Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Cameo

No niin, lisää käyttökokemuksia uudesta laitteestani, Cameo silhouetesta.


Ulkonaisesti laite ei mielestäni ole mikään kaunistus ja se vie työpöydällä suhteellisen ison tilan. Toisin kuin printterit, se tarvitsee käytössä ollessaan tilaa myös taakseen. Paperi josta kuvioita halutaan leikata kiinnitetään mukana tulleeseen tarrapintaiseen leikkausalustaan.

Halutessaan paperit on mahdollista käyttää hyvinkin tarkkaan ja samaan aikaan voi leikata useammasta eri paperista kuvioita, mikäli paperin paksuus on sama. Kuvassa näkyy paperit joista olen jo osittain poistanut leikkaamani kuviot. Tähän olisi hyvä olla joku työkalu paketin mukana!

Koneen mukana tulee viitisen kymmentä erilaista mallia, sekä 10 dollarin lahjakortti Cameo storeen. Storessa yksi malli maksaa 0.99 dollaria, joka sitten on omassa käytössä ajasta iäisyyteen. Malleja voi myös ostaa kaupalliseen käyttöön, jolloin hinta on suurempi, riippuen siitä määrästä jonka haluaa projekteihinsa käyttää.


Yllä olevassa kuvassa näkyy osa mukana tulleista malleista. Täytyy tosiaan mainita, että kaikki koneella olevat fontit on automaattisesti mahdollista leikata cameolla, ne siirtyvät automaattisesti.

Cameon käyttö vaatii jonkin verran harjoittelua, etenkin jos ei ole yhtään tuttu minkään kuvankäsittelyohjelman kanssa. Netistä kuitenkin löytyy useita toimintaan perehdyttäviä videoklippejä. Itselleni on vielä arvoitus kuinka leikkaan tekstin tai kuvan alle hieman alkuperäistä kuviota isomman varjon, Luulisin sen olevan mahdollista suhteellisen helposti, kunhan vain keksin että miten.


Valmista kuva valikoimaa voi helposti kartuttaa (rahalla, milläkäs muullakaan).

Cameolle malleja tehneitä suunnittelijoita on mukava kaarti ja joukossa on monia askartelijalle tuttuja merkkejä ja tekijöitä. Itselleni oli positiivinen yllätys tämä valmiiden mallien laajuus. Valmiiden kuvioiden joukossa on monenlaista projektia, joihin kaikkiin en olen ehtinyt tutustua.

Mukana kuitenkin erilaisia kuvioita jotka voi ensin printata ja sen jälkeen leikata, kuten myös erilaisia 3D projekteja, lahjapakkauksia, kortteja jne.

Paperin lisäksi Cameolla voi leikata erilaisia teippauksia, kangasta ja monia muita materiaaleja, joihin en ole yhtään ehtinyt perehtyä kun vielä opettelen tätä paperia.

Omien tekstien tekeminen on cameolla helppoa, tosin hyvin pienestä piperryksestä ei oikein tahdo tulla mitään. Skräppileikojen otsikot tällä saa taas ihan helposti leikattua.


Jos joku pohtii sitä, että onko se enää käsillätekemistä kun kaikki valmiiksi leikataan, niin voin sanoa että on. Aikamoista pipertämistä tämä on. Asiaa helpottaisi sellaisten kartonkien omistaminen, missä on liimapinta jo valmiiksi olemassa. Ja pinsetit.

Mukavaa itseleikatuissa koristeissa on se, että niiden kokoa voi muutella ja ne saa juuri siitä paperista mistä haluaa.

Siinäpä tällä erää käyttökokemuksia, vastaan kysymyksiin jos osaan, mikäli sellaisia tulee teille mieleen.

8 kommenttia:

 1. Pystyykö tällä käyttämään muitakin vektoritiedostoja kuin Silhouetten omasta kaupasta löytyviä + fontteja? Ilmaisia SVG-tiedostojahan netti on pullollaan ja niitä voi myös tehdä tavallisista mustavalkoisista kuvatiedostoista konvertoimalla ne esim. Inkscape-ohjelmalla.

  VastaaPoista
 2. Tuohon ohjelmaan latautuu automaattisesti kaikki omalla koneella olevat fontit.

  Koneella pystyy myös leikkaamaan omia kuvioita, mutta itse en tiedä että miten.

  VastaaPoista
 3. Seuraavaksi varmaan kerrot meille mistä saa halvimmalla kartonkien taakse tarrakalvoa. 5cm teippi Biltemasta vastaan muut?

  VastaaPoista
 4. Bilteman teippi lienee erityisen hyvä ratkaisu. :-) thanks.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvioita olet saanut leikattua. Mulla ongelmana se kuvioiden repiminen irti siitä pohjasta, tarttis tosiaan pinsetit..

  -Pauliina

  VastaaPoista
 6. Pauliina, tai joku lasta voisi olla myös hyvä.

  VastaaPoista
 7. Olen käyttänyt Silhoueten SDtä jo pidempään. Näyttää, että samankaltaiset haasteet ovat myös ominaisuutena Cameossa. Muovilevyjen liiman lähdettyä, olen käyttänyt 3D:n spray-liimaa. Olen sumuttanut tätä muovilevyyn ja paperit pysyvät paikoillaan. Hyvin pienten kuvioiden, joissa paljon koukeroita leikkaus ja irrotaminen ovat kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Repeytymisiltä en ole voinut välttyä. Teen kokeiluja eri paksuisten materiaalien ja kuvioiden kanssa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkeistä! Pienten kirjainten kanssa olen jo monta kertaa hakannut päätä seinään. :-)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.