Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Synkempää kamaa

Mä halusin kokeilla vähän synkempää leiskaa ja voimakkaampia juttuja. Valitsin summanmutikassa taustapaperin, joka näin jälkikäteen ajatellen olisi voinut olla vähän huonompikin. Levittelin sille gessoa ja liimasin yhden kiekuran gessolla kiinni paperiin. Sen jälkeen roiskuttelin alkoholimustetta kiukeran ympärille.
Seuraavassa työvaiheessa otin esille akryylimaalit. Minulla ei ole mitään erityisiä skräppäysmaaleja vaan ihan tavallisia akryylimaalaukseen käytettäviä maaleja. Happovapaudesta en tiedä.


Tulos olimielestäni liian synkkä. Joten sain ajatuksen maalata koko työn krakleerauslakalla jonka päälle levitin harmahtavaa ja burt sienna sävyisiä akryylimaaleja. Tulos oli karmaiseva, joten pyyhin ne kostealla rätillä pois. Suihkuttelin vielä päälle vihreänkeltaista maalia ja pyyhin sitäkin pois. Tässä vaiheessa taustapaperini näytti tältä. Mielestäni ihan ok. Ehkä vähän ruma, muttei liikaa.

Sitten rupesin asettelemaan leiskan päälle asioita. Olin ihan että plaah. Tästä ei tuu mitään. Sain kaikki kuitenkin ympättyä kiinni leiskaan tiukasti. Olen hyvä käyttämään kaksipuoleista teippiä ja tarrapaloja. Ainiin, tässä välissä sain jonkun mahti idean embossata leiskan alakulmaan mittanauhaa. Minulla on siis sellainen leimasin. Yleensä osaan leimata, mutta nyt sain leimasimen todella lahjakaasti jotenkin heilautettua ja tuloksena oli ihastuttava köntti.

 Katselin valmista leiskaa ja se oli minusta ihan huono, joten revin kaikki irti. Embossasin mittanauhan päälle lisää kohojauhetta. Maalailin papereihin mustaa akryylimaalia, läiskin elementit paikoilleen niin että ne peittivät äskeisen repimisen aikaansaamat tuhot. Sitten vielä liimailin päälle erilaisia kuvioita.


Tästä ei tullut mikään kaunis leiska, ei ollut kyllä tarkoituskaan, mutta ei nyt alkujaan ollut tarkoitus ihan tälläistäkään tehdä. Meni niin sanotusti tukkoon. Mutta hei, tekemällä oppii!

Tässä vielä vika versio.-Tälläisiä miettii Emmo-

4 kommenttia:

 1. Tuo on upea ja synkkä, menee kylmät väreet selkäpiissä. :) Amatöörin silmin ei mitään moitteen sijaa missään, ihan ois täydestä mennyt.

  Löysin blogisi eilen ja päätin lyödä takapuoleni lukijapenkkiin, sulla on älyttömän hienoja "tekeleitä".

  VastaaPoista
 2. Jännä nähdä työvaiheita! Alkoholimusteita on hankittava!

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynnistänne. Ja moon mammalle tervetuloa lukemaan edes ottamuksiani.
  Riikka, alkoholimusteet on hauskoja, mutta ihan vielä en osaa niitä käyttää!

  VastaaPoista
 4. Tiedätkös, sulle sopis tänne hyvin välilehdeksi "Sanasto". En nimittäin tajunnut puoliakaan :D Mutta hyvältä näyttää!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.