Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 26. tammikuuta 2013

Vuoroin Vieraissa Anski

Tällä viikolla vieraana on ihana Anski, jonka upeat työt eivät jätä ketään kylmäksi. Anski taitaa sekä valokuvauksen, perinteisen skräppäyksen, että Digeilyn. Oletko jo käynyt katsomassa hänen blogissaan upeita digisettejä?

My this weeks quest is Anski. She is so talented photographer and scrapbooker and i love how she uses  colors. She is also making digikits, so you should really have a look in her blog!



Hei!

Olen Anski ja kirjoittelen blogia cute&cool creations. Olen skräpännyt noin neljä vuotta. Olen aiemmin harrastanut kortteilua, leikekirjasten tekoa ja aikoinaan myös decojen ja friendship bookkien vaihtelua. Minulla oli pitkä tauko askartelujuttujen teossa, kunnes innostuin skräppäyksestä, jolloin koko askarteluinnostuskin lähti ihan uuteen nousuun. Pidän väreistä ja kauniista koristeista ja minusta on ihanaa puuhailla kaikenlaisten välineiden kanssa. Rakastan askartelua itsessään, eli se itse käsillä tekeminen on minulle tärkeintä skräppäyksessä. En sinänsä siis skräppää muistoja tallentaakseni, sivut ovat enemmänkin kauniita luomuksia, joiden katselu tekee iloiseksi ja joiden antamat muistot ovat toki kivaa extraa. Haluan tehdä sivuistani kauniita, vaikka kyllä sieltä niitä huumoripläjäyksiäkin silloin tällöin välistä löytyy. Skräppäys on ihana tapa purkaa luovuutta, siinä pääsee kokemaan onnistumisen tunteita, iloa ja mikä onkaan pareampaa kuin ihana väriterapia!

Hello!
I'm Anski and I write blog cute&cool creations. I've been scrapping for four years now. I love colours, pretty embellishments and I like to play with different scrapping products. I love scrapping because I like to make things with my hands and the doing is the most important part for me, not so much to record the memories. I like to make my pages pretty, colourful and fun to look at.



Skräppäystyylini

Tyylini on muuttunut vuosien varrella jonkun verran, vaikkakin paljon samoja elementtejä voi vieläkin löytää sivuistani. Tässä kuvakollaasissa näkyy muutamia vanhoja leiskojani, jotakuinkin aikajärjestyksessä. Vasemmalla yläreunassa on yksi ensimmäisistä leiskoistani ja pidän tuosta sivusta edelleenkin paljon. Värit ovat aina olleet tärkeä tekijä sivuissani. Käytän mielelläni vahvoja värejä, mutta myös paljon maanläheisiä sävyjä kirkkaita värejä rauhoittamassa. Ennen tuli käytettyä tosi paljon kraft-kartonkia, mutta viime aikoina se on vähän jäänyt. Suurimmassa osassa sivujani voi huomata, että niissä on rajattu värimaailma. En käytä siis kerrallaan koko väripalettia, vaan hyvin usein vain muutamaa sävyä, jotka joko sointuvat hyvin yhteen tai ovat sitten jopa vastavärejä. Minusta on kivaa kikkailla erilaisilla väriyhdistelmillä. Pidän myös erilaisista kuvioista ja tekstuureista papereiden pinnoissa, joten en pelkää käyttää villejäkään kuviopapereita. Yksittäisiä juttuja, mitä sivuistani usein löytyy, on maaliroiskeet ja maalisivelyt osassa sivua, langat, ompeleet ja pitsit. Koristeina kukat, perhoset, linnut, napit ja haaraniitit. Aika romanttista tyyliä siis pääosin. Yleensä tosin pyrin vähän rajoittamaan liikaa romanttisuutta lisäämällä sivuun jotain vähän rouheaa, kuten juurikin maaliroiskeita, revittyä reunaa tai ruskeaa pahvia.

