Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Huovutetut pääsiäismunat!

huovutus, huovutusohje, askartelu, askarteluohje

Huovuttaminen on helppoa ja hauskaa!


Iloisen värisiin muniin tarvitset haluamasi väristä villaa, mäntysuopaa, vanhat sukkahousut ja muovisen muna-aihion. Lisäksi tarvitset kulhon johon saat lämmintä vettä.

Kieputa villaa ohuena kerroksena muovimunan päälle. Mitä ohuempia kerroksia saat villasta kuorittua, sitä helpommin villa huopuu. Huopumisen kannalta on tärkeää, että villakuidut menevät ristiin.

Leikkaa sukkahoususta jalkaterät irti ja laita muna villoineen päivineen varovasti sukkahousun sisälle. Yritä katsoa, että muovista pintaa ei pääse lipsahtamaan näkyviin.

Huovutusohje

Upota työ lämpöiseen veteen, jonne olet lisännyt mäntysuopaa. Huopuakseen villa tarvitsee lämpöä, saippuaa ja liikkettä. Aloita villan huovuttaminen varoen, kuin silittäisit vasta kuoriutunutta pääsiäistipua ja villan huopuessa tiukenna otetta. 

Ota huopamuna pois sukkahousun sisältä kun kuidut ovat tarttuneet toisiinsa, mutta ennen kuin ne ovat tarttuneet sukkaan! Sukkahousu helpottaa huovuttamisen aloittamista, sillä se pitää villakuidut paikoillaan.

Kun villa tuntuu huopuneelta, alkaa huuhtelu. Huuhdo saippua pois huuhtelemalla munaa ensin kylmässä, sitten kuumassa jne. kunnes saippua on irronnut ja muna on saanut lopullisen muotonsa ja huopumisasteensa. Päätä huuhtelu kuumaan veteen.

Iloisia hetkiä munien parissa!


Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.