Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Raparperi-kesäkurpitsahillo

Tähän aikaan vuodesta kesäkurpitsaa tulee enemmän kuin kukaan pystyy syömään.
Olemme aika hyviä keksimään erilaisia kesäkurpitsa ruokia. Tämän ohjeen bongasin netistä, mutta muuntelin sitä hieman eksoottisemmaksi.



Ohje:
  • kesäkurpitsaa, kaksi isoa
  • raparperiä, isohko satsi, noin 15 vartta
  • puoli purkkia marmeladisokeria
  • puoli pussia hillosokeria
  • tavallista sokeria varmuuden varalta
  • kanelia, kardemummaa ja muita mausteita maun mukaan
Pese, pilko ja kuori raparperit. Laita kattilaan ja tilkka vettäpohjalle, etteivät  palapohjaan. Laita kattila tulille miedolla lämmöllä. Kuori kesäkurpitsat jos ne ovat isoja. Poista siemenet lusikalla, pilko ja laita kattilaan raparperien kaveriksi. Mausteet perään. Anna kiehua pehmoiseksi. Lisää sokeri, keitä vielä hetki.

Purkita kuumana. Nauti kylmänä.

 Erikosista raaka-aineistaan huolimatta kokeilemisen arvoinen hillo. Meidän perheen lasten suosikki!

1 kommentti:

  1. Kuullostaa herkulta! Voin hyvin kuvitella jonkun lokakuisen sunnuntai-aamun ja myöhäisen aamiaisen ja runsaan pöydän ja tätä herkkua vastaleivotuille sämpylöille ja teetä ja...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.