My scrapping style has changed a bit during the years, but there are still a lot of same elements to be found in my pages, as you can see in this collage. They are more or less in time order. The first page on the left is one of my first pages and I still like it a lot. Colours have always played a big part in my work. I like to use bright colours, but tone it down with earthly shades. I also like to use limited color palette. Details that I like to use are paint and paint splashes, thread, lace, flowers, butterflies, buttons and brads. So mostly romantic style, but I like to use grungy things in contrast too.

Skräppäysaiheet

Ennen tuli skräpättyä enemmän tapahtumista, mutta viime vuosina aiheet ovat liikkuneet enemmän fiiliksissä ja pään sisäisissä mietteissä. Tykkään elää askarteluissakin näissä fantasia-aiheissa :D Jotkut aiheet saattavat vaikuttaa vähän korneiltakin ulkopuolisen silmiin, koska skräppään sivuja vain itselleni, mutta en anna sen haitata menoa! Muita tärkeitä aiheita fiilisleiskojen lisäksi minulle ovat eläimet, ystävät, luonto ja matkat. Tartun aika harvoin arkisiin aiheisiin, mutta toisaalta skräppään arkisemmista jutuista sitten minialbumeissa.

I like scrap about animals, friends, nature and travel, but most of all I've been scrapping about emotions and reflexions lately. I don't scrap so much about everyday life, I like my subjects from the fantasy world better. :D



Mallileiskan synty

Tämä leiska kuvastaa mielestäni tämänhetkistä tyyliäni aika hyvin. Siinä on vahvat, iloiset värit, mietiskelevä aihe ja tarinointi, maalia ja minulle tyypillisiä koristeita, kuten paperista irtileikattuja kukkia, tähtiä ja tarratimantteja. Itse asiassa käytän yleensä sivuissani taustalla ainakin muutamaa paperia ihan taustapintana tai suikaleina, mutta tällä kertaa suikaleita mallaillessani päätin jättää ne pois.

Aloitin sivun työstämisen sivelemällä ensin gessoa pohjaan vanhalla pankkikortilla. Maalien kuivuttua kiinnitin kukkakoristeen paikoilleen kohotarrapalojen avulla. Käytän kohotarrapaloja paljon, sivussa on mielestäni kiva olla aina vähän kolmiulotteisuutta. Myös paperiset tähdet on kohotettu pinnasta. Vaaleanpunaiset pyörylät ovat stanssattuja kuvioita. Mietin niiden, valkoisten kakkupapereiden ja pitsin välillä, mitä niistä käyttäisin. Kaikki kolme yhdessä olisivat olleet vähän liikaa, joten päädyin vaaleanpunaisiin kuvioihin värin takia.

Sujautin tulostamani kuvan kukkien alle. Tulostan aina kuvat itse, koska tykkään käyttää monia eri kuvakokoja ja yleensä tulostan kuvat samalla kun teen jo leiskaa. Yleensä käytän aika pieniä kuvia. Ompelin ompelukoneella koko sivun ympäri valkoisella langalla reunukset. Efekti on aika huomaamaton, mutta antaa taas lisää käsintehdyn tuntua leiskaan. Seuraavaksi liimailin nappeja ja tarratimantteja ympäri leiskaa. Lopuksi liimailin otsikon paikoilleen ja kirjoitin tarinoinnin. Itse leiskan tekovaiheet ovat siis aika yksinkertaiset ja yleensä tälläinen simppeli leiska valmistuu noin parissa tunnissa, riippuen siitä, miten paljon innostun miettimään, mitä tarvikkeita haluan käyttää.

This layout presents my present style quite well. It has bright, fun colours, philosophical subject (It's about how I've always been a dreamer-type of girl), paint in the background, paint splashes, sewn edges, lace (in the form of the round die cuts), cut-out flowers and diamonds. It usually takes a couple of hours for me to make a page like this, including time when I choose and print the photo.




Haaste!


