Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Jouluherkkuja

Vaikak blogini oikeastaan on tälläinen askarteluelämää koskeva niin tykkään välillä puuhailla myös keittiön puolella. Etenkin herkkujen parissa. En ole kovin taitava leipuri, tai sanotaanko ettei hiiva ole ystäväni, joten kovin kummoisia pullia ei näissä kätösissä synny.



Marinoidut päärynät (ohje kotivinkin jouluherkut lehdestä)
3-4 päärynää (löysin kaupasta kotimaisia päärynöitä!)

Liemi
1 appelsiinin kuori
1/2 dl appelsiini mehua (en juuri mittaillut, kunhan puristelin koska luin että puolikkaan appelsiininmehu))
2cm:n pala raastettua inkivääriä
1/2 vanilijatanko (halkaistuna)
2 dl ruokosokeria (käytin perusluomusokrua)
1 dl valkoista balsamicoa

Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenet ja pilko.
Sekoita liemi ja keitä 2-3 minuuttia. Kaada liemi päärynöiden päälle. Siirrä purkki jääkaappiin kun se on jäähtynyt huoneen lämpöön, anna makujen tasaantua seuraavaan päivään. Nauti juustojen kera.

Lisäksi kuivattelin koristeeksi appelsiinirinkuloita.

Tässä tulee vielä ohje ökysuklaaherkkumakeisiin. En kerennyt ottaa kuvaa kun herkut menivät parempiin suihin. Ohje on täältä ja kuva.

RockyRoad

Tarvitset:Maitosuklaata
Suolapähkinöitä
Suklaapatukoita
Digestive-keksejä
Vaahtokarkkeja
Kuivattuja aprikooseja

1. Sulata suklaalevy mikrossa. Murusta kaikki ainekset rouheiksi paloiksi kulhoon sekaisin.

2. Kaada kuuma, sulanut suklaa sekaan ja sekoita nopeasti ainekset sekaisin. Kaada seos laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä se tasaisesti. Laita jääkaappiin

jähmettymään n. 20 min ajaksi.

Voin kertoa että on hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.