Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 11. syyskuuta 2012

Omenahyve ja maskarponevaahto

En ole kunnostautunut ruokakuvaajana. Eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. Haluan kuitenkin jakaa reseptin.

Tähän valtaisaan määrään omenahyvettä on käytetty ämpärillinen omenaa. Omenat on pienitty ja niistä on poistettu siemenet. Tähän hommaan valjastin muksut. Omenahyveen kuva silmissä vanhin organisoi tehtävät ja hoputti neljä vuotiasta joka jäi jälkeen tahdissa.

Sitten jännittävä osuus. Sulata voi pannulla, lisää siihen kanelia, vanilija sokeria ja jos haluat niin fariinisokeria tai jotain tummaa sokeria ja kääntele omenan palat pannulla. Anna pehmetä hetki. Kaada omenat vuokaan. Mikäli teet hyvettä ämpärillisestä omenoita, toista käsittely. Ja toista, kunnes valtavan kokoinen vuokasi on täynnä omenoista ja koko asunnon on täyttänyt syksyisen mausteinen tuoksu. Laita omenat uuniin ja anna hautua.

Kun omenat ovat pehmeitä ja muistat taas niiden olemassa olon, tee päälinen. Sekoita voi, jauhot ja kaurahiutaleet jotka olet lainannut naapurista kanelin, sokerin ja vanilijasokerin kera murumaiseksi seokseksi ja ripottele omenoiden päälle. Laita takaisin uuniin. Anna kypsyä valmiiksi.

Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi ja kaada sekaan maskarpone juusto. Sekoita ja mausta. Nauti lämpimän omenahyveen päällä.

2 kommenttia:

  1. Me tehtiin eilen just vastaavaa. Tosin mä kuorin kun 1,5 ja 3,5-vuotiaat eivät vielä osaa.

    VastaaPoista
  2. NAM, tämä on niin hyvää ja sopii syksyn tunnelmaan :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.