Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itse tehty joulu - joulukortti ideoita osa II

Joulukortti ideoita

Jatketaan vielä joulukortti teemalla, lisää vinkkejä löydät edellisestä postauksestani!
Askartelu jotenkin kuuluu jouluun ja omatekoisia kortteja on mukavaa lähettää. Korttien ei kuitenkaan tarvitse olla tuntikausia aikaa vieviä, vaan kivaa jälkeä saa aikaiseksi nopeasti ja edullisestikkin. Tekemissäni korteissa on erilaisia vaikeusasteita ja materiaalien arvokkuuskin vaihtelee paljon. Kannattaakin katsoa kortteja sillä silmällä, että poimii idean sieltä, toisen täältä.
Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu
Yksinkertainen lumiukko kortti on tehty yhdistämällä kuviopaperiin revittyjä kartonkisuikaleita lumeksi. Lumiukko on tehty leimaamalla, mutta onnistunee helposti myös piirtämällä.

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu
Tämä kortti on tehty yhdistelemällä toisiinsa sopivia kuviopapereita ja läpikuultavaa nauhaa. Leimasin kuva on väritetty Distress musteilla.

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu
Kuusi kortti on tehty akvarellipaperille embossaamalla se Vintagephoto Distress mustetta ja läpinäkyvää kohojauhetta käyttäen. Tausta on värjätty punaisen ja ruskean sävyisillä musteilla. Taustapaperi on kuvioitu tekstileimasimella ja tehty kuluneen näköiseksi rytistelemällä ja leimasin musteita käyttämällä.

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu

Tähän korttiin olen käyttänyt enemmän tekniikkaa. Leimasinkuva on väritetty Distress musteilla. Lumihiutaleet  ja kiehkura on leikattu Sizzixillä ja sen jälkeen hiutaleisiin on luotu tekstuuria lumiaineella. Taustan paperi on värjätty reunoiltaan tummalla Distress musteella ja ommeltu kiinni korttipohjaan. Maisema on embossattu taustaan ja sen jälkeen se on maalattu distress musteilla lumihankien muotoon. Hauskaa joulua teksti on leimattu ja sen jälkeen leikattu irti Fiskarssin ympyräleikkurilla. Elementit on liitetty toisiinsa kohotarrapaloilla, sillä olen halunnut korostaa kortin kolmiuloitteisuutta. Se tekee kortista näyttävämmän.

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu
Kuten edellä, mutta yksinkertaisemmin.

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu
Ja tämä vielä lähes samoista aineksista.

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu
Tämä on tehty niin, että olen leikanut Sizzixin kuusiterällä sabluunan, jonka läpi olen tuputtanut mustaa akryylimaalia. Lopuksi olen värjännyt kortin reunat ja leimannut tervehdyksen kortin alareunaan. Sabluunoiden käyttö on helppo tapa tehdä paljon kortteja. Sabluunoita voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Kannattaakin katsoa sillä silmällä esimerkiksi kankaanpainantaan tehtyjä sabluunoita!

Joulukortti, askartelu, jouluaskartelu

Tämä kortti on tehty leikkaamalla lumiukko Sizzixillä ja embossaamalal se kohopulverilla. Lumiukon reunoille olen levittänyt mustaa kohopulveria ja keskelle valkoista. Lumiukon kaulaan olen solminut pätkän leipurinnyöriä kaulaliinaksi. Tausta on kuviollista paperia jonka yläkulmaan olen leimannut hyvää joulua. Lumikinos on tehty valkoisesta kartongista ja lumihiutale on leikattu Fiskarssin lävistäjällä.

Toivottavasti näistä sai ideoita ja inspiroita joulukortti urakkaan!

Kannattaa myös katsoa ideat jouluaskarteluun nykyisestä blogistani Ku ite tekee

Photobucket

1 kommentti:

  1. Todella kivoja ja upeita kortteja ja hienoja vinkkejä,kiitos niistä!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.