Marinoidut päärynät (ohje kotivinkin jouluherkut lehdestä)
3-4 päärynää (löysin kaupasta kotimaisia päärynöitä!)
Liemi
1 appelsiinin kuori
1/2 dl appelsiini mehua (en juuri mittaillut, kunhan puristelin koska luin että puolikkaan appelsiininmehu))
2cm:n pala raastettua inkivääriä
1/2 vanilijatanko (halkaistuna)
2 dl ruokosokeria (käytin perusluomusokrua)
1 dl valkoista balsamicoa
Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenet ja pilko.
Sekoita liemi ja keitä 2-3 minuuttia. Kaada liemi päärynöiden päälle. Siirrä purkki jääkaappiin kun se on jäähtynyt huoneen lämpöön, anna makujen tasaantua seuraavaan päivään. Nauti juustojen kera.
Lisäksi kuivattelin koristeeksi appelsiinirinkuloita.
Tässä tulee vielä ohje ökysuklaaherkkumakeisiin. En kerennyt ottaa kuvaa kun herkut menivät parempiin suihin. Ohje on täältä ja kuva.
RockyRoad
Tarvitset:Maitosuklaata
Suolapähkinöitä
Suklaapatukoita
Digestive-keksejä
Vaahtokarkkeja
Kuivattuja aprikooseja
1. Sulata suklaalevy mikrossa. Murusta kaikki ainekset rouheiksi paloiksi kulhoon sekaisin.
2. Kaada kuuma, sulanut suklaa sekaan ja sekoita nopeasti ainekset sekaisin. Kaada seos laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä se tasaisesti. Laita jääkaappiin
jähmettymään n. 20 min ajaksi.
Voin kertoa että on hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.