Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pastan teossa

Tällä kertaa en ollut kameran takana. Erittäin leppoisaa puuhaa, vaikka hansu välimäki ei ehkä meitä olisikaan topcheffiksi nimittänyt.






 Tuorepasta
  • 200 g durum-vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 1/2-1 tl öljyä
1.Valmista pastataikina italialaisittain mittaamalla jauhot keoksi työpöydälle.
2.Tee jauhokekoon kolo, riko kananmunat siihen ja lisää suola ja öljy.
3.Sekoita jauhot sormin kananmunan joukkoon ja alusta käsin taikinaa niin, että saat siitä tasaista ja kimmoisaa. Voit sekoittaa ja alustaa taikinan myös kulhossa. Anna valmiin taikinan levätä kelmuun käärittynä noin puoli tuntia ennen pastaksi muotoilua.
4.Muotoile pastakoneella esimerkiksi pitkiksi tagliatellenauhoiksi. Jos sinulla ei ole pastakonetta, kaaviloi taikina 2-3 millimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa tagliatellet veitsellä.
5.Kypsennä pastaa runsaassa, suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia.

Lähde.

3 kommenttia:

  1. Varmasti oli hauskaa!

    Ja jos ei Top Chef niin ehkä Mediocre Chef: http://www.youtube.com/watch?v=4fcdPYU7p0U

    ;-)

    VastaaPoista
  2. Katsoin ton videon ja osui ja upposi! :-D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.