Haastan teidät skräpistämään jotakin minun tyylistäni! Se voi olla joko tästä leiskasta, tai vanhoistakin leiskoista. Se voi olla asettelu, tyyli, tunnelma, aihe, värit, tai mitä vain keksit! Se voi olla jotakin hyvinkin pientä, kunhan se on hyvin perusteltu, sillä paras tekele palkitaan oheisella Anskimaisella palkinnolla. Palkinto sisältää suihkevärjättäviä perhosia, tarrakirjaimia, puolihelmitarroja, washi-teippiä ja kakkupapereita.
Haasteeseen voi osallistua 9.2.2013 mennessä. Mukana olet linkittällä työsi tähän postaukseen.

Kiitos osallistumisestasi!


Now I challenge you to scraplift something from my style! It can be from this layout or from the old ones. It can be the sketch, style, mood, subject, colours or anything that comes to mind! It can be something small, as long as you explain it well, because the winner gets this prize!

The challenge will be open until 9.2.2013. Publish your layout in your blog, comment to this post with the link to your post. Thanks for joining us!


12 kommenttia:

  1. Osallistun haasteeseen!

    http://korppisusi.blogspot.fi/2013/01/vuoroin-vieraissa-haaste.html

    Btw, englanniksi näyttäisi olevan kuukausi enemmän aikaa osallistua :)

    VastaaPoista
  2. Mukana haasteessa vaikka tämä oli yksi vaikeimmista, kun Anski on niin taitava...

    VastaaPoista
  3. Mukana, vaikka teettikin kovasti töitä ;)

    VastaaPoista
  4. Olipas hauska haaste! Suora linkki leiskaan: http://korttikori.blogspot.fi/2013/02/vuoroin-vieraissa-anskin-tyyliin.html

    VastaaPoista
  5. Howdy! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask.
    Would you be interested in exchanging links or maybe guest

    authoring a blog post or vice-versa? My site discusses a

    lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
    If you're interested feel free to shoot me an email. I look forward to

    hearing from you! Excellent blog by the way!

    My web page Find Out More
    My web-site :: Full Piece of writing

    VastaaPoista
  6. Can I simply say what a aid to find somebody who

    truly is aware of what theyre speaking about on the internet.
    You

    undoubtedly know the right way to deliver a problem to

    gentle and make it important. More people need to learn this

    and understand this facet of the story. I cant imagine youre not more

    popular since you undoubtedly have the gift.
    Also visit my webpage http://tec4net.com/wiki/index.php?title=Alicante_And_also_Benidorm_The_nation_Are_amazing_Locations_To_dwell_in

    VastaaPoista
  7. Ihana Anski! Mukana lapsuusmuistolla.

    VastaaPoista
  8. Tais tulla hivenen kirjavampaa verrattuna kopiointikohteeseen, mutta tällä mennään. Kiitos tästä haastesarjasta! Vaikken aiemmin ole tullut osallistuneeksi niin olen sitä kyllä lueskellut.

    VastaaPoista
  9. Kiitos haasteesta! Minäkin mukana! http://naperrys.blogspot.fi/2013/02/anskin-vieraana.html

    VastaaPoista
  10. Upeita leiskoja ja mahtavaa miten moni lähti mukaan!!! Olen ihan hirmu iloinen, että moni inspiroitui tyylistäni. Voittajan valinta olikin hirmu vaikeaa. Monessa työssä oli ihan mahtavia oivalluksia ja ideoita. Pitkän pohdinnan jälkeen voittajaksi valikoitui Anu tällä työllä:

    http://anunaskartelupoydalta.blogspot.fi/2013/02/anu-goes-anski.html

    Työstä löytyi monta skräpistettyä elementtiä ja työssä oli kiinnitetty myös asetteluun huomiota materiaalien lisäksi. Esimerkiksi huomio nurkkaan suuntautuvasta rykelmästä oli osuva, sillä se on juttu mitä käytän usein. Olin myös maininnut yhdeksi voittokriteeriksi hyvät perustelut, ja tästä niitä löytyikin, kun valintoja oli ruodittu tarkasti. Onnea Anulle!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.