Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 30. tammikuuta 2014

Mixed media taulu

Akryylimaalit ja Pan pastellit

Tämä taulu syntyi Whimsical Mixed media työpajassa CHA -messuilla. Työpajaa ohjasi kaksi energistä leidiä, Einat Kessler ja Susan Weckesser. Työpaja oli hauska, joskin pienen sekaannuksen vuoksi heillä oli aikaa tunti vähemmän kuin mitä alkuperäiseen suunnitelmaan kuului. Ajatus oli kuitenkin hauska, eli samoja materiaaleja ja mömmöjä käytettiin eri tavoin ja erilaisiin projekteihin.

Minä en kiireestä johtuen saanut aikaiseksi kuin tämän yhden työn. Eli pienelle kanvas pohjalle tehdyn taulun. Kanvas pohja pohjustettiin ohuella kerroksella gel mediumia, jonka päälle on maalattu akryylimaaleilla tausta. Talo on tehty leimaamalla se valkoiselle paperille ja värittämällä Pan pastelleilla. Kukat ja aurinko on leikattu irti kuviopaperista, alareunan kukat taas on värjätty pan pastelleilla.
Matkan jälkeen en oikeastaan ole tehnyt muuta kuin työstää Smash bookkia. Minulla on siinä ihan uudenlainen motivaatio, sillä käytän valmista kirjaa osana kouluprojektia. Tänä keväänä keskityn myös opinnäytetyöni tekemiseen ja totta kai Paperilla -lehteen. Tämä kaikki heijastuu oman blogini päivittämistiheyteen, mutta ei se määrä, vaan se laatu! Eikös se niin mene?
Photobucket

tiistai 28. tammikuuta 2014

Kortteja kätilöopistolle!


Paperilla -lehti kerää kortteja!

Lämpimästi tervetuloa talkoisiin hyvän asian puolesta. Jokainen kortti merkitsee, olitpa sitten vasta-alkaja tai pidempään askartelua harrastanut konkari. Pyydä mukaan myös askartelevat ystäväsi, jaa ylläoleva kuva ja linkki Paperillan blogiin facebookissa tai omassa blogissasi, yhdessä teemme enemmän!

Kiitos yhteistyöstäsi!
Photobucket

maanantai 27. tammikuuta 2014

Smash - book

Usan reissulla hurahdin Smash bookkeihin. Olimme Elinan kanssa käymässä paikallisessa askarteluliikkeessa Michaelsissa ja bongasin ale hyllystä vaikka mitä smash book kamaa. Kirjoja, tarroja, taskuja ja ties mitä härpäkkeitä. Suomen hintatasoon verrattuna super edullisesti. Päädyin sitten ostamaan kaksi kirjaa, yhden mini kirjan (joka on nyt arpajaisvoittona!) ja jättimäisen kasan erilaista silppua, josta aijon koostaa matkastamme kertovan minialbumin.

Smash -bookeissa ei tietenkään tarvitse käyttää pelkästää saman merkkisiä tuotteita vaan mukaan lähti kaikkea muutakin mukavaa ;)



Smash book on erilaisista kuviopapereista koostettu kirja. Näitä myydään erilaisilla teemoilla, mutta mielestäni teemat ovatväljiä, eivätkä määritä liikaa kirjan käyttötarkoitusta. 


Kirjan sivut kestävät ihan mukavasti myös mixed mediaa. Olen itse maalannut joidenkin sivujen päälle kevyen kerroksen gessoa. Se hillitsee liian voimakkaita kuvioita, sillä haluan, että valokuvat eivät kokonaan huku värikkäisiin sivuihin. Nämä sivut ovat vielä kesken, sillä työstän useaa sivua yhtä aikaisesti.

Tähän mennessä olen gessonnut, valutellut vesivärejä, lisännyt värjättyä gel mediumia sabluunan läpi, raaputellut siirtokuvia ja pirskotellut mustaa Glimmer glamia.



Jokaiselle aukeamalle ai tarvitse tehdä mixed mediaa, vaan välissä voi hyvin olla aukeamia, jotka jäävät enemmän alkuperäiseen muotoonsa. Toisaalta, koskaan ei voi tietää millaiseksi kirja matkan varrella muodostuu!


