Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Tänä vuonna vietän joulua perheeni kanssa mökillä. Mieheni suvulla on mukava hirsinen mökki sopivan ajomatkan päässä meiltä kotoa ja viime kesänä vietimme siellä lähes kaikki lomat. Mökillä ei varsinaisesti ole sähköjä, eikä pakkasilla juoksevaa vettä, mutta agrikaatin ja akkujen avulla saamme valot päälle ja iltaisin voi hetken jopa katsella telkkaria.Osan ruuista viedään mukanamme, osa ostetaan valmiina. Hyvä ruoka on minulle tärkeä osa joulua, joten siitä ei tingitä olosuhteiden muuttuessakaan. Ilokseni olen saanut kaikenlaisia herkkuja lahjaksi! 
Olemme jo monena vuonna viettäneet joulua oman perheen kesken, tai niin, että meille on tullut vieraita ja meille onkin kehittynyt vahvat omat jouluperinteet, jotka ammentavat sekä minun, että mieheni lapsuuden jouluista, mutta osa perinteistä on aivan uusia. Jouluruuista meidän joulupöydässämme ovat porkkana- ja lanttulaatikot, imellettyperunalaatikko ja rosolli. Rosolli tarjoillaan kuten omassa lapsuuden kodissani, komponentit erillään. Ilman vaaleanpunaista kermavaahtoa. 

Näiden liäksi meillä on erilaisia kaloja, kylmäsavustettu, graavattua ja savustettua. Kalat ovat minulle joulun kunkku. Pieni kinkkukin meillä on ollut, mutta tänä vuonna meinattiin ostaa ainostaan viipaleittain. Meillä kun ei välitetä syödä jouluruokia kovin montaa päivää ja kinkun menekki on sen kokoon nähdenaika pieni.
Laatikoiden, rosollin ja kalojen lisäksi joulupöydästämme löytyy keitettyjä herneitä, juustoja, luumujuustokakkua ja tietenkin suklaata! Luulisi, että näillä eväillä selviäisi joulun yli nälkää kärsimättä.
Blogini hiljenee hetkeksi jouluun, mutta palaa takaisin taas uudella innolla ja inspiraatiolla uuteen vuoteen! Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille tästä vuodesta ja onnea iloa tulevalle vuodelle!
Photobucket

4 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua! Ainakaan ei ole mökillä hyttysiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyttysiä ei tosiaan tällä kertaa tarvinnut pelätä. Oli aika mukava tauko ylimääräisistä ärsykkeistä koko perheelle, peleistä, jatkuvasta tietokoneella istumisesta, somesta..

   Poista
 2. Hyvää ja tunnelmallista joulua sinne mökille <3
  Terveiset koko perheelle.
  Huilaa ja lataa akut huolella - ensi vuosi onkin kaikenlaisia kujeita täynnä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Elina! Ei tiedä mitä kaikkea uusi vuosi tuokaan tullessaan!

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.