Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 22. maaliskuuta 2012

TSI cd:n kannet!

Tässä tulee nyt mega pitkä postaus! Kaivakaa alkoholimusteet, folioteipit tai tavallinen kotitalous foliokin kelpaa, ja kaikki metalli nippelit esiin!

Tässä on ohjeen tynkää sille, miten tein Chisun Kun valaistun CD:lle uudet kannet. Ehkä anann nämä lahjaksi, ehkä en.


1) Aloitin pilkkomalla akvarellipaperin tausta pahvin. Mitat otin oikeasta CD -kotelosta. Lisäksi leikkasin "selkänojan" grungeboardista. Leikkasin apuviivat paperileikkurilla, mutta loppuun saattelin leikkaustyön paperiveistä apuna käyttäen.

2) Liimasin palat paikoilleen jotakin kaikille pinnoille soveltuvaa, suhteellisen nopeasti kuivivaa liimaa käyttäen.

3) Onkin sama vaihe, mutta vain sisäpuolelta kuvattuna.

4) Tämän jälkeen otin esille Big shotin. Omani on vanhaa väriä ja paljon kärsinyt, mutta toimii vielä! Alumiiniteippiä saa rautakaupoista, voi saada jostain perus Prismastakin, omani olen diilannut ukon kautta joten varmuudella en osaa sanoa mistä hän sen minulle on hankkinut.

Tässä on käytetty Tim Holtzin Clock kohokuviointi kansiota. Leikkasin alumiiniteipistä kaksi sopivan kokoista palaa ja asetin ne kansion väliin hieman lomittain.

5) tein niitä sopivan määrän peittämään tekemäni pahvi aihion.

6) Liimasin teipit kiinni pahviin.7) Tämän jälkeen alkoi värittely. Alkoholimusteiden käytöstä löytyy monta hyvää videota juutuubista.
Tässä yksi. Timppa itse.
 Mutta yksinkertaisesti noita musteita vaan pruutataan tollaiselle huopa liuskalle ja töpötellään halutulle alustalle. Alkoholimusteet oli muuten sinellissä -50%. Vink vink.


8) Käsittely toistetaan kerroksen kuivuttua kunnes tulos on halutun näköinen.


Tämän lisäksi käytin cd:n selkäosan tekemiseen yhtä hauskaa tekniikkaa.
Eli tässä on leikattu toinen samanlainen pala grungeboardia kuin ekassakin vaiheessa.

1) Tässä  on paperi ensin maalattu kauttaaltaan gessolla. Paperinipsut on asetettu sitä varten, että selkämys kuivuisi oikeaan asentoon, eikä gesson kuivutta halkeaisi taivutettaessa. Tajusin tämän itse vasta siinä vaiheessa kun grungeboardilla oli jo messevä kerros gessoa. Suosittelenkin taivuttamista ennen maalaamista, huomattavasti siistimpää puuhaa.


2) vaiheessa gesso on kuivunut. Tätä voi vauhdittaa kuumailmapuhaltimella. Seuraavaksi selkämys maalataan akryylimaaleilla, vaaleimmalla sävyllä aloittaen.  Maalauksen jälkeen lakkaa kapine. Itse käytin spray lakkaa. Olen myös kokeillut laimennettua erikeepperiä, mutta tämä tuntui toimivan paremmin. Lakan kuivutta valitse seuraava väri. Maalaa pinta kauttaaltaan ja sen jälkeen ota kostea rätti jolla pyyhit enimmät värit pois kapineen pinnasta. Kun tulos on silmää mielyttävä, lakkaa kapine. Taas lakan kuivuttua toista maalaus uudella värillä, pyyhi ja lakkaa. Toista kolmella, neljällä värillä ja lopuksi mustalla. Muista lakata aina välissä.

Ennen liimaamista kiinni cd-koteloon käsittelin lätyskää vielä distress inkeillä. Ja kiinnitin kulmiin ruuvinkanta haaraniitit. Mielestäni lopputulos on vähän nahkamainen.


Valmiiden kansien päälle olen sitten liimaillut kaikenlaista sälää. Rattaat ja perhonen on leikattu Big shotilla, metallit on amerikan tuontia. Rosetti on leikattu fiskarssin pitsi leikkurilla. Oje on myöskin you tubesta. Musta on tainnut tulla askartelu nörtti.


Siinäpä se, ei muuta kuin cd-koteloita väsäilemään! Ai niin, sisäpuolen tekeminen unohtui dokumenteerata, mutta ehkä vielä esittelen senkin. Se on peruskauraa.

7 kommenttia:

 1. Siis voihan vau. Sekä ohjeet että työ.

  Pitkään on pihi-viherpiipertäjä -puoleni onnistunut vaimentamaan sen Big Shottia ja muita arvokkaampia askartelukamppeita haluavan huutelun pääni sisältä, mutta kyllä se on tämän jälkeen entistä vaikeampaa. Vaikuttavaa.

  VastaaPoista
 2. kiitos ohjeista. Väännätkö vielä raudasta että miten folioteipin kuviot pysyvät kuosissa jos folio on suhteellisen ohutta? Etteivät kuviot painu kasaan? Susanna

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Canis, kohokuviointia voi foliolle tehdä muutenkin kuin big shotilla, alle vaan jokin mielenkiintoinen struktuuri ja sen avulla voi kuvioida.

  Susanna. Folio teippi ei ole kovin paksua ja pitää kuvion hyvin. Tulos on kyllä erinäköinen, pehmeämpi, jos folion teippaa ensin paperiin kiinni ja kohokuvioi paperin kanssa. Tämä vaaatii sitten jo big shot tyyppisen kohokuvointi laitteen.

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan manio! Ihanasti kerroksia :)

  Blogistani muuten löytyy jotain sinulle :D

  VastaaPoista
 5. Siis voi vitsit. Upea!
  Kiitos ohjeista!
  Mulla on sulle muuten blogissani tunnustus!

  VastaaPoista
 6. Tuhannet kiitokset Anski ja Anniska!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.