Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 2. syyskuuta 2013

#2 Kolme vuodenaikaa

Kuten eilen kerroin, olen kutsunut mukaan haasteeseen inspiroivia ihmisiä kertomaan suhteestaan omakuvaan. Toivon, että vieraat antavat meille kaikille uusia näkökulmia ja ideoita omakuviin.

Ensimmäisenä vieraana minulla on Linda, jonka blogiin pääset kurkkaamaan täällä"Siinä olen minä. Semmoisena kuin muut minut näkevät, luulen. Katson kuvaa itsestäni. Itselaukaisijalla otettua. Niin on helpompaa kun ei tarvitse poseerata kenellekään. Joskus pyydän lapsiani ottamaan itsestäni kuvan. Heidän edessään ei tarvitse nolostella eivätkä he pidä omakuvien ottamista mitenkään ihmeellisenä tai kyseenalaisena asiana. 

Kuvassa olen siis minä. Tunnistanko itseni? Näytänkö sellaiselta, jollaiseksi tunnen itseni? Tarkastelen. On eri asia katsoa pysäytettyä kuvaa kuin peilikuvaa. Katsojana olen kriittinen ja armotonkin itseäni kohtaan. Hiuksissa juurikasvu, poskissa punakka couperosa-iho. Luomi korvan vieressä. Niskatukkaa. Sekaisin olevia kulmakarvoja. Kiinnitän huomiota kohtiin, jotka mielestäni ovat epäkohtia. Mitä muut mahtavat nähdä kuvassa? 

Huomaan haikailevani vuosien taakse, jolloin oli puolet nuorempi. Ei raskauksien myötä tulleita kiloja eikä venynyttä ihoa. Ei rypynalkuja silmäkulmissa. Ihokin oli tasaisen värinen. Keskityn turhamaisesti ulkonäön tarkkailuun. Miksi unohdan nähdä omassa kuvassani elämänkokemuksen? Tai että kuvassa on äiti, vaimo, ystävä, sisko, tytär, eli ihminen, jota monet tarvitsevat ja rakastavat? Voisinko nähdä kuvassa intohimoisen askartelijan, suklaan ystävän, tanssia harrastaneen, metsää rakastavan, useampaa blogia ylläpitävän kiireisen kolmen ihanan lapsen äidin, joka on terve ja jolla on asiat hyvin? Ensi kerralla kun tarkastelen kuvaani, aion keskittyä muihin asioihin kuin siihen turhimpaan ja tylsimpään - ulkonäköön liittyviin asioihin. Aion nähdä syvemmälle ja opin tuntemaan ja tunnistamaan itseni paremmin omakuvieni kautta!"Haasteessa inspiraation lähteenä toimii suomalainen musiikki. Ajattelin, että musiikki ikään kuin loisi tunnelmaa, missään tapauksessa ei ole tarkoitus tavoitella kirjaimellisia tulkintoja. Haasteeseen ei ole oikeaa eikä väärää tapaa osallistua vaan sen tavoite on oppia katsomaan itseään hyväksyvästi. Sääntöjen sijaan tarkoitus on inspiroitua ja rohkaistua löytämään uusia kuvakulmia.

Mukaan haasteeseen pääset helposti. Ota kuva itsestäsi kunkin päivän teeman inspiroimana. Halutessasi voit linkittää kuvasi päivän blogipostaukseen, lisätä sen facebook -ryhmäämme, instagrammiin hashtagilla #30ja30, tai liittää sen Flickr -ryhmään. Haasteen tarkoitus on lisätä positiivista energiaa ja toisten kunnioittaminen on osa haastetta. Muistattehan tämän kommentoidessanne toisten ottamia kuvia.

 

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen mukana haasteessa, julkaisen kuvani blogissani. Tämä on hauska ja mielenkiintoinen haaste, kiitos kun viitsit järjestää!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.