Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

perjantai 28. helmikuuta 2014

Skräppäystä CSI -haasteeseen

Paperilla -lehden toimituksella on ollut ilo työskennellä BasicGreyn uutuuskokoelmien kanssa. Inspiroiduin uusista papereista todella paljon ja kun CSI-haasteen uusi haaste sopi täydellisesti saamiini papereihin, en voinut muuta kuin ryhtyä skräppäämään.


Aloitin sivun tekemisen tulostamalla tekstin suoraan pohjaan. Kun levitin päälle gessoa, levisi teksti hieman, mutta ei onneksi niin paljoa, etteikö sitä voisi lukea. Kuvakin on hieman kikkuralla, sillä gesso ja maalit saavat paperin kupruilemaan aika tavalla.


Käytin sivussa myös Fiskarssin uutta AdvantEdge leikkuria. Leikkasin sillä kuvan takana näkyvän kukka boardin. Leikkuri oli helppo käyttää, erityinen kiitos helpolle kohdistettavuudelle ja magneetille, joka pitää leikattavan paperin paikoillaan.


Sivun pojaan olen käyttänyt sekä vesivärejä, että akryylimaaleja. Siellä on myös vähän kohopastaa, washi teippiä ja tarroja. Olen käyttänyt saman sävyisiä maaleja sekä vesivärinä, että akryylimaalina, näin värimaailma pysyy rauhallisena, vaikka erilaiset maalit antavatkin työlle erilaista ilmettä. Vesiväri on kuivuttuaan läpikuultavaa, kun taas akryylimaali on peittävää ja tuo kolmiuloittesuutta työhön.


Alku tilanne näytti gesson ja vesivärien lisäämisen jälkeen kuta kuinkin tältä. Suosittelen lämpimästi vesivärien kokeilemista skräppäyksessä, sillä niillä saa aivan upeita efektejä aikaiseksi.

Mukaan haasteeseen pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa!




Photobucket

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Skräppäystä Gelliplatella

Ne jotka seuraavat minua facebookissa tai Instagrammissa eivät varmasti ole voineet välttyä tiedolta, että olen hurahtanut Gelliplateen. Muutamia sivuja olen tehnyt sen avulla myös Art Journaliini, jonka sivuja esittelin muutama päivä sitten täällä blogissakin.
Olen tehnyt gellillä paljon hyvin "artsyja" taustoja, mutten vielä ole saanut niitä muunnettua leiskoiksi. Tässä on ensimmäinen sivu, jonka taustassa olen käyttänyt gelliplatea.
skräppäys, askartelu, gelliplate

Tein sivun Priman BAP -haasteeseen. Tausta on hyvin yksinkertainen. Levitin gellin päälle valkoista gessoa ja leimasin siihen isolla lumihiutaleleimasimella muutamia kertoja. Ensimmäinen kokeilu ei tuottanut tulosta, sillä olin laittanut gellin päälle liikaa maalia. Toinen näytti jo paremmalta. Hetken mietin tämän tausta paperin käyttämistä, sillä se ei väritykseltään edusta peristeistä talvimaisemaa.

skräppäys, askartelu, gelliplate

Gesson päälle lisäsin sabluunan läpi kohopastaa kolmiuloitteisuutta tuomaan. Tässä näkyy myös ei niin hieno idea lisätä sinistä Distress mustetta.

Sivua tehdessä en enää tarkalleen muistanut millainen käytettävä luonnos oli, ja sivun otsikko tuli ehkä vähän hassusti. En ole varma olisiko sivu toiminut paremmin ilman sitä. Alla olevassa kuvassa vesiväri on vielä märkää ja näkyy selvästi kuinka paljon kirkkaampaa se on kuin ylimmässä kuvassa, jossa väri on kuivunut.

skräppäys, askartelu, gelliplate

Käytin sivussa pelkästään Priman tuotteita, joita minulla onkin hyvä määrä. Tilasin jokin aika sitten Priman warehouse salesta ison laatikollisen tuotteita. Warehouse salet ovat hyvä tilaisuus ostaa edullisesti tuotteita, mutta toisaalta ei itse pysty päättämään mitä tuotteita laatikko sisältää.

