Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 20. elokuuta 2012

Hamahelmi askartelua

Yksi blogini suosituimmista hakusanoista on hamahelmi askartelu. Ajattelin koota blogistani löytyvän informaation yhdeksi vähän selkeämmäksi postaukseksi ja nostaa samalla ylös näitä ihan hauskoja malleja joita olen aikanaan tehnyt.

hamahelmi
Hamahelmet sopivat niin lapsille kuin aikuisillekkin. Itse olen käyttänyt hamahelmiä töissäni kehitysvammaisten parissa, sillä ne ovat mainiota hienomotoriikan harjoittelua! Hamahelmistä voi halutessaan tehdä vaikka mitä upeita teoksia, itse olen mieltynyt näihin pikseliajan hahmoihin.

hamahelmi
hamahelmi
Lapset keksivät hamahelmillä vaikka mitä omia designeja, ja välillä vähän muutakin hupaa.

hamahelmihamahelmi


Minulla näiden mallien tekemiseen käytössä läpinäkyvä alusta jonka alle olen kiinnittänyt teipillä mallin. Malleja voi tehdä itse tai sitten käyttää netistä jo löytyviä malleja apuna. Jos enemmän innostuu hamahelmistä niin kannattaa ehdottomasti ostaa helmet niin että ne on pakattu väreittäin. Siinä säästää huomattavan paljon aikaa, vaivaa ja hermoja.

hamahelmihamahelmi

Olen tilannut hamahelmiä täältä, mutta nykyisin Hamahelmiä myy ainakin Tiimari. Jos haluaa lähteä kokeilemaan tälläisiä kuvioita, niin ensimmäisenä tarvitsee isomman alustan kuin mitä niissä lapsille suunnatuissa pakkauksissa on mukana.

Kun haluttu kuvio on valmis niin se silitetään varovasti leivinpaperin läpi. Tässä kannattaa olla painamatta, sain nimittäin myös yhden alustan piikit suhteellisen lyhyeksi silityksen aikana.
Kuvion annetaan jäähtyä hetki ja sen jälkeen sen voi irroittaa alustasta ja silittää toiselta puolelta. Etenkin jos halutaan tehdä avaimenperiä ja muita koruja niin kuviot kannattaa silittää kummaltakin puolelta.

Kun malli on valmis se viimeistellään liimaamalla toiselle puolelle rintaneula tai vaihtoehtoisesti siihen voidaan varovasti porata reika lenkin kiinnittämistä varten.

Tätä ei kannata kokeilla.

PS. tutustuthan myös uuden blogini askartelutarjontaan.
5 kommenttia:

 1. Itse olen virkannut hamahelmiä puuvillalankaan (tehnyt narukorun) ja tekisi mieli kokeilla laukkua, joka on koristeltu hamahelmillä (nämä olivat Ihana-lehdessä).

  Kokeilin äsken lämmitellä yksittäisiä helmiä ja saa nähdä miten ne päätyvät skräppisivulle....

  VastaaPoista
 2. Näinkin sen ohjeen silloin Ihanassa! Mielenkiinnolla odotan sun hamahelmi leiskoja :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin eksyin blogiisi hama helmi haulla :D Nyt täytyy päästä itse kokeilemaan ja näpräämään, viimeksi lapsena olen noista helmistä kuvioita sommitellut.

  VastaaPoista
 4. Sama mulla ku edellisel.:D

  VastaaPoista
 5. Hieno blogi sinulla, itsellänikin on blogi hamahelmistä. Tuossa osoite, jos haluat käydä kattomassa --> http://hamahelmitaiteilua.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.