Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pääsiäispuuhat Vol2

Nyt ollan jo eilisen jäljiltä virittäydytty kevään tunnelmiin, joten nyt on aika päästää sisäinen viherpeukalo valloilleen!


Perinteisen rairuohon siemenen sijaan voit kylvää myös ohraa. Tähän lapsillekkin mukavaan pääsiäisspektaakkeliin tarvitset purkkeja, multaa, siemeniä ja koko komeuden kruunaavia muovitipuja.


Tämä on helppoa, lisää ruukunpohjalle sanomalehteä, ruukunpaloja taikka muuta täytettä ettei multa valu ruukunpohjassa olevasta reiästä ulos ja et tarvitse niin paljoa multaa jos pohjalla on vähän ilmavuutta. Joku puutarhuri varmaan tietää todelliset syyt tämän mysteeri käytännön takana, mutta näin se vaan tehdään. Sen jälkeen annat lapsille siemeniä. Kylvön jälkeen siemenet kastellaan ja niiden päälle viritellään kelmu. Kelmu kannattaa poistaa enen siementen homehtumista. Vink.

Sitten vaan odotellaan ja kun purkkiin on ilmestynyt vihreää, lisätään tiput. Ja vot! Kaksi kärpästä yhden hinnalla. Kissanruohoa ja rairuoho samassa purkissa!

Rairuoho itää nopeasti, että jos tänään vielä ahkeroit, niin saatat ehtiä nauttimaan kättesi jäljestä  pääsiäisenä.

2 kommenttia:

  1. Jee, jee. Meilläkin on oltu kylvöpuuhissa. Voin antaa niksipirkasta opitun vinkin, että ruukun pohjalle voi laittaa myös niitä suklaamunan hylsyjä, jos on tullut munakausi jo korkattua :DD

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.