Kuva on otettu hiihtolomalla lapissa. Olemme vanhimman tyttäreni kanssa Poroajelulla!

skräppäys, askartelu, gelliplate

Laatikossa oli luonnollisesti paljon kukkia ja kaikkea  romantista tilpehööriä, joita sitten yritin upottaa tähän sivuun mahdollisuuksien mukaan! Maalasin kukat gessolla ja värjäsin osan vesiväreillä. Lopuksi vielä väritin kukkia akryylimaaleilla. Kovin perinteinen talvisivuhan tästä ei tullut, mutta ihan mukava kuitenkin!

skräppäys, askartelu, gelliplate

Yksi lintukin sinne on mahtunut kukkapilvenkeskelle.

skräppäys, askartelu, gelliplate
 Tälläistä tänään, mukavaa päivää sinulle!


This is my layout for this months Prima BAP. I used Gelliplate for the background, as well as some texture paste. I painted the flowers with gesso, water colors and acrylic paints. I have only used Prima products for this layout.
The picture is from our holiday trip to Lapland, I was on reindeer sledge ride with my oldest daughter!
Thank you for stoping by, I hope you have a nice day!
Photobucket

tiistai 25. helmikuuta 2014

Arvonnan voittajat!

Hei vaan kaikki! 
Arvontaan tuli huikea määrä osallistujia, ja aika moinen työ oli arpoa onnelliset voittajat. Lähdin tekemään sitä old school -tyyliin, eli tulostin kaikki laput, leikkasin ja taitteli ne. Yhteensä arpoja oli monta sataa.

Kaikki arvat laitettiin koriin, rummut pärisivät ja torvet soivat kun onnettaret poimivat joukosta kaksi voittajaa.



Ensimmäisen palkinnon voitti Vasi! Huikean paljon onnea sinulle! Otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen, jotta saadaan palkinto postiin!

Toinen palkinto menee SannaS:lle! Onnea! Ensisijainen toive oli palkinto yksi, mutta ehkäpä Smash bookille löytyy käyttöä? 
Koska osallistujia oli hurja määrä, (yhteensä 191 kommenttia jätettiin?!), päätin arpoa vielä 10 Skräppäyksen perusteet -verkkokurssia. Verkkokurssin avulla on mahdollisuus kokeilla skräppäystä kotona omaan tahtiinsa. Kurssilla käydään läpi skräppäyksen perusasioita, sommittelua, värien käyttöä ja erilaisia tekniikoita. Alkuun pääsee kurssilla näytettävien videoiden ja vinkkien avulla. Kurssi ei sisällä tarvikkeita. Kurssi ei vaadi erityisiä tietokoneen käyttö taitoja!
Skräppäyksen perusteet verkkokurssin voittivat:
Paketti nro 2, ja kahdella arvalla mukana :)

Kaunis ja persoonallinen blogi!
Blogi ja Paperilla fb sivut tykätty =2 arpaa, blogi ja Paperilla lehden sivut jaettu.
kutsuttu blogiin 3 ystävää ja paperilla sivulle 3 ystävää.

Palkinto 1 ois mieluisampi mutta ylipäätänsä olen onnellinen jos arpaonni suosisi koska en yleensä voita tällaisissa mitään.

Wau mitä ihanan upeita palkintoja molemmat. Mikäli arpaonni osuu kohdalle niin palkinnoksi käy kumpi tahansa vaihtoehto, mutta mikäli ainoastaan toiseen voi osallistua niin sitten valitsen numeron 2. Klikattu ja tykätty on sekä mainostus laitettu myös blogiin, joten mukaan lähden KOLMELLA (3) arvalla :)

Olen tykännyt ja jakanut ja laitoin vielä Paperilla linkityksenkin sivulleni muun lisäksi. Ykköspalkinto olis mun valintani.