Aika paksuksi tämä kyllä tulee. Olen nimittäin säilönyt sivuilla oleviin taskuihin karttoja ja muita lippulappuja matkan varrelta. Muutamia sivuja jouduin poistamaankin, ettäsaan kirjan pidettyä joten kuten aisoissa.

Oletteko te innostuneet Smahs bookeista?

Photobucket

lauantai 25. tammikuuta 2014

Liitutaulu

Kuten aikaisemmin olen tällä kirjoitellut (toivottavasti en vielä kyllästymiseen asti!). osallistuin CHA -messuilla erilaisille kursseille.

Tämän kurssin valitsin opettajan vuoksi. Olen seurannut Limor Webberiä netin välityksellä jo pidempään ja halusin päästä kokemaan hänen opetustaan ihan livenä. 
Workshopissa sponsorina toimi Faber-Castell ja pääsimme kokeilemaan gelatoksia ja muita mömmöjä.

Gelatokset ovat puikoissa myytäviä vesiliukuisiä värejä. Näistä on paljon kohistu viime aikoina, mutta mun täytyy onnekseni sanoa, että en näistä ihan hirveästi innostunut. Puikoissa ei sinällään ole mitään vikaa. Niillä voi värittää erilaisia pintoja, väri on hyvin kylläistä, eli pigmenttiä väreissä on runsaasti ja sitä voi helposti levittää vesiväripensselillä. Silti, en vaan innostunut.


Se mistä sen sijaan innostuin oli tuo liitutaulu. Liitutaulut ovat nyt todella pinnallaja niitä näki erilaisissa muodoissa. Paperina, koristeina, tarroina. Tässä olemme kuitenkin maalanneet liitutaululla maalilla kartongin kahteen kertaan jolloin tuloksena on peittävä liitutaulupinta.

Tuota kirjoittamista pitää vielä treenata, mutta kurssilla piti heittää kritiikki omaa käsialaa kohtaan pois ja antaa mennä!

Kanvaksesta on leikattu keskusta pois, ja jäljelle jääneestä palasta on leikattu saksilla nuo lehdet. Kukka on värjätty Gelatoksilla ja siinä ne mielestäni toimivat hienosti. Kukassa on kaunis ja pehmeä väri.


Mukavaa päivää sinulle!


Photobucket

perjantai 24. tammikuuta 2014

Emmo arpoo!

Askartelukaappien siivouksen, matkailun ja muutaman warehouse sale paketin tilaamisen tuloksena päätin pistää pystyyn arvonnan!

Palkintoja on kaksi.

Palkinto 1 sisältää:
Priman kaksipuoleisia kuvio papereita, Pink paislee chipboard koristeen, Priman kirjaintarroja, paperileikkurin, Fiskarssin kuviosakset, Tattered Angelsin mistejä, Priman kukkia, perhosia, journaling kortteja, leimaisimia ja metallisia koristeita

Palkinto 2 sisältää:
Kaksipuoleisia kuviopapereita Sassafrass lassilta, Pink Paisleelta ja Heidi swapilta. Lisäksi Sassafrass lassin kukkakoristeita, kreppinauhakoristetta, Sodalisiuksen kuviopaperi suikale ja mini Smash -book.



Osallistumisohjeet:

  • Tykkää blogistani ja Paperilla -lehdestä facebuukissa, voit kutsua kavereitakin, kaikille tilaa riittää! (1 arpa per tykkäys)
  • Jaa kuva blogissasi tai facebooksivullasi ja kerro arpajaisista kavereillesi! (1 arpa)
  • Kerro blogin kommenteissa kumpi palkinto olisi sinulle mieluisampi ja kuinka monella arvalla olet mukana arvonnassa


Paljon onnea arvontaan!



Photobucket

maanantai 20. tammikuuta 2014

CHA -messuilla

Hei vaan kaikki, täällä on palailtu kotiin ja elämä alkaa pikku hiljaa palautua takaisin urilleen. Aikaerosta aiheutuva väsymys painaa ja unirytmi on vielä aivan sekaisin, mutta paluu arkeen ei kysele väsymystilaa. Lapset pitävät huolen siitä!

Olin ajatellut, että olisin blogannut matkan aikana kuulumisia ja olin aikeissani niin pitkällä, että minulla oli läppäri mukana reissussa. Messut ja itseasiassa koko reissu osoittautuivat paljon enemmäksi kuin olin kuvitellut. Olen seurannut CHa -messuja erilaisten medioiden kautta aikaisempina vuosina ja täältä etäältä katsottuna messujen tärkeimmäksi anniksi nousevat uutuudet. Uudet tuotteet, trendit ja mallistot, joita yritykset esittelevät.

