä studioon, levittää tarvikkeet pikkuruisille pöydille ja valmistautua lähetykseen.

Kuvaa linkkaamalla pääset katsomaan videota!



Lähetysten välillä minulla oli aikaa askarrella lämpiön puolella. Tein muutaman yksinkertaisen kortin Sizzixillä. Vaikka laite ei mikään uusi juttu olekkaan, niin se keräsi kovasti ihmetystä! Olikin mukavaa näyttää miten paljon askartelu on kehittynyt silkkipaperin rustistelusta. Toiseen osuuteen lähteminen ei jännittänyt enää niin paljoa ja pääsin katselemaan miten säätä ja urheilu uutisia juonnettiin samassa tilassa.

Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan haastattelun toisen osuuden.




Kokemuksena TV:ssä esiintyminen oli todella mukava. Pääsin keskustelemaan askartelusta mm. pääministeri Jyrki Kataisen, rikostoimittaja Jarkko Sipilän ja Mauri Kunnaksen kanssa!

Photobucket

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukortti ohje

Heippa! Olen viimeaikoina innostunut kokeilemaan erilaisia tekniikoita. Erityisesti leimailu on inspiroinut minua helppoudellaan ja monikäyttöisyydellään. Ja edullisuudellaan. Vaikka leimasimet itsessään maksavatkin, voi niitä käyttää uudestaan ja uudestaan!

Alla oleva kortti on yksi esimerkki korteista, joita laitoin tänä vuonna matkaan. Tyypilliseen tapaani lähetin kortit vihoviimeisenä päivänä, enkä muistanut napata kuvia yhdestäkään paremmin onnistuneesta kortista. Tässä kortissa on nimittäin hieman erikoisen näköinen oikea reuna.


Tässä ohjeet kortin tekoon. Lopputulos on aika erilainen kuin ylläolevassa kortissa, mutta tekniikka on sama!



Aloitin kortin leimaamalla kruunun valkoiselle kartongille. Olen tässä käyttänyt Tiimarista saatua kruunuleimasinta ja sahramin väristä leimasin mustetta. Tässä tekniikassa leimasinmusteen laadulla ei ole niin suurta merkitystä, myös vesiliukoisia musteita voi käyttää, mikäli ne toimivat käyttämäsi leimasimen kanssa.


Sen jälkeen leimasin saman kruunun kuvan sotkupaperille ja leikkasin sen irti ääriviivoja myöten. Tätä leikattua kruunua käytän maskina seuraavassa vaiheessa.


Seuraavaksi leimasin taustan erilaisilla tekstuuri leimasimilla. Helpointa on leimata läpinäkyvillä akryylileimasimilla, jolloin leimasin kuvaa on helppo jatkaa saumattoman lopputuloksen aikaan saamiseksi. Shakkiruutu ja tiilileimasimet ovat Finnabairin suunnitelemia, niitä myy suomessa Klemmarikellari. Voit myös kokeilla leimata taustaa eri värisellä leimasin musteella.


Halusin elävöittää taustaa pirskottemalla sen päälle pinkkiä mistiä. Lopuksi leimasin onnea tekstin mustalla Versafine musteella ja liimasin kartongin korttipohjaan. Helppoa ja hauskaa!





Photobucket

tiistai 10. joulukuuta 2013

Muistatko vielä Vuoroin vieraissa?

Selailin blogiani yksi päivä ja törmäsin vuosi sitten aloittamaani Vuoroin vieraissa sarjaan. Silloin minulla oli kerran viikossa vieras, joka kertoi omasta tyylistään.
Juttu sarja oli minusta äärettömän inspiroiva ja vieraiden kertomuksia oli upeaa lukea. 
Juttusarja sinällään on edelleen ajankohtainen, joten nostan sen esille niille, jotka viime kerralla eivät sitä löytäneet.

Minua kiehtoo se, mitä askartelijoiden kulisseista tapahtuu. Mikä saa ihmisen tarttmaan paperiin ja saksiin. Millaista mielihyvää se tekijälleen tuottaa? Mikä meitä askartelussa kiehtoo?

