Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Minun päiväni

Kuulen monesti ihmettelyä siiten miten saan kaiken sen tehtyä mitä teen. Oikeastaan en tee sen enempää kuin kukaan mukaan. Kärsin samalla tavalla tuntien vähyydestä ja ideoiden paljoudesta kuin moni muukin. Ne asiat mitä teen, ovat vain näkyviä. Ehkä tapani on pitää isoa melua itsestäni?
Lisäksi käytän luvattoman vähän aikaa esimerkiksi siivoukseen, pyykkäykseen ja muihin kodinhuolto tehtäviin. Tästä voin kiittää ihanaa supermiestäni, jolle olen ikikiitollinen kyvystä pitää langat käsissään.
Halusin dokumentoida yhden kiireisen päivän tapahtumat itselleni muistiin.7.00 Herätys. Kello soi ja mieheni herää kahvin keittoon. olemme jakaneet heräämisvuorot niin, että joka toinen päivä minä keitän kahvit ja joka toinen päivä mieheni. Herääjän vastuulla on myös valmistaa aamiainen lapsille ja katsoa, että isoimmat ovat ajoissa koulutaksissa. Mieheni on tässä paljon organisoituneempi.

Tässä vaiheessa tarkistan yleensä ensimmäisen kerran sähköpostin.

7.15 Kömmin sängystä, nappaan tietokoneen päälle ja hoidan aamu toimet. Juon kahvia, hyvää kahvia!

7.30 Kuuntelen Aamulypsyä, lueskelen sähköposteja, facebookkia ja viimeistelen mahdollisia blogipostauksia. Kuvaan blogiin menevän työn heti kun valoa on riittävästi.

7.40 Hoputan lapsia koulutaksiin. Lasten lähdettyä jatkan töitä koneen ääressä kunnes nuorimmaisen on aika lähteä päiväkotiin. Hoputan häntä pukemaan työskentelyni lomassa.  Etsin sukkia, vaatteita, vesipulloa.

8.00 Nuorimmaiseni lähtee päiväkotiin joko mieheni tai naapurissa asuvan isäni toimesta. Haen lisää kahvia ja jatkan töitäni. Vastailen sähköposteihin, teen kuvankäsittelyä. Lisään ottamani kuvan blogipostaukseen.9.00 Alkavat oikeat työt. Siirryn naapuriin palaveriin.

11.40 Palaveri päättyy, lukaisen nopeasti sähköpostin, tuijotan facebookkia, huokaisen. Vastaan palaverin aikana tulleeseen soittopyyntöön.

12.00 Lounas, pinaattikeittoa ja keitettyjä kananmunia

12.30 Tauko. Lojun sängyllä tekemättä mitään ja pelaan hetken tetristä johon olen koukussa. Luen sähköpostit ja yritän verytellä jumissa olevaa niskaani.


13.20 Lähden seuraavaan palaveriin.

14.45 Palaveri päättyy ja kävelen raikkaassa syyssäässä kaupalle, jossa tapaan mieheni ja nuorimman tyttäreni. Olen päättänyt jättää jumpan tänään väliin hirveän niska jumin takia, mutta kävely tekee hyvää jäykille lihaksille ja palaverien turruttamaan mieleen.

16.00 Kotona, puran kassit, siivoan vähän ja pakotan koululaiset siivoamaan välipala sotkunsa.

16.30 Asukkaillamme on saunailta. Laitan iltaruuan tulille sekä asukkaille, omille lapsille, että heidän kylässä olevalle kaverilleen. Istuskelen koneella, pyrin muistamaan mitä To Do -lista pitikään sisällään.

17.10 Teen blogipostauksen meneillään olevaan verkkokurssiin.

17.30 Syön, juttelen lasten kanssa päivän tapahtumista. Kyselen läksyistä. Autan tarvittaessa ja kuuntelen lukuläksyjä. Läksyt on pitänyt tehdä heti koulusta tultua ja tällä kertaa niin on käynytkin!18.30 Katson lasten kanssa Master Chef ohjelmaa ja ohjeistan samalla vanhinta tyttöä luumupaistoksen tekemisessä. Meillä ei ole telkkaria, joten kaikki sarjat katsotaan netin kautta. Luovuimme telkkarista jo yli kymmenen vuotta sitten, enkä koskaan ole katunut päätöstä. Okei, paitsi linnanjuhlien aikaan.

19.20 Syömme iltapalaksi luumupaitosta ja maskarpone vaahtoa. Tämän jälkeen lapset menevät suihkun kautta hammaspesulle.

20.00 Lapset nukkumaan ja minä mieheni katsomme telkkaria. Katsomme usein yhdessä muutaman sarjan tai dokkarin ennen nukkumaan menoa.

Vastailen vielä muutamiin viesteihin ja tykkään kaikista ihanista omakuvista Facebookissa.

22.00 Sammun sänkyyn.Koko päivänä en ehtinyt tehdä mitään luovaa työskentelyä, mutta koneella sen sijaan istuin useamman tunnin. Silti tuntuu ettei paljoa ehdi yhden päivän aikana saada tehtyä. Tällä hetkellä kaikki askartelut tulee tehtyä jotakin tiettyä asiaa varten, joten blogissa on ollut esillä tekemiäni töitä vähän laiskan puoleisesti. Toivon tähän kuitenkin muutosta, sillä juuri eilen sain postissa aikamoisen paketin!

Mukavaa päivää kaikille!

Photobucket

PS. Millainen on sinun päiväsi?

5 kommenttia:

 1. Aivan ihana tarina. Munkin pitäisi tehdä tuollainen, sillä saan ihan samanlaisia kommentteja, kun sä teet ja ehdit ja voit ja olet ja menet... itse näen itseni useinkin vaan lasikana röhnöttäjänä, enkä koe saavani mitenkään epänormaalin paljon aikaiseksi... sen vain mitä voi oikeasti olettaakin saavansa.

  Ihanaa.... kiitos tästä Emmo!

  VastaaPoista
 2. Nostin blofisi tähän arvontaan esille http://paperillalehti.blogspot.fi/2013/08/paperilla-arpoo.html

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kerrottu. Tulee kyllä mieleen, että omakin elämä voisi olla kiva dokumentoida noin, kun usein on minullakin tunne, etten oikeastaan tee mitään... miten niin mitään...?? tuohonkin päivääsi mahtui 2 palaveria, ruuan laittoa, koneella tekemistä, lasten hoitoa... että kyllä sinä sait paljon aikaan!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.