Sizzixin osasto

Paikan päällä tilanne on ylitsepursuava. Messut ovat valtavan isot, täynnä toinen toistaan upeampia osastoja, tuotteita, projekteja, make&take pajoja. Neljän messupäivän aikana en ehtinyt nähdä koko messualuetta. Ensimmäisen päivän jälkeen tuotteisiin turtuu. Sellaiset tuotteet ja projektit, joihin normaali oloissa kiinnittäisi huomiota, hukkuvat upeiden töiden valtaisaan paljouteen. Messuilla mielen valtaa ähky! Bongailimme kuitenkin selkeitä trendejä joita oli nähtävissä eri valmistajien osastoilla, niistä voitte lukea helmikuussa ilmestyvästä Paperilla -lehdestä!


Messujen aikana on mahdollisuus osallistua erilaisille kursseille. Minä osallistuin yhteensä kuudelle keskenään hyvin erilaisille kurssille. Kurssit olivat oivallinen mahdollisuus kurkistaa siihen, mitä tällä hetkellä tarjotaan, mikä on in. Kurssien tarkoituksena on antaa työkaluja erilaisten tarvikkeiden ja tuotteiden myymiseksi, joten näkökulma on hieman erilainen kuin kursseilla, jotka on suunnattu suoraan kuluttajille.

Kurssien anti vaihteli suuresti, mutta kaikilta kursseilta kuitenkin sain jotakin kotiin viemisiksi. Yksi oivallus oli esimerkiksi se, kuinka paljon variaatiota käsite mixed media piti sisällään. Kohokohdaksi nousi kuitenkin Sizzixin kurssi, jolla pääsin itsensä Tim Holtzin oppiin. Todella mukava ja osaava esiintyjä ja opettaja.


Mikä messuilla sitten nousi tärkeimmäksi anniksi? Ihmiset. Kontaktit.

Messut tarjosivat mahdollisuuden verkostoitumiseen, ideoiden jakamiseen, oman työn esittelyyn ja kiinnostavien projektien valmisteluun kasvotusten ihmisten kanssa, jotka asuvat eripuolella palloa.
Suomalaiselle kontaktien luonti oli aluksi vaikeaa ja tuntui hankalalta mennä esittäytymään vieraille ihmisille. Minulla on kuitenkin onni ja ilo tuntea CHA -konkareita, kuten Birgit Koopsen ja Nathalie Kalbach, jotka antoivat minulle varsinaisen messu kävijän ABC -koulutuksen. He myös esittelivät minua mielenkiintoisille ihmisille ja autoivat alkuun.


Olimme jo ennen messuja olleet yhteydessä ja sopineet yhteisen illallisajan. Vielä tuolloin en tiennyt, että messujen tapaan kuuluu tehdä lukujärjestys, johon jo ennalta sovitaan aamiais-, lounas-, ja illallistapaamisia. Messuista otetaan kaikki hyöty irti!

Vaikka messuilla tehdäänkin pääasiassa bisnestä, oli upeaa tavata ystäviä ympäri eurooppaa, tutustua uusiin ihmisiä ja tavata henkilöitä, joiden työtä on seurannut internetin välityksellä. Niinpä päiviin mahtui myös paljon naurua ja hulluttelua!


Messuilla myös pääsi kurkistamaan alaan aivan uudesta näkökulmasta. Askartelu Amerikassa ei olemitään nappikauppaa, vaan isoa bisnestä, jossa liikkuu paljon rahaa. Useilla osastoilla oli miehiä myymässä ja yritysten omistaja portaassa etenkin näkyy miehiä. Oli monella tapaa silmiä avaavaa nähdä alaa kokonaisuutena. 

Nyt muutama päivä paluun jälkeen ajatukset ovat vielä aika hajallaan. Reissu oli upea ja antoi paljon ajattelemisen aihetta, uusia ideoita, ystäviä ja ennen kaikkea inspiraatiota!



Photobucket

lauantai 11. tammikuuta 2014

Amerikka osa II

Amerikanmatka päivitykset jatkuvat.



