Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Skräppäys - Pan pastellit

Blogi on tässä viime aikoina jäänyt aivan heitteille kun elämässä on muut projektit työllistäneet oikein kunnolla. Ne jotka seuraavat minua Facebookissa tai Instagrammissa, tietävät, että jotain on tässä välilläkin syntynyt, mutta työn alla on muutama isompi projekti, joista ei tässä vaiheessa vielä enempää!

Viime aikoina blogimaailmassa on taas puhuttu mainonnasta ja yhteistyökuvioista. Askartelupuolella ilmiö on marginaalinen, maksettuja mainoksia blogissani ei ole. Paperilla- ja Ihana -lehtien kautta saan kuitenkin välillä mukavia tuotteita kokeiltavaksi. Tässä sivussa olen kokeillut Taidetarvikeliike Temperan lahjoittamia Pan Pastelleja. Temperaa voin suositella lämpimästi erilaisten mixed media tarvikkeiden ostopaikaksi, sillä käytän heidän tuotteitaan melko laajasti, gessot, gel mediumit, akryylimaalit sun muut on kaikki hankittu Temperasta, ihan omin pikku pennosin!

Pan Pastellit askartelussaPan Pastellit myydään tälläisinä pieninä kakkuina. Väreissä on valtava määrä pigmenttiä ja niitä voi käyttää erilaisille pinnoille. Erilaisia värisävyjä löytyy jopa 80. Pan Pastellit eivät kiinnity alustaan ilman fiksatiivia, tämä tarkoittaa sitä, että värit reagoivat toisiinsa ja esimerkiksi kosketukseen, ellei niitä ole kiinnittänyt. Tämä on sekä hyvä, että huono puoli, jota voi käyttää hyödykseen erilaisissa tekniikoissa.


Tässä sivussa olen ensin värjännyt sivun erisävyisillä sinisillä Pan Pastelleilla. Sen jälkeen otin esille sabluunan ja babywipesin ja lähdin pyyhkimään väriä pois sabluunan läpi. Värin pyyhkimiseen käy myös pyyhekumi, mutta tälläisen pienikuvioisen sabluunan kanssa babywipe on näppärämpi ratkaisu.
Kumitettuani haluamani määrän väriä, kiinnitin lopputuloksen hiuslakan avulla. Lakkakerroksen kuivuttua alin kerros on turvassa, eli en pysty siihen enää vaikuttamaan, enkä pyyhkimään väriä pois vahingossa.Seuraavassa kerroksessa lisäsin Pan Pastelleita sabluunan läpi paperiin. Väriä levitetään siihen erityisesti tarkoitetuilla sienellä. Sieni eroaa perinteisesti musteen levittämiseen käytetyistä meikkisienistä sillä, että se on jämäkämpi. Kun tämä kerros oli valmis, kiinnitin värin taas hiuslakalla.

Lopuksi somistin sivun ihan perinteisin keinoin kakkupaperilla ja erilaisilla koristeilla.

Olen käyttänyt Pan Pastelleja aijemmin vain erilaisilla kursseilla, mutta nyt olen ensikertaa päässyt todella kokeilemaan niitä oman näköisiini projekteihin. Kauheasti on ideoita, kunhan vaan pääsen kokeilemaan kaikkia!
Photobucket

4 kommenttia:

 1. Hieno sivu! Ja iso kiitos Pan Pastellien esittelystä ihan käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen viime aikoina innostunut näistä oikein todella!

   Poista
 2. Aivan uusi tuttavjjs mulle nuo pan pastilli värit. Kiitos kun jaoit meille kattavan tiedon niistä 😊🙏

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.