Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Minimuffinsseja

Hei ja ihanaa maanantaita! 

Viikonloppu kului Helsingin kädentaito messuilla ja vaikka onkin mukavaa tavata ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia Paperilla -lehden ja blogin lukijoiden kanssa, niin aikamoinen rutistus se kaiken kaikkiaan on. Torstaina osasto rakennetaan, perjantai, lauantai ja sunnuntai ovat varsinaisia messupäiviä ja sunnuntai -iltana osasto vielä puretaan.

Mutta vaikka messuilla on omalla tavallaan raskasta, niin on se hauskaakin. Ihana -lehden Kaarinan kanssa päästiin ideoimaan kaikkea kivaa yhdessä ja kommelluksiltakaan ei voinut välttyä. Luulimme (emmekä tarkastaneet mistään?!), että messut alkavat sunnuntaina vasta kymmeneltä. Mutta kuinkas sitten kävikään. Ihmettelin parkkihallissa, että ompa paljon autoja siihen nähden, että messut alkavat vasta 20 minuutin kuluttua. kun viimein sain autoni parkkiin ja pääsin messuille, tajusin, että täällähän nämä asiakkaat jo pyörivät! Aikamoinen shokki.

Leivonta, muffinssit, minimuffinssit, muffinssiohje



Kotona sunnuntaina odotti mukava yllätys! Esikoiseni oli leiponut sitruunaisia minimuffinsseja. Kyllä kelpasi heittää jalat kohti kattoa ja nautiskella tälläinen. Juuri sopiva suupala! Nämä sopivat mielestäni koon puolesta erinomaisesti esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlille. 

Leivonta, minimuffinssit, muffinssit, pääsiäinen, pääsiäiskoristeet

Minimuffinssien ohje:

Taikina:

1 limen kuoriraaste

1 limen mehu
100 g voita
3 munaa

2 dl sokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon sitruunan kuoriraaste ja noin puolet jauhoista varovasti käännellen. Lisää loput jauhot vuorotellen voisulan ja sitruunamehun kanssa. Kaada taikina minimuffinssivuokiin.

Paista 225 asteessa 7-8 minuuttia ja anna jäähtyä. Halutessasi voit dipata minimuffinssit sulatettuun Cace Meltsiin, joka on värjättyä valkosuklaata.

Leivonta, minimuffinssit, muffinssit, pääsiäinen, pääsiäiskoristeet
Mukavaa viikkoa sinulle!

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.