Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 28. tammikuuta 2013

Skräppääjän appsit - osa II

Muutama päivä sitten tein postauksen valokuvaamiseen käyttämistäni appseista eli ohjelmista Iphonelleni. Tällä kertaa esittelen muut hyödyllisiksi kokemani ohjelmat.
Puhelimestani löytyvät useimmat sosiaalisen median käyttöön tarkeitut appsit. Twitter, Facebook, Google+, Pinterest ja Flickr. Puhelimeni etusivu näyttääkin tältä (Vähän tosin muokattuna, oikeasti Two peas, ei ole etu sivulla).


Useimmat teistä varmaan tuntevatkin suurimman osan käytössäni olevista appseista, enkä lähde esimerkiksi facebookkia sen kummemmin tässä esittelemään. Pages+ appsin vinkkaan niille, jotka hallinnoivat bloginsa nimissä olevia sivuja.

Blogpress on hyvä apuväline blogin päivittämiseen reissussa tai käytän sitä toisinaan myös kuvien lisäämiseen blogiin. Blogpressin kautta voi hallinnoida useampia eri blogeja, mutta kannattaa olla tarkkana, että päivittää oikeaa blogia!

Flickr on kuvien jako palvelu, jossa voi sekä jakaa omia kuviaan erilaisten ryhmien välillä, että kommentoida muiden kuvia. Flickr on hauska tapa luoda verkostoja ja saada palautetta omasta työstään.

Pinterest on kuin virtuaalinen muistitaulu. Sellainen korkkitaulu, tiedättehän, mihin voi nastalla kiinnittää inspiroivia kuvia. Pinterestissä se on vain helpompaa. Kuvia voi järjestää teemoittain eri tauluille ja selata muiden käyttäjien tauluja ja poimia niistä omiin tauluihinsa mielenkiintoisimmat kuvat. Pinterest imaisee helposti mukaansa ja yht äkkiä huomaa tunnin jos toisenkin kuluneen.

WhatsApp on tietenkin yhteydenpitoon muiden skräppääjien kanssa!

Uusin hankintani on Day One appsi, joka on omiaan Project Life tyyppiselle työskentelylle. Appsiin voi joka päivän kohdalle ladata kuvan ja pienen tekstin. Tai voi varmaan suuremmankin, itse en puhelimella mielellään kovin pitkiä juttuja kirjoittele. Day One on hyvä tapa yllä kuva päivässä projekteja, esim. omakuva päivässä, tai muita haasteita, jossa haluaa helposti pitää kuvapäiväkirjaa. Tekstit voi helposti merkitä erilaisilla tageilla, jolloin niiden selaaminen ja löytäminen on helpompaa.

Two peas in a bucketillakin on oma apps. Sen kautta voi käydä lukemassa keskustelupalstaa, selailla gallerioita tai shoppailla. Ihan hirveästi en tätä appsia ole käyttänyt, mutta se oli ilmainen, joten pitihän se hankkia!

Applestoresta löytyy paljon appseja ihan skräppäykseen. Lehtiä, digiskräppäys ohjelmia, luonnoksia ja jopa kartonkien sävyjen valintaa helpottava appsi. Minä olen käyttänyt puhelinta apuvälineenä, varsinaisen skräppäyksen olen toistaiseksi vielä tehnyt työpöytäni äärellä.

Tälläsin hybridi terveisin tällä kertaa!

emmo

4 kommenttia:

 1. Olen tuota Pinterestiä ihmetellyt. En ole vielä tajunnut, laitetaanko sinne omista töistä kuvia ollenkaan, vaiko vain muiden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne voi sekä pinnailla omia töitään, että muiden. Itse pinnailen Pinterestin ulkopuolelta vain omia töitäni ja muuten re-pinnailen, eli suomeksi siis pinanan omille tauluilleni töitä muiden pinterest tauluilta.

   Tiedän, että toiset bloggaajat esimerkiksi närkästyvät jos heidän töitään on pinnattu, itse koen sen vain imartelevana :-)

   Poista
 2. samaa mieltä edellisen kanssa :)Tuohon pinterest maailmaan olen vähän käynyt tutustumassa. Itse käytän lähes esihistoriallista puhelinta, jossa ei sovelluksia juuri ole, ainakaan tuollaisia kuin tässä.
  Suhtaudun teknologian kehitykseen aika rauhallisesti ja ostan tarvittaessa uuden puhelimen, sellaisen vanhemman mallin, jossa ei olisi enää lapsuksia, puhelimien ja tietokoneiden valmistukseenkin tarvitaan monta kiistanalaista materiaalia...
  Kiitos kuitenkin postauksesta, jossakin vaiheessa palaan tähänkin uudelleen :)

  Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.