Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Embossaus

Sed eräässä aikaisemmassa postauksessa kommentoi, että olisi hyvä olla sanasto tuolla omana sivunaan. Se on totta, askartelussa, niin kuin muissakin harrastuksissa on oma slanginsa. Tekniikoista puhutaan englannin ja suomen sekoituksilla ja askartelutarvike valmistajat ja suuret gurut esiintyvät bloggaajien teksteissä. Täällä on ainakin tekeillä suomenkielinen askartelu wiki.

Olen monesti miettinyt ohjeiden tekemistä tänne blogiin, mutta koska olen itse hirmu huono ohjeiden noudattaja, niin se on aina jäänyt ajatuksen tasolle. Nyt minulla on kuitenkin yksi hyvä projekti meneillään ja sen tiimoilta tein pienen ohjeen! Wuhuu!

Eli tässä ohjeen embossaukseen, suomeksi leimaamiseen kohojauheen kanssa.

 Aloitin tekemällä taustan. Levitin kirjan sivulle sekä vihreää, että punaista leimasin väriä.

 Embossaukseen tarvitaan leimasin sekä leimasinväriä joka kuivuu hitaasti. Tähän käy myös disttress inkit, mutta tässä tehdä ns. vesileiman, eli läpinäkyvän pinnan.

 Ennen leimausta pinta kannattaa käsitellä tälläisellä tyynyllä joka poistaa sähköisyyden ja estää kohojauhetta tarttumasta muualle kuin leimattuun pintaan. Jos sattuu unohtamaan tämän vaiheen ja huomaa että kohojauhetta on kaikkialla, niin aivan hyvin voi kopistella kohojauheet pois, pyyhkiä loput kostealla rätillä, kuivata sivun kuumailmapuhaltimella ja leimata uudestaan, mutta helpompaa on käyttää tyynyä ensin.

Kohojauheista en sitten kuvaa muistanutkaan ottaa, mutta niitä myyvät kaikki askarteluliikeet netissä ja kylillä. Kirkaaseen vesileimaan tarvitset myös läpinäkyvää kohojauhetta.

 Valmis leimaus kohojauhe vaihe näyttää ennen kuumailmapuhaltamista tältä. Minä käytän askarteluun ihan tuollaista raksa puhallinta. Toimii hyvin.

 Kun vesileima on valmis, se ei juuri erotu taustasta, onhan se läpinäkyvä sentään. hih.

 Seuraavassa vaiheessa levitin koko sivun päälle mustaa väriä. Näin vesileima tulee esille taustasta.

Ja tässä valmis sivu. Kannattaa kokeilla. Saa hauskoja efektejä erilaisiin projekteihin!

PS. näetkö lukea alkuperäisen sivun tekstejä. Se on mummolta saamani vanha naistenkirja, vertaa harlekiinit. Hurjia juttuja!

1 kommentti:

  1. Tosi hyvän näköinen lopputulos! En ole edes ajatellut, et sen kirkkaan alle vois laittaa värejä! Ja sit toi kirjan teksti tuolla alla näyttää eri kivalta! Kokeilen ehrottomasti tätä!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.