Eilen oli ensimmäinen päivä CHA -messuja, ohjelmassa oli aikamoinen valikoima erilaisia kursseja. Mm. Rangerin supersuositut kurssit opettajana Tim Holtz ja Dilyusions mistit luonut Dyan Reaveley. Itse en kummallekkaan kurssille päässyt varsinaisesti kurssilaiseksi, mutta lehdistö korttini turvin pääsin seuraamaan Dyanin kurssin opetusta. Elinalla kävi parempi tuuri ja hän mahtui mukaan kummallekkin kursille!


Minulla oli ilo osallistua Sizzix Designer työpajaa, jossa stanssien suunnittelijat itse ohjasivat meitä osallistujia. Kovin moni nimi ei jäänyt itselleni mieleen, mutta pakko tietenkin hehkuttaa yksi heistä oli Tim Holtz. Kiersimme pien ryhmissä suunnittelijalta toiselle ja loimme kahdeksan erilaista pientä ja nopeaa projektia.


Kävin messuilla pyörimässä ja ihmettelemässä rakentamista. Monien osastojen eteen on nähty valtavasti vaivaa ja ne ovat visuaalisuudeltan jotain, mitä euroopan messuilla en ole koskaan nähnyt! Sizzixin ja Tim Holtzin kojuja kävin hitusen jo vilkuilemassakin ja wau. Olen sanaton.


Tänään kun messut varsinaisesti aukeavat, toivon että saan kuvia näistä ja monista muistakin upeista osastoista! Odotan innolla kaiken näkemistä valmiina.

Tässä kuva Elinasta Colorful artist kurssilla. Olen hitusen kateellinen, etenkin kun joku oli jättänyt tulematta tälle loppuunmyydylle kurssille.

Illalla ohjelmassa oli CHA Bloc party, jonne keräännyimme syömään, nauttimaan live musiikista ja muista ohjelmanumeroista. Pöydässämme kävi mm. taikuri!
Vietimme hauskan illan Taavan, Suvin ja Tarun kanssa.

Iltajuhlissa arvottiin monien muiden palkintojen lisäksi 1000 dollaria, mutta harmillista kyllä minua ei arpaonni suosinut tällä kertaa.
Mutta nyt aamupalalle ja kohti uutta messupäivää!
Photobucket

perjantai 10. tammikuuta 2014

Terveisiä Hollywoodista!

Nyt on takana ensimmäinen päivä täällä maailman toisella laidalla. 10 tunnin aikaerosta huolimatta nukuin yön aika hyvin, ehkäpä siitä johtuen, että valvomista oli takana jo yli vuorokausi!

Tässä on muutamia kuvia meidän päivästämme, jonka vietimme täysinä turisteina Ameerikan ihmeitä ihastellen. Kävimme kaksikerroksisella bussilla kiertoajelemassa ja sen jälkeen puolivahingossa ajauduimme Universal studioille shoppailemaan. Itsehuvipuisto oli jo sulkeutunut, mutta alueella riitti nähtävää ja koettavaa koko illaksi.

Ollaan nähty uskomattomia tyyppejä, paikkoja ja asioita, joita on tottunut näkemään vain elokuvissa. Ollaan istuttu keskellä ihmisvilinää syömässä katuruokaa. Ja tietenkin Hard rock cafessa hampurilaisella. Huh, päätä pyörryttävää touhua! Kaikesta tästä lisää kunhan tulen suomeen, mutta tässä pieniä maistiaisia reissusta.

Walk of fame



Farmers market


Chinese theatre


Dylan's candy bar


Hard rock cafe

Universal studios



Nyt nukkumaan sillä huomenna on herätys jo viideltä, jotta ehdimme CHA- messuille kahdeksaksi! Jännittävää! Kuvia messuilta tähän samaan tapaa toivottavasti heti huomenna.


Photobucket

tiistai 7. tammikuuta 2014

Hei vaan!

Pyykkiä on pesty, lämpötiloja on arvioitu, matkalaukku on puoliksi pakattu. 
Asiakirjoja on hankittu, matkaan liittyviä papereita on tulostettu.
Matkavakuutuskorttia on etsitty.

Kaaoksesta huolimatta myös Paperilla -lehteä on tehty.


Nyt jatkuu matkakuumeilu, pakkaus. Asiakirjojen tuplatarkastus.
Mä lähden reissuun! Nähdään!