Nissari mukana 3 arvalla, ykkös setti:)

Ihana arvonta! :)
Kolmella arvalla mukaan ja palkinto 1 olisi minulle mieleinen! :)

Kolmella arvalla mukana ja eka palkinto näytti ehkä vähän kivemmalta. :)
t. Elina

1. kai kolmella kun tykkään ja kommentoin.

Mukana 3 arvallla tai 2.... Palkinto nro 1 kiinnostaisi. Kyllä toi palkinto nro 2 on hieno.. ihanat palkinnot... Odotan mielenkiinnolla..

T. Saija 

Yhdellä arvalla mukana , kakkospalkonto.


Arvoisat voittajat, ottakaa yhteyttä sähköpostitse minna (a) emmo . fi, niin saan lähetettyä teille kutsun kurssille!


Photobucket

maanantai 24. helmikuuta 2014

Art Journaling sivuja

Mä en ole täällä blogissa esitellyt juurikaan tekemääni Art Journalia. Siihen on monta syytä, yksi on se, että on oikeastaan aika tärkeää pitää jotakin aivan itsellään. Se vie pois suorittamista ja antaa erilailla vapautta toteuttaa itseään. Ei haittaa vaikka joku epäonnistuu, koska sitä ei ole tarkoituskaan esitellä toisille.

Toinen syy lienee se, että ajattelin pitkään etten tee "oikeaa" art journalingia. Minulla on päässäni tietty stereotypia art journalingille ja omani poikkeaa tästä kuvasta valtavasti. 

Olen opinnäytetyöni puitteissa kuitenkin halunnut ravistella itseäni suhteessa siihen mikä on oikein tai väärin kun kyseessä on oma visuaalinen päiväkirja, jonka tarkoituksena on purkaa omaa luomisen halua. Art journaling on nimensä mukaisesti päiväkirja. Jotakin sellaista, mitä tehdään säännöllisesti itseä varten. Päiväkirjaa ei tehdä arvosteltavaksi, eikä sen sisältöä ole edes mahdollista arvostella hieno - huono akselilla. Hyvä päiväkirja on tärkeä tekijälle itselleen. Ja se on mielestäni sen ainoa tärkeä funktio.

Monissa Art journalingeissa (mikä sanahirviö!) on käytetty englannin kielisiä fraaseja kuten "It always seems impossible until it's done." Ne on musta mainioita ja olen keräillyt kokonaisen Pinterest taulun verran erilaisia itseäni miellyttäviä sanontoja, jotka piristävät, lohduttavat tai luovat uskoa.

Jos kiinnostuit, kurkkaa tänne!

Jostain syystä Art Journaling ei minulla kuitenkaan ole se paikka, johon tälläiset fraasit asettuisivat luontevasti. Minulla on sivuja, joissa on teksiä, mutta enemmän sivuja minulla on, joissa ei ole mitään. On saattanut olla, mutta monet tekstit olen maalannut piiloon.

Kirjani sivut ovat aina kesken, toisaalta joku voi valmistuakkin. Joku voi tulla nyt valmiiksi, mutta jossain toisessa tilanteessa se voi vaatia vielä muokkausta tullakseen oikeanlaiseksi. Ahdistukseen voi löytyä helpotusta tai unelmiin säröjä. Art Journaling hengittää siinä missä elämä ympärillä.


