Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 13. lokakuuta 2012

Vuoroin Vieraissa: Creomi

Tänään pääsemme kurkistamaan mitä tapahtuu Creomin kulisseissa!

  Minun skräppäystyylini Aloitin skräppäyksen yli viisi vuotta sitten ystäväni innoittamana. Ensimmäisiä hankintojani oli kirja Encyclopedia of Scrapbooking ja sen pohjalta lähdin opettelemaan skräppäyksen alkeita sekä hankkimaan tarvittavia välineitä ja materiaaleja. Skräppäystyylini on muuttunut alkuajoista melkoisesti, mutta edelleen tunnistan töissäni tietyjä piirteitä, joita olen skräppäyksissäni aina pitänyt tavoiteltavana. Skräppäykseni lähtevät useimmiten liikkeelle skräpättävästä aiheesta ja tavoitteenani on skräppäyksellä vahvistaa tarinan tunnelmaa tai kuvassa olevaa ympäristöä valitsemalla niihin sopivia värejä, materiaaleja ja koristeita.
Aloittaessani harrastusta sivuni olivat paljon suoraviivaisempia ja yksinkertaisempia kuin nykyään. Alussa käytin lähinnä valmiita koristeita, mutta nyt pidän enemmän itse tehdyistä sekä paperista leikatuista koristeista. Tyylini on vuosien varrella muuttunut kerroksellisemmaksi ja runsaammiksi, mikä näkyy hyvin seuraavista kuvista (ylärivissä ensimmäisiä skräppäyksiäni ja alarivissä nykyisiä).

  
Pidän väreistä, enkä kaihda kirkkaitakaan värejä, mikäli ne sopivat aiheeseen. Käytän skräppäyksissäni erilaisia värejä teeman ja fiiliksen mukaan. Usein nappaan värit sivuun ainakin osittain valokuvasta, minkä seurauksena pojasta ja tytöstä tehdyt sivut eroavat melkoisesti värimaailmaltaan. Skräppään harvemmin itsestäni, mutta silloin käyttän usein lempivärejäni turkoosia ja mustaa.
Oikean sävyisten papereiden sekä niihin sopivien materiaalien valitseminen on minusta aina hauskaa puuhaa. Pidän kovasti kuviopapereista ja käytän niitä niin kokonaisena taustana kuin pienemmiksi leikeltynä erilaisiin muotoihin sekä erilaisten koristeiden tekemisessä. Harvemmin enää nykyään valitsen taustaksi ”käsittelemätöntä” yksiväristä kartionkia, vaan kuvioin sen erilaisilla maaleilla, musteilla ja kynillä. Papereiden lisäksi käyttää myös paljon muita materiaaleja, kuten nauhoja, pitsejä, kangasta, metallia ja kalvoa. Pidän myös langoista, käsin ompelemisesta ja sen tuomasta tekstuurista.


Erilaiset materiaalit skräppäyksessä.

Kerrokselliset skräppäykset ovat minulle hyvin tyypillistä. Minusta on ihanaa yhdistää erilaisia papereita: leikata, repiä ja sommitella kerroksittain. Pidän myös kortisteiden tuomasta kolmiulotteisuudesta. Itse tehdyt ja ideoidut koristeet sekä valmiiden koristeiden tuunaminen ovatkin iso osa skräppäystäni. Valmiita koristeitakin, kuten kukkia ja pahvikoristeita, käytän myös mielellään. 

 

Itse tehtyjä koristeita.

Skräppäämäni sivut ovat yleensä hyvin vaihtelevia eikä niiden tekeminen etene minkään tietyn kaavan mukaan. Pidän erilaisista tekniikoista ja aina on myös mukava kokeilla jotain uutta. Valokuvan sijoitan usein lähelle sivun keskustaa (varsinkin 10x15cm kuvan) ja kuvaa kehystämään sommittelen tyypillisesti pari koristerykelmää. 

Runsaita koristerykelmä.

Skräppäystyylini on täyteläinen ja suuren tyhjän tilan jättäminen sivuun ei ole minulle ominaista. Sovittelen, mallailen ja harkitsen yleensä tarkasti miten sivun elementit sijoitan. Sivun työstäminen etenee yleensä pienin askelin ja ideat syntyvät ja kypsyvät pikkuhiljaa. Kotioloissa sivun valmistumiseen voi mennä monta päivää ja usein minulla on kaksi skräppäystä yhtä aikaa työn alla.  Saatan käyttää aikaa skräppäämiseen vain muutaman minuutin kerrallaan jonkin yksittäisen elementtin siirtämiseen tai lisäämiseen, tai voin näperrellä koristetta jopa useamman tunnin kerrallaan. Minulle skräppääminen on parasta ja rentouttavinta silloin, kun voin tehdä sivuja hitaasti ja satunnaiseen tahtiin.
Skräppäyksessä on nähtävissä selkeitä trendejä, joilla on ollut vaikutusta myös minun tyylini kehittymiseen. Mixed media –tyylinen skräppäys alkoi kiinnostamaan minua pari vuotta sitten ja luulen että se on tullut jäädäkseen skräppäyksiini. Pidän erilaisisten materiaalien, maalien, pastojen, suihkemaalien, maskien ja leimasimien käyttämisestä, niin taustojen tekemisessä kuin koristeiden tuunamisessa. Mixed medialla on helppo luoda juuri tarvittavan värinen ja tyylinen sivu. Välillä on myös hyvää vaihtelua tarttua skräppäyshaasteisiin ja tehdä jotain omalta mukavuusalueelta poikkeavaa. Tosin silloinkin omat mieltymykset selkeästi ohjaavat lopputulosta.
Mukavia skräppäyshetkiä niin uusille kuin vanhemmillekin skräppääjille :)
Creomi


Kiitos paljon Creomi! Ensi viikolla vuorossa myös digi- ja hybridi skräppäystä harrastava lehtipollo!

1 kommentti:

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.