Photobucket

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 Top tusina

Vuoden vaihteeseen täällä blogimaailmassa kuuluu listata vuoden parhaimpia töitä, hetkiä ja muistoja. Se on mielestäni mukava tapa tehdä hatun nosto kuluneelle vuodelle ja taputtaa itseään selkään. Olen tehnyt näin kivoja juttuja vuoden aikana!

Usein alkavaan vuoteen liittyy lupauksia ja mä olen jo monena vuonna pyrkinyt tekemään lupauksia jotka ei olisi hengeltään vaatimuksia vaan pikemminkin voimaa antavia, lupauksia pitää itsestä ja omasta jaksamisesta huolta ja sitä kautta lisätä myös läheisten hyvinvointia. Viime vuonna lupasin itselleni liikkua säännöllisesti ja sen olen melkolailla onnistunut pitämään. Olen löytänyt liikunnasta iloa ja se on lisännyt positiivista energiaa elämääni.

Tänä vuonna lupaan itselleni nauttia ruuasta. Haluan syödä hyvin ja hyvää. Puhdasta ruokaa. Hyvää lihaa. Rakkaudella leivottuja herkkuja. Haluan panostaa ruokahetkiin, ennakoida enemmän. Hauduttaa pidempään. Kutsua ystäviä syömään. Opetella jonkin uuden ruokalajin valmistuksen. Haluan leipoa leipää ja tehdä itse makkaroita.

Tästä tulee herkullinen vuosi!

Muutama päivä sitten listasin jo asioita, joita minulle on kuluneen vuoden aikana tapahtunut, mutta halusin tehdä vielä erillisen postauksen siitä millaisia projekteja olen saanut kuluvan vuoden aikana tehtyä. Olen koonnut projektit tähän satunnaisessa järjestyksessä.




Tein nämä kaksi kirjaa erään kouluprojektini yhteydessä ja olen niihin erittäin tyytyväinen! Kirjansidonta oli sekä hauska, että hyödyllinen taito oppia!




Jostain syystä tämä yksinkertainen sivu miellyttää silmääni. Tykkään vahvasta geometrisesta kuviosta taustalla ja sitä sekoittavista roiskeista.




Mixed media kanvas on tehty Raumalla, opettamani kurssin yhteydessä. Tykkään sen voimakkaista väreistä ja pinnan tekstuurista.




Selkeä, iloinen ja sommittelultaan onnistunut työ, jossa olen käyttänyt doodlausta!




Finnabairin kurssilla Tukholmassa tekemäni kanvas, joka on minulle erityisen tärkeä.




Tänä vuonna olen taas innostunut korttiaskartelusta! Tämä kortti jäi erityisesti mieleeni, koska onnistuin käyttämään kuviosaksia, ne kun eivät normaalisti kuulu käyttämiini tarvikkeisiin.




Iloinen sekamelska, joka kertoo rakkaista pojistani. Sivua oli kiva tehdä ja tykkään lopputuloksesta todella paljon. Inspiroiduin kirjoittamaan sukkapuikolla tarinoinnin.




Hauska, haastava projekti jonka tein guest Designerina Tando Creativille. Pitäisi tarttua useammin kolmeuloitteisiin töihin!



Erilainen, inspiroiva ja hauska projekti. Omaa maata kuvastava nimilappu Artfusion tapahtumaan. Tuohi oli uusi tuttavuus, mutta tämä työ inspiroi tuohen käyttöön muissakin projekteissa.




Kesäinen sivu rakkaudesta. Oi, ihanaa! Tässä työssä olen käyttänyt pigmenttijauheita yhdessä läpinäkyvän kohopastan kanssa. Tykkään työstä, sillä siinä on käytettymixed mediaa hienovaraisesti.




Guest Design project 3rd eyelle. Hauska ja antoisa pieni projekti! Nämä ovat vastakohta edelliselle projektille. Näissä on tekniikkaa tekniikan päällä, ideana kerroksellisuuden luominen, väreillä leikkiminen ja leimasinten monipuolinen käyttäminen.


Oili 5v

Skräppisivu Priman BAP haasteeseen aiheena tyttöni 5v synttärit. Pidän sivun värimaailmasta, valokuvista ja helppoudesta. Palaset näyttävät iltä, että ne ovat loksahdelleet kohdilleen aivan itsestään.


Oletko sinä jo tehnyt oman listasi?

Photobucket