Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän tunnelmia

Sain mahtavan hyvän idean Paapiin blogista. Olen hyvä äiti ja askartelen lasten kanssa sokeri linnoja. Tietenkään meiltä ei kaapista löytynyt sellaista valmista sokerikuorruteliimaa joten väännettiin itse tomusokerista. Mies toki yritti ehdottaa erikeeperiä, mutta ei kelvannut.
Itse teko prosessi oli ainakin lapsista hauskaa. Nuorimmainen lähinnä söi "liimaa" ja rakensi hampurilaisia kolmesta sokeripalasta, vanhemmat lapset saivat jo ihan linnojakin aikaiseksi. KAikki neljä joka tapauksessa keskittyivät rakennus prosessiin erittäin tarkkaavaisina.


Näppäränä äitinä en tullut ajatelleeksi linnojen siirtämistä. Ja kun liima ei tosiaan ollut mitään erikeeperiä niin siirtovaiheessa linnat kokivat erinnäisiä vaurioita.
Vauriot viimeisteli vielä se että nuorin poika kolautti tarjottimen lattialle. Pieni itkuhan siitä seurasi, tietenkin.

Mutta eipä hätää. Nokkela äiti lykkäsi kaikki linnan rauniot pataan ja keitti lapsille lohdutus toffeeta. Maukasta, mutta ah niin äkkimakeaa.


Adventtikynttilän jalka on koristeltu sammaleella, kuivatuilla appelsiinirenkailla ja kanelitangoilla.
Itsenäisyyspäivän muita makeita herkkuja. Marianne tryffelit ja valkosuklaa-pipari-tuorejuusto tikkarit. Aivan mainio makuyhdistelmä muuten.


Suolaisetherkut unohdin kuvata, mutta kehuskelempa hieman silti. Graavasin lohta ensimmäistä kertaa elämässäni ja hyvin meni! Leivoin itse limppua ja tein näkkäreitä, alla kuva.
Kaiken kaikkiaan oli mukava ilta. Kiitos vieraille, onnea Suomelle itsenäisyyspäivän johdosta ja eläköön suvaitsevaisuus!

1 kommentti:

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.