Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 12. marraskuuta 2011

Pahvirunkoisia rasioita

Nämä rasiat liittyvät jo aikaisemmin esittelemääni Paperi- ja pahvityöt kurssiin. Tarkoitus oli tehdä konepahvista (askartelukaupoissa voidaan puhua myös puupahvista) rasia ja koristella se itse kuvioimallaan paperilla. Vaikeinta oli pahvin kaavoittaminen. Koska huolellisuus ei ole hyveeni, en saanut yhtään täysin onnistunutta kaavoitusta kurssin puitteissa. Perusmateriaalina näissä on siis konepahvi, tarkemmin sanottuna akvarellipaperin takakansi.

Konepahvista on noin muuten suhteellisen helppoa saada hauskoja ja tukevia laatikoita ja purnukoita aikaiseksi. Ohjeet löydät esimeriksi Ohjaustoiminnan omasta verkkolehdestä Curecista. Linnun pöntön kansi on jätetty päälystämättä koska arvostelun takia opettaja halusi nähdä miten laatikot on tehty.


Käytin kuvioimiseen gessoa, saksilla ja erilaisilla leikkureilla leikkaamiani kuvioita, kierrätyspaperia, lähinnä kirjansivuja ja nuottipaperia, sekä ihan tavallista voimapaperia. Linnunpöntössä on myös Basicgreyn tarroja.


Tässä olen lisäksi käyttänyt omatekemästäni paperista leikattuja kukkia, leimasinta, nappeja ja vähän kimalleliimaa. Ja mustaa akryylimaalia. Paperin kiinnittämiseen olen käyttänyt laimennettua erikeeperiä.


Tuo pieni nuottipaperilla päälystetty rasia on pakollinen työ, silmälasikotelo.

Vaikka paperi on minulle tuttu materiaali, niin kurssi antoi paljon uusia vinkkejä ja pakotti kokeilemaan uutta, ikään kuin poistumaan siltä mukavuus alueelta mihin turvallisesti on jämähtänyt.
Konepahvin käyttö oli minulle entuudestaan aivan vierasta, mutta kurssin myötä innostuin sen mahdollisuuksista. Paperi ja pahvi materiaaleina ovat helppoja käsiteltäviä. Niiden työstämiseen ei välttämättä tarvita kalliita investointeja tai monimutkaisia laitteita tai erityisiä tiloja. Paperi on hyvällä tapaa arkipäiväinen materiaali, josta kuitenkin on moneksi. Monia materiaaleja löytyy kotoa ja aika kivaa jälkeä saa aikaiseksi ilman kalliita retkiä askartelukauppoihin (joita myös harrastan).

Paperi- ja pahvityöt ovat sitä osaamista mitä itsessäni haluan kehittää lajemmalti kuin vain korttiaskartelun ja skräppäilyn osalta.

Suosittelen kokeilemaan. Mukavuus alueelta poistuminen opettaa aina eniten.

1 kommentti:

  1. Toooosi hienoja rasioita! Tykkään tuosta rosoisesta jäljestä, mikä niissä on;)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.