Sarjassa vieraat kertoivat myös siitä matkasta jonka he askartelijoina ovat kulkeneet. Monien tyyli on tehnyt melkoisen muutoksen ajan kuluessa. 

Tässä linkit menneisiin haasteisiin:
Vuoroin Vieraissa sai jatkoakin mukavan palautteen perusteella, tästä linkistä pääset lukemaan kaikki tekstit! Toivottavasti sinulla on joulukiireiden keskellä aikaa istahtaa hetkeksi alas ja kerätä inspiraatiota näiden upeiden naisten tarinoista.

Photobucket

maanantai 9. joulukuuta 2013

Skräppäystä vaihe vaiheelta

En ole pitkäänaikaan esitellyt vaihevaiheelta sivua, joten innostuin tässä ottamaan kuvia matkan varrella. Monesti kuvien otto jää, jos projekti on kovin sotkuinen. Tällä kertaa pyrin työskentelemään sivistyneesti, niin että kuvaaminen oli mahdollista työvaiheiden välissäkin.
Aloitin värjäämällä läpinäkyvää kohopastaa PearlEx jauheilla. Olen niiden monikääyttöisyydestä tällä hetkellä super innostunut! Pigmentti jauheet riittävät pitkälle ja niillä voi järjätä monenlaisia materiaaleja. Erityisen kivasti ne toimivat juuri kohopastan kanssa. Aiemmin käytin pelkästään valkoista kohopastaa ja järkytykseni oli melkoinen kun huomasin ottaneeni vahingossa läpinäkyvää pastaa. Juuri tämän tyyppiset onnekkaat vahingot pakottavat meitä poistumaan mukavuus alueelta ja kokeilemaan uutta.

Aloitin tekemällä tekstuuripastalla pitsikuvioita taustapaperiin. Minulla on pitsisabluuna, jonka läpi levitin tekstuuripastan palettiveitsen avulla. Aijemmin käytin aina gesson ja erilaisten pastojen levittämiseen vanhaa luottokorttia, mutta nyt olen päässyt palettiveitsen makuun.


Kohopasta kuivui sopivasti sillä aikaa kun kävin syömässä, mutta kuivumista voi edesauttaa kuumailmapuhaltimella. Pastan kuivuttua ryhdyin leimaamaan. Aloitin keltaisella Archival musteella ja etenin mustaan StazOn musteeseen.


Lisäksi suihkasin sivuun hieman oranssin sävuistä mistiä elävyyttä tuomaan.


Rakastan roiskeita ja tykkään käyttää Glimmer Glam kimalleliimoja niiden tuottamiseen. Lopputulos on hieman koholla oleva, kiiltävä, lähes öljymäisen näköinen.


Kun kimalle liima on kuivunut aloitin lisäämään paperia. En halunnut täyttää tekemääni pohjaa kuviopapereilla, joten olen liimannut pohjalle vain suikaleita erilaisista papereista. Paperit kiinnitän pohjaan vain niiden keskeltä, sillä haluan säästää itselleni mahdollisuuden lisätä papeeita tai koristeita vielä kiinnittämieni kerrosten alle.


Lopuksi olen vain viimeistellyt sivun kuvan tunnelmiin sopivilla koristeilla. Halusin tähän vähän sellaista rentoa mummola fiilistä. Hameessani on aika voimakas korallin sävy, ja sitä olen pyrkinyt toistamaan koristeiden väreissä. Alakulmassa olevassa kukkasessa ja osittain kuvan alle asetetuissa kukissa. Chipboard on värjätty samoilla misteillä ja musteilla mitä olen käyttänyt pohjan kuvioinnissa.


Sivu on hyvin kolmiuloitteinen. Se antaa mielestäni mukavan tunnelman ja sopii korostamaan käytettyjä elementtejä. Myös kuva nousee hyvin esille taustasta.


Tälläistä tällä kertaa. Kesäfiilistelyä, vaikka kohtahan on jo joulu!
Mukavaa päivää sinulle!

Photobucket