Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

#1 Vanha nainen hunningolla 30&30

Heippa! Syyskuu on vidoinkin täällä! Ja niin on myös 30&30 omakuvahaaste. Jännittää. 30 kuvaa. Yksi kuva päivässä on aikamoinen haaste. Mutta yrittänyttä ei laiteta. Paljastaakohan kuvahaaste minusta uusia puolia? Löydänkö itsestäni sisäisen supermallini? Uskallanko laittaa esille kuvia joissa en pidä näkemästäni? Päädynkö ottamaan itsestäni 30 samannäköistä kuvaa? Loppuuko puhti kesken? Apua!

Onneksi vastauksia ei tiedä etukäteen. On vain edettävä päivä kerrallaan ja yritettävä löytää itsestään se kulloinkin käsillä oleva tunnelma. Ajattelin ensin, että aloitetaan varovasti, tunnustellen, ehkä kuvalla jossa näkyy varpaat tai korva. Mutta ei. Mennään heti täysillä, syteen tai saveen. Tässä olen minä. Hei kaikille teille.

Oma suhteeni omakuvaan on varsinainen viha-rakkaussuhde. Omakuva vetää minua puoleensa, se kiehtoo ja inspiroi. Toisaalta se herättää epätoivoa ja vihaakin. Haasteeni ja samalla tavoitteeni on päästä näiden negatiivisten tunteiden yläpuolelle. Nähdä omakuvissa kauneutta, elettyä elämää, tarinoita.
Tälle matkalle kutsun teidät kaikki mukaan.
Teemana tänään on Vanha nainen hunningolla. 

Huomisesta alkaen mukana on vieraita. Erilaisia naisia, erilaisia tarinoita. Minulla on ilo tuntea osa vieraista henkilökohtaisesti, mutta osan heistä tunnen vain blogin välityksellä. Olen kutsunut vieraita niin askartelunmaailmasta kuin sen ulkopuoleltakin. Kun olen kerrännyt heiltä tarinoita, olen myös oppinut jokaisesta jotakin uutta. Samalla olen myös katsonut peiliin ja tunnistanut tarinoista itseni.

Vieras postauksessa pääosassa on kuva ja tarina, niiden välinen suhde. En esittele vieraita sen kummemmin. Toimikoon tarina porttina jokaisen vieraan elämään. Postauksissa olevista linkeistä pääsette kurkkaamaan vieraitteni elämään kuvan ulkopuolella.
Haasteessa inspiraation lähteenä toimii suomalainen musiikki. Ajattelin, että musiikki ikään kuin loisi tunnelmaa, missään tapauksessa ei ole tarkoitus tavoitella kirjaimellisia tulkintoja. Haasteeseen ei ole oikeaa eikä väärää tapaa osallistua vaan sen tavoite on oppia katsomaan itseään hyväksyvästi. Sääntöjen sijaan tarkoitus on inspiroitua ja rohkaistua löytämään uusia kuvakulmia.

Mukaan haasteeseen pääset helposti. Ota kuva itsestäsi kunkin päivän teeman inspiroimana. Halutessasi voit linkittää kuvasi päivän blogipostaukseen, lisätä sen facebook -ryhmäämme, instagrammiin hashtagilla #30&30, tai liittää sen Flickr -ryhmään. Haasteen tarkoitus on lisätä positiivista energiaa ja toisten kunnioittaminen on osa haastetta. Muistattehan tämän kommentoidessanne toisten ottamia kuvia.

 Kuvaa saa jakaa omassa blogissaan, facebookissa tai missä keksiikin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Lue lisää haasteesta täältä.
Photobucket

5 kommenttia:

 1. Toimiiko tuo &-merkki IG:ssä? Ainakaan se ei anna mun kirjoittaa etsintä kenttään sitä.

  VastaaPoista
 2. Hitsi, olet oikeassa. Muutan ohjeisiin 30ja30

  VastaaPoista
 3. Oon mukana ainakin tänään, toivottavasti myös jatkossa! :)

  VastaaPoista
 4. Koko päivän on tämä mainio kipale soinut päässä, mutta vielä ei ole kamera laulanut itselle. Vielä ehdin ja intoa toivottavasti piisaa koko kuuksi.

  VastaaPoista
 5. Meikä on mukana. En oo naamakirjassa taikka Flickr:ssä, mutta tämän päivän tuotos löytyy http://www.lily.fi/blogit/mimosan-mietteita/3030-omakuvahaaste

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.