Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

tiistai 17. syyskuuta 2013

#17 Storytime

Tänään vieraana on Paperiliittimestä tuttu Riikka.

Skräppääminen on saanut minut ottamaan kuvia myös itsestäni. Aika usein olen kameran takana ja kuvaan tapahtumat, mutta välillä käännän linssin myös itseeni päin. Huomasin taannoin, että meillä on todella vähän kuvia, jossa minä olen lasten kanssa. Vaikka luen, leikin, touhuan päivittäin, ei noita tilanteita tullut kuvattua ennen tuota huomiota. Nyt siis välillä laitan kameran ajastimen päälle ja annan palaa.

Omakuvan ei kuitenkaan tarvitse aina olla mielestäni mikään kokovartalo-otos eikä ajastin ole aina tarpeen. Yksi helppo kuvattava on omat jalat ja kengät. Sitä varten tarvitsee vaan kallistaa kamera alaspäin. Kengät kertovat sen, millainen keli on, mikä on muotia ja toisaalta, minne ollaan matkalla tai missä ollaan, sillä kenkien ohella kuvaan tulee mukaan maa tai lattia, jolla seistään. Myös paljaat varpaat kertovat omaa tarinaansa.

Tätä kuvaa varten kaivelin kaappien pohjalta vanhat goottisaapikkaani. Halusin tallentaa, miten lapset ovat muuttaneet tai pikemminkin ehkä kasvattaneet minua. Vaikka säilössä onkin vielä joitakin korsettejakin, ei kahden lapsen jälkeinen kehoni ole enää ihan samanlainen kuin parikymppisen minän - yhden korsetin tosin sain päälleni, kun oli pakko kokeilla! Kengät kuitenkin sopivat vielä jalkaan mainiosti ja kertovat samaa tarinaa siitä, miten maku on muuttunut, tyyli rauhoittunut ja toisaalta keikat ja festarit radikaalisti vähentyneet. Musiikki puolestaan ei ole kadonnut minnekään - se soi päivittäin kotona tai jos olen yksin matkalla jonnekin, puhelimessa.


Haasteessa inspiraation lähteenä toimii suomalainen musiikki. Ajattelin, että musiikki ikään kuin loisi tunnelmaa, missään tapauksessa ei ole tarkoitus tavoitella kirjaimellisia tulkintoja. Haasteeseen ei ole oikeaa eikä väärää tapaa osallistua vaan sen tavoite on oppia katsomaan itseään hyväksyvästi. Sääntöjen sijaan tarkoitus on inspiroitua ja rohkaistua löytämään uusia kuvakulmia.

Mukaan haasteeseen pääset helposti. Ota kuva itsestäsi kunkin päivän teeman inspiroimana. Halutessasi voit linkittää kuvasi päivän blogipostaukseen, lisätä sen facebook -ryhmäämme, instagrammiin hashtagilla #30ja30, tai liittää sen Flickr -ryhmään. Haasteen tarkoitus on lisätä positiivista energiaa ja toisten kunnioittaminen on osa haastetta. Muistattehan tämän kommentoidessanne toisten ottamia kuvia.

 

1 kommentti:

  1. Kiitos Riikka, tää oli todella mahtava, niin biisi, kuva kuin inspiraatiokin! Tätä jään pohtimaan lisää, kuin myös jatkokuvaamaan :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.