Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 22. tammikuuta 2009

Tähtialbumi ABC

Tässä ohje tähtialbumiin, pahoittelen senttien ja tuumien sujuvaa sekoittamista, tämä johtuu siitä että omassa leikkurissani tuuma-asteikko loppuu viiteen :D

Tarvitset: 7 kuviopaperia (12x12) 3 erilaista + kansi, mielellään kaksi puolisia. Voit toki varioida ohjetta, mutta itse olen tehnyt tähden niin, että kuhunkin "kerrokseen" olen käyttänyt kaksi samanlaista paperia. Kaksipuoleista teippiä tai liimaa. Nauhaa. Pahvia (2 kpl 15,5 x 10,2 cm). Koristeita ja valokuvia oman maun mukaan.

Leikkaa paperit niin että sinulla on kuusi 20,4 cm x 10,2 cm=4tuumaa (näihin tulee kuvat ja teksti!) kokoista suikaletta, kuusi kpl 25 cm x 10,2 kokoista suikaletta ja kuusi kpl suikaleita jotka ovat tuon neljä tuumaa leveitä ja 12 tuumaa pitkiä, ts. näihin kuluu kaksi paperia kokonaan.

Taita kaikki suikaleet kahtia niin että "paraatipuoli" on sisällepäin. Koristele pienimmät suikaleet. Albumia on hankala koristelle sen jälkeen kun se on kasattu, joten tässä vaiheessa kannattaa jo kiinnittää kaikki valokuvat jne.

Kun kaikki kuusi aukeamaa on koristeltu alkaa albumin yhteen liittäminen. Käytä hyvää kaksipuoleista teippiä tai liimaa. Kiinnitä teippi kuten kuvassa.

Tämän jälkeen liimaa paperi suikaleet sisäkkäin pienimmästä suurimpaan. Kiinnitä tarra aina kuten kuvassa, eli kerrokset ovat kiinni toisissaan vain ulommaisista nurkista.
Seuraavaksi tehdään kannet. Kiinnitä pahvit (tähän käy muuten mainiosti kaikki kierrätys pahvit, vaikka muropaketista!) kuviopaperille. Laitan yleensä keskelle pienen palan kaksipuoleista teippiä, ettei kansi lähde kupruilemaan. Sen jälkeen leikkasin palat erilleen toisistaan ja nappasin kulmat pois veitsellä. Kannattaa muuten katsoa, että kuviopaperi on oikein päin kun länttäät pahvit kiinni. Nimimerkki kokemusta on.

Sitten vaan taitellaan ylimääräiset osat kannen sisäpuolelle. Käytän taitoksissa apuna luuveistä, pysyvät paremmin.

Sitten vaan kokoamaan kirjaa yhteen. Järjestä sivut oikeaan järjestykseen ja kiinnitä ensimmäinen sivu kanteen, niin että nauha (pitkä, pitää pystyä pyörittämään kijan ympäri) jää sinne väliin. Kannattaa kiinnittää nauhakin kaksipuoleisella teipillä, tai jollain muulla. Kansi ja ensimmäinen sivu kiinnitetään toisiinsa tukevasti, olen laittanut kaksipuoleista teippiä kiertämään koko sivun.


Sen jälkeen loput sivut kiinnitetään toisiinsa ulkosivuista, niin että ne muodostavat pitkän jonon, tai haitarin ;). Lopuksi viimeiseen sivuun kiinnitetään takakansi, ja sinne väliin laitetaan hieman lyhyempi pätkä nauhaa. Kansi taas tukevasti kiinni.

Ja kapsas, Tähti on syttynyt!

Ja suljettuna se näyttää tältä. Kiitos vaan Sannikka kun opastit!

Tää on helppo ja nopea tehdä, siis koristeluita lukuunottamatta. Jos ohjeistani ei saa selvää, niin voin tarkentaa. Ja jos joku innostuu kokeilemaan niin laittakaa linkki, että pääsen katsomaan.

4 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta, jokohan mäkin sitten lähtisin tähän minialbumi hulinaan mukaan.... maybe maybe.
  Täytyy vaan jostain löytää aikaa lisää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta, pitää konsultoida ensi kerralla kun kuitenkin olen jo unohtanut miten se tehtiin. Albumisi aihe näyttää kiinnostavalta! Tuo se mukaan Kirkkonummelle jos jaksat :)

  VastaaPoista
 3. millä oot tehny noi kirjaimet? siis mustat. onko ne leimoja ja mistä? :)

  VastaaPoista
 4. Mä sain vihdoin Tampereella :-D aloitetun albumin valmiiksi.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.