Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Mansikoita!

Mä olen aina tykännyt mansikoista, jopa siinä määrin, että yhtenä kesänä lähdin kaveriporukassa Kuopioon poimimaan mansikoita. Kesä on jäänyt ikuisesti mieleen, vaikka rahaa ei siltä reissulta tainnut juuri jäädä säästöön. Enemmän talteen jäi kokemuksia ja itsenäistymisen ensiaskelia.

Mansikat hankin nykyisin valmiiksi poimittuna. Parhaimman näköiset, suurimmat ja kauneimmat syödään heti. Suurin osa survotaan ja pakastetaan pusseissa, osa jätetään seuraavan päivän aamupalalle.

Toisinaan olen tehnyt mehua, etenkin raparperin kaverina mansikka toimii hyvin. Mansikkahilloa olen maustanut vaniljalla. Tänä vuonna mansikat yllättivät. Ja pakkaseen taisi lopulta päätyä viitisentoista kiloa mansikkasosetta. Valmiina nautittavaksi. Sosetta on helppo käyttää. Se makeuttaa rahkan, smoothiet ja sopii leivontaan tai jugurtin tai puuron kanssa. 

Kaltaisillani säilöjillä on myös ainainen tilaongelma. Mehupullot, hillot ja muut säilykkeet vievät syksyllä ison osan jääkaappitilasta. Littaniksi taputellut sosepussit ovat pakastimessa sopuisia ja menevät pieneen tilaan.


Miten teillä käytetään mansikkaa? Pakastatko, hilloatko, leivotko? Uusia mansikkareseptejä saa ilmiantaa! 

5 kommenttia:

  1. Meillä pakastetaan marjoja oikein urakalla joka kesä ja aina ne tuntuvat loppuvan kesken :). Tänä vuonna selvittiin toukokuun puoliväliin saakka vaikka viime syksyn saldo olikin 55 kiloa mansikkaa ja 15 kiloa mustikkaa :). Nyt on mansikat pakkasessa ja loppusaldo 54 kiloa. Nyt sitten odotellaan mustikoita :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WAU! Leukani loksahti auki! 54 kiloa mansikkaa! Poimitteko itse vai ostitteko? Mihin kaikki teillä oikein mahtuu? Mahtavaa!

      Poista
    2. Sen verran kiirusta pitää kesäisin etten lähde poimimaan ja toisaalta mulla on maalla asuneena niin paha angsti poimintaa kohtaan (muutaman kesän ollut marjanpoimijana nuorempana) :). Meillä on sellainen täyskorkea kaappipakastin joka vetää yllättävän hyvin marjaa. Lisäksi käytän pakastuspusseja enkä rasioita. Eka vuonna merkkailin milta vuodelta marjat oli, mutta sen jälkeen en ole pahemmin merkkaillut kun meillä ei tätä "ylivuotista" ongelmaa ole vaan kaikki marjat menee ennen seuraavaa kesäsesonkia :).

      Poista
  2. Meillä pakastetaan mansikat soseena, viipaleina ja tietty muutama purkki kokonaisina, että saadaan koristeet synttärikakkujen päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viipaleet olisi ollut hyvä idea! Täytyy yrittää muistaa ensi vuonna!

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.