Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 30. elokuuta 2012

Mökki ihminen

Skräppäys - journaling haaste

Välillä tuntuu, etten millään saa kirjoitettua tarinaa sivuihini. Kun skräppään, minulla on aina mielessäni jokin tarina, mutta harvemmin saan sen ulos tekstin muodossa.
Tätä sivua läheistyin kokonaan eri kautta. Minulla oli tarina ja kirjoitin sen ensin koneelle. Sen jälkeen tulostin tekstin paperille. Olin tulostanut paperille jo aijemmin nuo turkoosit pitsiliinat ja sommittelin tekstin photoshopissa pitsiliinojen väliin. Vähänhän tuo on vinossa, mutta tarina on tärkein!

Sometimes it feels that I'm not able to write any journaling to my layouts at all. I always have a story when I'm scrapbooking, but to write it down! Mission impossible! 
This time I wrote the journaling fist and printed out to letter size paper. I also printed doilies.

skräppäys

Otsikon olen tässä leikannut edellisen sivun tavoin Cameolla. Koristeet on haalittu sieltä ja täältä. Pitsiliinaa käytin edellisessäkin sivussa ja muutenkin aika hempeissä sävyissä jatketaan.

Title is cut out with Cameo and the embellishments are form here and there. Doily is the same than my last page. All and all quite soft colors again. There must be something in the air.

skräppäys

Teksti:

Välillä hurahdan ajatukseen omasta mökistä.


Pienestä tuvasta, järven rannasta ja auringosta joka paistaa aina. Sievistä eriparisista astioista, vanhoista kuluneista huonekaluista ja somista kankaista. Pikkuinen mökki huokuisi harmonista mummolatunnelmaa. Mökillä ei olisi kiirettä, ei velvollisuuksia, naapureita tai suurta huoltamista vaativaa pihaa. Mökillä voisi ajella veneellä, makailla riippukeinussa ja käydä kävelemässä.


Mökkikauppa olisi suloinen lähikauppa jossa kauppias itse huolehtisi lihatiskillä palvelusta ja antaisi lapsille maistiaisiksi nakit. Välillä tehtäisiin retki läheiseen isompaan kaupunkiin, jonka keskusta muodostuisi sympaattisista vanhoista puutaloista. Kauppojen nimissä näkyisi kauppiaan sukunimi. Salosen kenkä. Syömässä poikettaisiin autenttisessa maatalossa joka nyttemmin olisi kunnostettu ravintolaksi, jossa arvossa olisi aito lähiruoka, konstailematon, mutta hyvä paikallinen kotiruoka.


Mökillä pelattaisiin sateen sattuessa korttia ja lautapelejä. Ja luettaisiin. Sateella keitettäisiin kaakaota ja saunottaisiin. Lapset kävisivät ostamassa kauppa-autolta jäätelöä. Mökillä syötäisiin mansikoita ja tuoretta kalaa. Mökillä Tane käyttäisi henkseleitä ja minulla olisi tuulessa liehuva kesähame.


Mökillä kesäloma ei loppuisi koskaan.


This is the journaling. It's about my dreams. If I would have summer cottage, small and cute. The sun would shine every day and I would read good books and go for a walks. Kids wouldn't fight and cottage would always be tidy. :-)


skräppäys

Laitoin myös elämän realitetteja mukaan leiskaan. Ne ovat kuitenkin katseelta piilossa velloum taskussa. I wanted to have some real life in my layout as well. But real life is hiding in vellum pocket.
It reminds me of mosquitos, dishes, not having real toilet, shower and so on. Get real! Summer cottage is so boring!

skräppäys

Tarinoinnit ovat minulle haaste johon aijon tarttua! Ehkä letter koko houkuttaa minua kirjoittamaan pidempiä tarinoita koneella ja sulauttamaan ne osaksi sommittelua?

Journaling is my challenge and I'm going to get in to those. Maybe letter size will activate me to write more?!
13 kommenttia:

 1. Upea leiska! Itse tykkään kanssa kirjoittamisesta ja tarinoista. Mutta kun teen leiskaa, niin se tarina katoaa jonnekin taakse eikä se tule tekstiksi kuin joskus. Tämä oli hyvä vinkki. Tehdä ensin tarina ja rakentaa sille ympärille kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tällä kertaa se toimi! Mutta kannattaa kokeilla. :)

   Poista
 2. Mikä tuo tulostettu pitsiliina on, joku ostamasi juttu vai mikä? Hieno! Kuten koko leiska.

  Aivan mahtava journaling, sun täytyy kirjoittaa useammin! Tosiaan osaat!

  Me tullaan sitten teidän mökille käymään!

  Tuliko nyt tarpeeksi huutomerkkejä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ostettu DoilyBrush! Photoshopille!
   Kiitos kannustavista sanoista! olet mun tarinointi idolini!

   Poista
 3. Ihana ihana ihana! Juuri tuollaisia mökkiajatuksia olisi minullakin, kauppa-autot ja kaikki. Kirjoitat hauskasti -lisää siis tätä!

  Kokonaisuudessaan sivu tosi kiva, tuo tasku ja koristeet, kauniit värit. Hauska tuo alin valokuva, jossa aurinko paistaa cameotekstin läpi - taiteellista!

  VastaaPoista
 4. Sivu on muutenkin ihana mutta tuo tarinointi on ihan mahtava! Kuvailit unelmamökkisi niin elävästi, että minäkin haluan juuri tuollaisen samanlaisen. Olet tosi lahjakas kirjoittaja, tätä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niisk! Olen otettu. Jaamme yhteisen unelman. Me suomalaiset.

   Poista
 5. Huisin hieno. Niin ajatuksena, toteutuksena kuin haasteenakin. Oi joi. <3

  VastaaPoista
 6. I love this page so much I think I may have to scraplift it ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much Marsha! Please do and show what you come up with!

   Poista
 7. Wow, Emmo, se on hirvein hieno! Näin Pinterestissä, ja huomasin suomalaista otsikkoa :)
  Minäkin haluaisin liftata sitä :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.