Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 5. helmikuuta 2013

Mistit ja suihkeet

Tiistain tyttöjen illassa kaivettiin esille mistit ja suihkeet!

Salasana: Mistitjasuihkeet

 
Mistit ja suihkeet from Minna Enqvist on Vimeo.

Mistit ja suihkeet ovat nyt kovassa huudossa ainakin omissa töissäni. Niillä saa helposti muokattua valmiita materiaaleja oman näköisikseen.

Mistit ovat nestemäisiä musteita ja ne voi jaoitella kuten musteetkin, läpikuultaviin ja peittäviin. Itselläni ei ole kuin vesiliukoisia mistejä, enkä ole kuullutkaan oikeastaan liuotin- tai öljypohjaisista misteistä.

Rangerin mistit, Dylusions ja Color Wash musteet ovat kummatkin läpikuultavia musteita. Ero näillä misteillä on ennen kaikkea väri. Dylusion musteet ovat voimakkaita, kirkakita värejä, kun taas Color Wash on maanläheisempä, murrettuja sävyjä. Nämä mistit ovat vesiliukoisia, joten ne aina reagoivat edelliseen kerrokseen.

Tattered Angelsin mistit jaetaan läpikuultaviin Glimmer misteihin ja peittäviin Chalkboard misteihin. Lisäksi kummastakin vaihtoehdosta on olemassa kimalteeton vaihtoehto. Näiden musteiden erona Rangerin misteihin on se, että Tattered Angelsin mistit ovat kuivuttuaan veden kestäviä. Tämä mahdollistaa sen, että saadaan eri väri kerrokset erottumaan toisistaan.

Mistejä voi myös tehdä itse esimerkiksi Distress musteiden musteesta. Kokemukseni mukaan näin tehty muste toimii hyvin paperilla, mutta esimerkiksi gesson kanssa tulos on aika pastellinen. Kannattaakin kokeilla tekemäänsä mustetta ensin ja sitten vasta suihkuttaa mistia koko työhön.

Vesiliukoisissa misteissä on se hyvä puoli, että jos menee pieleen, niin koko työn voin huljauttaa hanan alla ja kas! Työn koko ilme on muuttunu!

Askartelun täyteistä iltaa toivoo, emmo

2 kommenttia:

  1. Terkkuja sinnekin! Hyvä, jos pullo on käytössä! ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa mielenkiintoista. Minä ostin jonkin pullon alennusmyynnistä ja sen pullon on oltava värisuihketta. Tupsautan väriä joskus atc-pohjaan ja tulee upeaa jälkeä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.