Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäismunien maalaus


Rehellisyyden nimissä on sanottava, etten ole tänä vuonna vielä koristellut yhtään munaa. Aika tuntuu rientävän ja olemme lähdössä lasten kanssa risteilylle nyt pääsiäisen pyhinä. Halusin kuitenkin jakaa teille tämän hauskan idean pääsiäismunien koristeluun.

askartelu, askarteluohje, pääsiäinen, munien maalausPääsiäismunien koristelu musteilla


Munien koristeluun tarvitset Distress musteita, steariinia tai mehiläisvahaa, lasipäisen nuppineulan, kynän, tuikkukynttilän, musteen levittimiä, pensseleitä, perfect pearls jauheita ja alkoholimusteita.

Kasta nuppineulan pää vesihauteessa sulatettuun steariiniin tai mehiläisvahaan ja maalaa sillä munan pintaan kuvioita. Värjää muna haluamallasi Distress musteen sävyllä ja jatka mehiläisvahalla koristelemista. Jatka kunnes olet saavuttanut haluamasi lopputuloksen. Vinkki! Etene vaaleammasta väristä tummempaan. Voit myös lisätä munan pintaan perfect pearls kimalteita.

Sulata steariini pois kynttilän liekin tai kuumailmapuhaltimen avulla, mutta varo polttamasta munan pintaa. Pyyhi sula streariini pois munan pinnasta. Alta paljastuvat eriväriset kerrokset! 

Voit käyttää munien värjäämiseen erilaisia värejä. Kokeile esimerkiksi reaktiokangasvärejä tai elintervike värejä. Jotkut värit vaativat kiinnittyäkseen etikkaa.

Hauskoja munia saa tehtyä alkoholimusteilla. Näiden värien ainoa haitta on suhteellisen voimakas haju. Muuten alkoholimusteilla värittäminen onnistuu helposti.

Hauskoja hetkiä munien koristelun parissa!


Photobucket

2 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste blogissani: http://aikunihana.blogspot.fi/2014/04/11sta-kysymysta-vastauksineen-haaste.html

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.