Art journal on paikka kokeilla erilaisia tekniikoita kaikessa rauhassa. Yllä olevaan sivuun olen kokeillut sekä kuvansiirtoa, että gelliplatea. 
Art Journalingissa minua on inspiroinut todella paljon ystäväni Nathalie. Hänen mutkaton suhtautumisensa taiteeseen, maalaamiseen ja yli päätään luovaan tekemiseen on äärimmäisen innostavaa! Hänen työnsä näyttävät toisaalta hieman viimeistelemättömiltä, mutta ovat täynnä erilaisia pintoja, tekstuureita ja eloa. Töissä näkyy hänen persoonansa.
Hänen esimerkkinsä on rohkaissut minua astumaan ulos siltä kapealta alueelta, jonka olin omassa päässäni käsittänyt Art journalingiksi. Ymmärtämään, että jokaisen täytyy löytää oma tapaansa ilmaista itseään, eikä vääriä tapoja ole olemassakaan!
Photobucket

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Smash -book etenee!

Hei vaan!

Muistatteko tämän projektin jonka esittelin jokin aika sitten? Smash -book innostukseni jatkuu. Olen työstänyt CHA -matkastani kertovaa kirjaa art journaling tyyppisesti, eli palaamalla aina välillä jo valmistuneisiin sivuihin ja toisaalta olen tehnyt pohjia uusille sivuille aika sattuman varaisessa järjestyksessä.

Olen aloittanut useiden sivujen työstämisen levittämällä pohjalle gessoa. Tähän sivuun olen lisännyt tähtisabluunan avulla värjättyä gel mediumia, toisen sabluunan läpi oranssia mistiä. Sen jälkeen olen valuttanut vesivärejä, lisännyt valkoisia raaputuskuvia, leimannut mustalla StazOn musteella ja roiskutellut päälle vielä mustaa GlimmerGlam kimalleliimaa. Taustan päälle olen liimannut tarroja ja valokuvan.


Alla oleva sivu on vielä vaiheessa. olen levittänyt pohjalle akryylimaaleja sormin, sillä halusin lopputuloksesta elävän. Akryylimaalien kanssa teen usein niin, että otan paletille muutamaa samansävyistä maalia ja pienen keon valkoista. Maalatessa dippaan pensselin, tai tässä tapauksessa sormeni jokaiseen maaliin. Näin saan useita eri sävyjä, jotka sopivat toisiinsa ja elävät kauniisti.


Saa nähdä millainen sivu tästä vielä muotoutuu!


Photobucket

tiistai 18. helmikuuta 2014

Project life -tyyppinen skräppäys

Project life

Aloitin viime tammikuussa kunnianhimoisen projektin. Project lifen. Pääsin mielestäni aika pitkälle, sillä kansiota on täydennetty elokuulle asti. Ehkä joskus vielä kuron puuttuvat kuukaudet umpeen, mutta toista kertaa en niin pitkään projektiin sitoudu.
Project life tyyliä sen sijaan voi hyödyntää pienemmissäkin projekteissa. Voisin kuvitella toteuttavani esimerkiksi Desember daily albumin PL hengessä, tai vaikka viikko elämästä albumin. Halusin myös kokeilla yksittäisen sivun tekemistä Project life tyyliin.


Sivun elementit on tehty itse, eli Project life ei välttämättä tarvitse valmista tarvike pakkausta. Halusin kokeilla myös liitutaulu kirjoittamista, joten yhdistin sivuun muutamia liitutauluelementtejä.
Myös koristeet on höyheniä lukuunottamatta tehty itse leikkureita hyödyntäen. Kun elementit tekee alusta pitäen itse, saa sivun värimaailmasta ja tunnelmasta juuri sellaisen kun itse haluaa!

Jos haluat kokeilla itse project file tyyppistä paloista koostuvaa sivun rakentamista, niin ilmoittaudu mukaan kurssille tästä!

Photobucket

maanantai 17. helmikuuta 2014

Uusi Paperilla -lehti on ilmestynyt!

Jiihaa! Uusi Paperilla -lehti on viimein ilmestynyt! Lue koko lisää Paperilla -lehden blogista.

