Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 14. elokuuta 2012

Syksy ja arabian pop

En muutamaan päivään ole juurikaan askarrellut, ainakaan paperiaskartelun parissa. Keittiössä senkin edestä.

I haven't done much crafts lately, but I have done quite lot of things anyway!

Alkusyksy on lempivuodenaikani. Pidän ilman kuulaudesta ja tuoksusta. Sienestäminen on lempipuuhiani. Pidän päämäärättömästä metsässä kävelystä ja sienten löytäminen on minusta aina yhtä riemastuttavaa! Kerään vain harvoja ja valittuja sieniä. Kanttarelleja, mustiatorvisieniä, orakkaita ja suppilovahveroita. Haluaisin laajentaa repertuaariani sienisalaattisieniin, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin.

Early autumn is my favorite time of the year. I love how the weather is and the smell of autumn. Picking mushrooms is one of my dearest hobbies, I feel joy every time I found one!

En ole mikään kova marjastaja, mutta vähän mustikoita yritetään joka vuosi saada pakkaseen. Herukoita meillä on sitten enemmänkin ja niistä teen mehut koko vuodeksi.
I'm not that good at picking berries, but some blueberries I'm freezing every year. We have quite lot of currants and we actually make all the juice for the whole year from them.


Sienten ja marjojen lisäksi säilön yrttejä. Tänä vuonna tein ensimmäista kertaa basilikaöljyä. Lisäksi pilkoin pulloihin vähän valkosipulia makua antamaan. Kunhan chilit kypsyvät meinaan tehdä pullollisen chiliöljyä.

I also did some oil with basil and garlic. And I'm planing to do some chilioil as well.


Seuraavaksi esittelen ylpeyteni. Arabian Pop -astiaston. Se on tuo palloilla koristeltu kuppisarja. Keltainen kuppi on nimeltään Salla ja turkoosi kuppi on nimeltään Retikka.
Muistin, että meillä oli lapsuudessa mummon mökillä tuota Arabian pop -sarjaa ja olen jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä sitä kirpputoreilta, niin netistä kuin ihan oikeiltakin kirppiksiltä, tuloksetta.

Satuin äitini kuullen muistelemaan kaiholla näitä ihania kuppeja ja eipä aikaakaan kun sain mummoltani tiedon, että kahvikupit, ne mitä on enää ehjänä, ovat tallessa! Samasta kätköstä löytyivät myös Retikka kupit. Sallakupin ostin kirpputorilta.


Näiden kuppien hienoutta ei ehkä voi ymmärtää jollei satu olemaan päähänpinttymää tämän ajan astioista. Pop -astiat ovat nimittäin harvinaista herkkua! Epäilen niiden harvinaisuuden johtuvan siitä, että ne ovat aikanaan olleet käyttöastioita. Hienompia sarjojahan löytää helpommin. Niitä ovat naiset varjelleet ja tarjonneet kahvia vain juhlapyhinä. Arkiastioita ei ole samalla lailla suojeltu. Onneksi mummoni ei heitä mitään pois.


Minulle näillä kupeilla on erityisen suurta arvoa. Pidän niiden väristä ja mallista. Ne ovat pala suomalaista historiaa, arjen designia, mutta ne ovat myös pala sukuni historiaa. Ne tuovat mieleeni lapsuuden kesät ja Kulloon mökin. Olen sanoinkuvaamattoman iloinen tästä löydöstä!This post is about my hobby. I'm collecting old tableware. These ones I got from my grandmother and I'm so happy! They are very hard to get, because there aren't that many left. These used to be in everyday use, it's much easier to find tableware what has been in "better" use. 

The ones with circle are called "Pop" and the ones with turnip are called "Retikka". One yellow one is called "Salla". It's hard to tell how happy I am!

4 kommenttia:

 1. Ihania astioita! Minun silmääni ne miellyttävät kovasti!
  Samoin kuin muukin uurastuksesi tulos - olet tosiaan ollut vauhdissa!!

  VastaaPoista
 2. Elina, kiitos! Nuo Pop -astiat olivat kyllä erityisen hieno sattuma! Minusta syksyn säilöminen on siitä kivaa, että kun vähän aikaa jaksaa uurastaa ja purkittaa ja pakastaa, niin se hyödyttää koko talvea.

  Etenkin mehujen ja hillojen suhteen minusta on paljon mukavempaa juottaa lapsille omatekoisia mehuja kuin kaupasta ostettuja.

  VastaaPoista
 3. Oi olen niiiiiin kateellinen noista popeista! Onnellinen olet! Minäkin niistä blogissani vähän aikaa sitten kirjoittelin! :)

  VastaaPoista
 4. Junnu! Hienoa, että joku muukin löytää näistä kupeista niiden hionouden! Kiitos käynnistäsi. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.