Olen vielä hieman hukassa näiden termien kanssa enkä ole varma mihin kategoriaan tämä sisältyy. Käsitän altered bookin kirjana joka on tuunattu uuteen käyttötarkoitukseen, art journalingin taas ikään kuin visuaalisena päiväkirjana. Tai jonain sellaisena. Mutta mikä olisi mixed median määritelmä?
No juu. Tässä kuitenkin kirja. Kannet olen tehnyt samalla menetelmällä, ainakin lähes, kuin cd-kotelon kansien selkäkappaleen. Alkuperäinen ohje on täältä. Mukavaa hommaa jos tykkää sotkemisesta! Tämä on tehty ihan tavallisen luetun ja huonoksi todetun kirjan päälle.
Sisäsivut on tehty tunteella. Perustyö sivunjen kanssa on se, että kirjasta poistetaan noin 1/3 sivuista. Tämän jälkeen sivut liimataan kiinni toisiinsa, noin 4 sivun vahvuisiksi nipuiksi, kuivataan ja sen jälkeen työstetään.
Tässä tausta on distress inkeillä tehty. Huomion arvoista on ehkä noi pienet lasineliöt joissa on valokuvat. Niihin liittyy hauska episodi kun yritin kolvata niihin rautalangasta tekemääni ripustuslenkkiä uudenvuoden tinalla. Mutta juotosneste puuttui joten se ei toiminut sitäkään vähää.
Tämän aukeaman tausta on tehty alkoholimusteilla. Aukeama on ensin maalattu gessolla, koska alkoholimusteet toimivat parhaiten kiiltäväpohjaisella taustalla. Paperiin ne imeytyvät huonolla tavalla. Taustasta tuli liian synkkä aiheeseen nähden, mutta pidän alkoholimusteista.
Tässä on distressejä pohjalla ja sitten käytetty tuollaisia leikkaus "roskia" kuvion muodostamiseen.
Tässä taas gessoa ja alkoholimusteita. Päälle leimailtu.
Puutarhaihminen sivun teko-ohjeet postasin aiemmin täällä.
Tässä sivussa on käytetty maskeja.
Näissä on omia ajatuksia epämääräisessä järjestyksessä kirjattuna, itselleni kun tein. Ajatuksia ja tekstejä ajattelin vielä kirjoitella lisää ja viimeistellä osan sivuista tekstien myötä.
Tein tänän kirjan kouluun, luovan askartelun kurssia varten, siksi osa sivuista on aika vauhdilla kokoonlyötyjä. Lähinnä tekniikka kokeiluita. Mutta tämä kirjojen säätäminen on minun juttuni.
Kiehtova! Hyvä paikka kokeilla erilaisia tekniikoita ja ilmaisuja. Haluaisin itsekin kokeilla ja olen jättänyt muutaman kamalan mutta sopivankokoisen perityn kirjan odottamaan juuri tuollaista käsittelyä. Millä liimasit sivut yhteen?
VastaaPoistaHei Marie, liimasin sivut yhteen ihan vedellä laimennetulla erikeepperillä. Sivujen väliin leikkasin paloja leivinpaperista, jotteivat ne liimaannu toisiinsa kiinni. Kun olin liimannut sivut nippuihin laitoin kirjan kuivumaan painon alle niin että se piti muotonsa.
VastaaPoistaSivuja liimatessa kannattaa huomioida ne aukemat jotka on poistanut. Eli liimata sivut nipuiksi niin että "heikoimmat kohdat" jäävät nippujen sisälle. Olipas vaikeasti selitetty, mutta tehdessä huomaa!
Eli selvennykseksi siis että jos on vanhoja kirjoja jotka on sidottu niin että ensin on tehty nippuja jotka on sitten sidottu yhteen, niin kannattaa poistaa sivuja niin että ottaa kustakin nipusta muutaman aukeaman pois, ei sivuja vaan sieltä täältä, koska muuten kirja ei pysy kasassa.
Hyviä vinkkejä, heti tekee mieli kokeilla. Luulen että tällaiseen sopii nimenomaan nippuina sidottu kirja.
VastaaPoistaTätä pitäisi päästä tutkailemaan ihan luonnossa! Komealta näyttää!
VastaaPoistaIhan mahtava!!! Mäkin haluan kouluun, jossa opetetaan askartelua :D
VastaaPoistaIhan mahtava kirjanen, itseänikin kiinnostaisi tehdä tällainen, mutta en vaan raaski ottaa mitään kirjaa uhriksi ;)
VastaaPoistaJa itsekin oon ihan ulkona näiden termien kanssa, mut eihän sillä oo niin väliä vaan lopputuloksella! Mahtavaa.
Riikka ja Paula, kiitos! Juuri taisi haku loppua meidän kouluun ;)
VastaaPoistaninarsku, se pitää ajatella niin että vanhoja kirjoja on jätteeksi asti, niitä saa monista paikoista jopa ilmaiseksi tai ainakin hyvin edullisesti. Tekemällä kirjalla jotakin muuta annat sille uuden elämän ja käyttötarkoituksen. :)
Itse en esimerkiksi tätä kyseistä kirjaa olisi säästänyt, saatika toiste lukenut, mutta nyt mummolta saamani lahja elää uutta elämää uudella tavalla ilahduttaen.