Photobucket

Art Journaling

Luova -menetelmä

Olen viime aikoina täysin hullaantunut Art journaling tyyppisestä tekemisestä. Teen Ohjaustoiminnan opintoihini opinnäytetyötä ja sen puitteissa olen tehnyt työtä kehittelemäni Luova -menetelmän kanssa.



Luova -menetelmä tarkoittaa luovaa valokuva-albumi työskentelyä, jonka juuret ovat skräppäysharrastuksessani. Viime vuonna pidin Voimauttavan skräppäyksen kursseja ja sitä kautta innostuin vielä lisää valokuvan ja luovan itseilmaisun yhdistämisestä.
Menetelmä perustuu kolmeen osa-alueeseen, keskusteluun, valokuvaukseen ja taiteelliseen työskentelyyn. Jokainen alue tähtää samaan päämäärään. Tarkoituksena on oman identiteetin ymmärtäminen ja selkeyttäminen sekä omien voimavarojen tunnistaminen.

Luova- menetelmä antaa välineitä itseilmaisuun ja tarjoaa osallistujille tilan, jossa heillä on mahdollisuus tehdä näkyväksi omia haaveitaan, tarpeitaan ja kokemuksiaan ilman ympäristöstä tulevia vaatimuksia ja arvostelua.
Opinnäytetyössäni olen työskennellyt sellaisen ajatuksen parissa, että joskus omaa sisäistä maailmaa on helpompaa tehdä näkyväksi kuvin kuin sanoin. Peruslähtökohtana työskentelyssä on aina se ajatus, että jokainen ihminen luova ja kaikilla pitäisi olla mahdollisuus ilmaista itseään jollakin tavalla. Luova-menetelmä tarjoaa vaihtoehtoisia ilmaisutapoja puheen tueksi.

Art Journaling

Art Journaling on itseilmaisua, oman luovuuden irti päästämistä ja asioiden käsittelyä ja muistiin merkitsemistä visuaalisin keinoin. Art Journalingissa ei ole oikeaa, eikä väärää tapaa, vaan idea on löytää oma tapa. Mikä on juuri minulle ominainen tyyli, mitkä tekniikat sopivat minulle itseilmaisuni tueksi?
Minä en juurikaan piirrä, enkä koe helpoksi maalata esittäviä asioita. Niimpä käytän työskentelyssäni värejä, erilaisia pintoja, sabluunoita ja leimasimia. En suunnittele työskentelyni kulkua, enkä ajattele, että sivujeni pitäisi olla valmiita. Art journaling on prosessi, jota jatkan silloin kun koen siihen tarvetta. Saatan palata vanhoihin sivuihin tai tehdä taustoja uusiin.
Art Journaling sivuihin on mahdollista lisätä tekstiä, tai olla lisäämättä. Joskus on tärkeää kirjoittaa ajatukset ylös, mutta seuraavalla kerralla ne voi maalata piiloon joko kokonaan tai osittain. Joskus sivuni ovat iloisia, täynnä väriä ja voimaa. Tosinaan lopputulos ei hivele silmää. Minulle tärkeintä on kuitenkin prosessi, se mitä käyn läpi sivua tehdessäni ja millaisia ajatuksia se minussa herättää.
Art journaling sopii kaikille. Kuka tahansa pystyy tekemään sivuja itsestään käsin. Tärkeintä on hiljentää sisäinen kriitikko, se joka arvostelee ja estää meitä heittäytymästä oman luovuutemme vietäväksi. Tärkeintä on tehdä.



Haluatko päästä kokeilemaan Art Journalingia? Ilmoittaudu tästä mukaan Askartelupirtin kurssille Su 27.4 klo 10-13
Photobucket

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Leimailutaivas Masalassa La 15.3

Leimailutaivas ja helmiplaneetta on askartelijoiden keskuudessa jo perinteeksi muodostunut tapahtuma, jonka järjestää Taavanainen. Tapahtumassa ei myydä valmiita tuotteita, vaan se on mahtava mahdollisuus hankkia tarvikkeita omaan tekemiseen, seurata erilaisia työnäytteitä eli demoja, tavata muita askartelijoita ja kysyä neuvoa kokeneilta tekijöiltä.

