Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Askartelu tarvikkeita vol1.

Olen vähän sellainen ihminen että muuten voidaan elää kuin ellun kanat, mutta askartelu välineisiini ette koske. Työtilani on yleensä järkyttävässä luovassa kaaoksessa, mutta itselläni on useimmiten jonkinlainen käsitys mistä mikäkin tuote tai tavara löytyy.
Kauhistuttavinta on sellainen, että jos joku jostain syystä menee ja "siivoaa" työtilaani! Näin on kerran käynyt ja se vaikuttaa vieläkin muistoissani traumaattisena kokemuksena.

Tärkeimmät askarteluvälineeni ovat tässä. Tai ehkä tuo kohotyökalu ei kuulu joukkoon, mutta menköön kun olen sitä nyt jonkin verran käyttänyt. En kohokuvioimiseen, vaan kaikkeen muuhun.
Tärkein on paperileikkuri ja sakset. Jopa lapset tuntevat käsitteen "äitin sakset". Niitä ei kukaan uskalla lainata ilman erityistä lupaa. Hermostun jos ne ovat kateissa ja saan äkillisiä kiukun puuskia, vaikka en juuri silloin edes tarvitsisi niitä mihinkään. Käytän Tim Holzin saksia, hyvä hankinta, suosittelen! Kaikki suorat linjat leikkaan aina leikkurilla. Olen tykästynyt tähän fiskarssin malliin.

Lisäksi yhtäkään leiskaa ei synny ilman kohtotarrapaloja ja kaksipuoleista teippiä. Ja oikeastaan harvoin syntyy mitään sellaista ettei missään olisi yhtään mustetta. Distress musteita minulla on vinot pinot. Pidän niiden moni käyttöisyydestä, helppoudesta ja kauniista, toisiin sa sopivista sävyistä. Musteen levittämistä varten minulla on levittimiä. Messuilla törmäsin nestemäisiin musteisiin, mutta toistaiseksi olen pitänyt näppini erossa niistä. Leimaamiseen käytän useimmiten versafineä.

Liimalla kiinitän joitakin koristeita, papereita en koskaan. Dymosta tykkään. Nitoja on ihan tavallinen, joten leiskoistani niitit löytyvät aina reunoista ;)


Tein mullistavan koriste siivonnan muutama päivä sitten. Kävin läpi koko läjän ja lajittelin asioita pusseihin jotta ne tarvittaessa löytyisivät. Näitä on kertynyt ties mistä. Osa on ostettu, osa tullut kylkiäisinä. 
 Maalit. Niitä käytän säännöllisesti monenlaisiin projekteihin. Lakka pullossa säilytän itse sekoittelemaani erikeepperi-vesi seosta. Sopii lakaksi monenlaiseen.

Minulta löytyy paljon kaikenlaista. Olen askartelun kohdalla ehkä vähän hamsteri. Leimasimiakin on kertynyt enemmän kuin laki sallii, silti en ole oikein keksinyt hyvää tapaa kierrättää. Ehkä voisi blogin kautta vaikka joskus myydäkkin jotain.

3 kommenttia:

  1. Onpa meilläkin inventoitu :) Hamsteritautia ei voi välttää näillä harrastuksilla :) Turhia pitäisi vain aina jakaa, muistaa ja malttaa laittaa kiertoon...Sun varastot sentään näyttää melko kohtuullisilta :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynnistäsi Hanna.Tässä onkin otsikossa tuo vol1. Ei kehtaa koko totuutta iskeä heti vasten kasvoja.

    VastaaPoista
  3. Minä laitoin juuri kasan leimasimia kiertoon eri teitä, kun kävi silleen, etteivät ne enää mahtuneet majailemaan kahteen A4-säilytysloodaan. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.