Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Väreistä

Skräppäys ja värit

Värit puhuttavat aina. Kuten vaikka tämä nykyisen blogi-ilmeeni keltaisen ja sinisen liitto. Minä olen aina rakastanut värejä. Käsillä tekemisen kautta värit ovat saaneet isomman merkityksen elämässäni ja työt, niin omat kuin muidenkin, puhuttelevat minua aina juuri värien kautta.

Skräpätessäni sivujeni värimaailma lähtee yleensä kuvasta. Haen sävyjä silmämääräisesti valokuvan perusteella. Kahlaan läpi paperivalikoimiani ja etsin täydellistä sävyä. En harrasta valmiita pakkeja, mutta heittelen alkuvaiheessa suunnilleen sopivan väristä paperia ja koristetta pöydälle.

It’ s all about colors. They are all ways catching my eye.  Like the yellow and blue outfit in my blog. When I started to do crafts (work with my hand! :D), colors just got new meaning in my life.
When I do scrapbooking I start choosing colors from my picture. I don’t make any ready sets, I just throw all right colored embellishments and papers to the table.
skräppäys
Yllä kuva ja sieltä poimitut sävyt. Alla kuvasta syntynyt sivu.
On the top is the picture and the colors picked from there and above is the ready layout.

skräppäys

Mutta hetkinen. Eihän tästä löydy edes kaikkia noita poimimiani sävyjä! Suurin osa sivusta on ruskeaa, jota valokuvasta ei edes löydy. Näin on. Skräppäys ei ole orjallista, ja säännöt on tarkoitettu rikottaviksi. Sivu voi muodostua ihan muista väreistä kuin mitä valokuvasta löytyy ja toimia silti moitteettomasti. Kaikkia kuvan värisävyjä ei luultavasti pysty eikä kannata käyttää, sen sijaan kannattaa aina pohtia värien intensiivisyyttä ja niiden suhdetta toisiinsa. Tämäkin leiska näyttäisi varmasti hyvin erilaiselta punaisella taustalla.


But wait the minute?! There aren’t all the pictures that I found from my picture? Most of the LO is brown and there aren’t any brown in the picture. Yes, scrapbooking is not tight to any rules. One does not have to use colors from the picture, LO can work perfectly with some other colors too! When finding pictures to your layout, take time to look different combinations. This LO would look different with red backround.
skräppäys
Luonnollisestikkaan en tutki valokuvani saatika valmiin sivun sävyjä tietokone avusteisesti. Tässä kuitenkin aika selkeästi hahmottaa miten olen valinnut omat koristeeni tähän kyseiseen sivuun joka tällä hetkellä sattuu olemaan yksi lemppareistani.

Toisinaan koko prosessi lähtee paperista. Kun postilaatikko kolahtaa, inspiraatio ei anna periksi käyttää mitään muita tuotteita. Siitä juttua toisen kerran.

Miten sinä työstät sivusi värimaailmaa?


Of course I don’t usually find my colors with Photoshop, I just wanted show how I find my colors to this Lo what is one of my favorites.

Sometimes I need to get my colors from papers, this happens specially when I do some inspiriting shopping! But that’s a different story.

How do you pick your colors?

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen aihe! Itselläni on juurikin niin, että valitsen usein kuvasta niitä päävärejä, joita sitten toistan leiskassa. Yhtä usein sivun värit lähtevät jostakin ihanasta paperista, jota on ihan pakko käyttää, joten valitsen vuorostaan kuvan, joka sopii paperin kanssa yksiin.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Anskia, mielenkiintoisesti olet vielä havainnollistanutkin värivalinnat. Minulla kun se vaan näyttää hyvältä tai ei, en osaa miettiä sitä värien valintaa juurikaan. Paitsi jos se on joku varsin hallitseva kuvasta tuleva tai sen vastaväri. Ja joskus taas on vaan pakko käytellä jotakin paperia.

  Välillä tuntuu että toiset miettii niin kovin tarkasti leiskan asettelunkin, horisontaaliset viivat ja muuta. Onkohan tässä jotain tekemistä koulutuksella insinöörit ja suunnittelijat ei osaa olla suunnittelematta, sitten tällaiset perusduunarit vaan läiskii menemään =D Ei niin että ottaisin kantaa mihin sinä kuulut kun olet näin tarkasti tämän värihomman miettinyt =)

  VastaaPoista
 3. Anski, sama, välillä värit tulevat kuvasta, mutta toisinaan on pakko päästä käyttämään jotakin ihania uusia shoppailuita heti! Ja silloin valitsen kuvan papereihin. :)

  Anu, Normisti en siis tee tuollaista värikartta hässäkkää, vaan tuo kaikki tapahtuu silmämääräisesti. Juurikin niin että joko näyttää hyvältä taikka ei. Tein tämän lähinnä sitä ajatellen, että jos joku kokee epävarmuutta värien käytön suhteen. Tämä on yksi monista lähestymistavoista. :)

  Leiskan asettelu on myös mielenkiintoinen aihe, jossa myöskään ei ole yhtä oikeaa tapaa. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.