Tapahtuman nettisivut löydät täältä.  Muistathan myös tykätä Leimailutaivaasta facebookissa, niin saat helposti ajankohtaisen tiedon.



Leimailutaivaassa voi osallistua myös kahdelle kurssille, joista minä pidän toisen. Tällä kertaa aiheena ovat kortit! Kurssilla käytetään erilaisia musteita, vesivärejä, leimasimia ja leikkureita hauskojen ja persoonallisten korttien tekemiseen. Käytämme kurssilla Sizzixiä omien koristeiden tekemiseen ja tutustumme erilaisten musteiden ominaisuuksiin hauskalla ja luovalla tavalla. Kurssilla hyödynnetään kierrätysmateriaaleja.

Kurssimaksu 25€ sisältää kurssilla käytettävät materiaalit. Kurssille et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja. Riittää kun otat sakset ja liimaa mukaan!

Kurssille ilmoittaudutaan lähettämällä postia osoitteeseen minna @ emmo. fi
Kurssipaikkoja on rajoitetusti!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!



Olen kevään aikana myös Askartelupirtissä kurssittamassa, siellä aiheena Art Journaling ja Project life -henkinen skräppäys, pysy kuulolla!

Photobucket

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Helppo onnittelukortti

Hei kaikki!

Tämä onnittelukortti syntyi Sizzixin työpajassa alle viidessätoistaminuutissa. Super nopeaa, eikö?
Minusta tämä on aika mukava ja etenkin värit on ihanan keväiset, juuri sellaista väriterapiaa jota juuri nyt kaipaan!



Työssä on käytetty Echo parkin ja Sizzixin yhteistyössä tekemiä stansseja, jotka tulevat kauppoihin heinäkuussa 2014. Tässä kortissa olen käyttänyt stansseja: Flower #3 (659737) ja Card A2 w/Window (659743)


Photobucket

perjantai 7. helmikuuta 2014

Muistikirja kasarihengessä

Palataan vielä CHA -messujen tunnelmiin tämän pikkuruisen muistikirjan siivittämänä!


Muistikirja on tehty make & take työpajassa ja siinä on käytetty Marisa Pawelkon Sizzixille suunnittelemia stansseja. Hänellä on todella uniikki tyyli, joka mielestäni yhdistelee 80 -lukua ja poptaidetta iloiseksi sekamelskaksi. Modern surrealist sarjasta löytyy niin rannerenkaita kuin yksisarvisiakin. Ja kaikkea siltä väliltä!


Muistikirja on toteutettu hyvin yksinkertaisesti. Ensin kannen päälle liimattiin seepraraitainen paperi. Tämän jälkeen kuminauha kiinnitettiin paikoilleen ja sen päälle liimattiin pinkki ympyrä. Elementit leikattiin Sizzixillä ja kiinnitettiin paikoilleen. Lopuksi lisättiin tylliä.


Mielenkiintoista tässä oli se, että huulet on leikattu irti materiaalista joka käytännöllisesti katsoen oli levy puolihelmiä tai "timantteja". En olisi kuvitellut, että terät leikkaavat noin haastavaa materiaalia todella tarkasti ja siististi.


Marisa oli todella mukavan ja eloisan oloinen henkilö, joka oli myös tuunannut omat vaatteensa sarjan mukaisesti! Fabulous tekstin lisäksi on saatavilla Scandalous teksti, niistä voi sitten valita kumpi omaa persoonallisuutta kuvaa paremmin.



 Tällä sympaattisella SophistiCut laitteella työskenneltiin Sizzix designer työpajassa. Siellä Marissan kanssa tehtiin kuvassa näkyvä poptaideteos.





Photobucket