Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 11. lokakuuta 2014

Tarinoista kuviksi


Ihanaa syksyä sinulle lukija!

Olen viimein saanut valmiiksi opinnäytetyöni, jonka nimi on Tarinoista kuviksi - voimaannuttavat valokuvakansiot.

Opinnäytetyöni on syntynyt omasta kiinnostuksestani luovaan askarteluun, valokuvaukseen ja toisaalta kehitysvammatyössä kohtaamaani ilmiöön, jossa kehitysvammainen henkilö jää helposti sivuosaan omassa elämässään. Olen havainnut valokuvan terapeuttisen voiman oman skräppäys harrastukseni kautta. Skräppäys on omaelämänkerrallista työskentelyä, jossa valokuva yhdistetään luovaan askarteluun. Havahduin omia töitä tarkastellessani niiden tuottamiin vahvoihin tuntemuksiin ja uusiin merkityksiin. Koko projekti perustuu siis omakohtaiseen kokemukseen valokuvan ja siihen yhdistetyn taiteellisen työskentelyn voimasta.

Näistä lähtökohdista lähin työstämään ajatusta voimaannuttavista kansioista. Halusin selvittää mitkä ovat ne teoreettiset perustat sille, että koin skräppäyksen niin voimauttavana ja koskettavana. Mistä työskentelyn merkityksellisyys syntyi? Pohdintojeni ja käytännön kokeilun tuloksena syntyivät voimaannuttavat kansiot.

Voimaannuttavat kansiot yhdistelee omaelämänkerrallista kerrontaa, voimauttavaa valokuvaa ja taidetyöskentelyä. Menetelmä tekee näkyväksi omia vahvuuksia ja voimavaroja, sekä vahvistaa positiivista kuvaa itsestä. Tarinoista kuviksi - voimaannuttava valokuvakansio menetelmä perustuu tarinoihin omasta elämästä, valokuvaustehtäviin ja luovaan työskentelyyn mikä yhdistävää kuvat ja tarinat yhtenäisiksi kokonaisuuksiksi.

Syksyllä olen valmistunut myös vuoden kestävältä Miina Savolaisen pitämältä Voimauttavan valokuvan kurssilta, joka omalta osaltaan on vahvistanut näkemystäni valokuvan merkityksellisyydestä.

Olisin tiedustellut olisiko teissä blogini lukijat henkilöitä, joita kiinnostaisi Voimaannuttavat kansiot ryhmä, joka kokoontuisi noin kerran kuukaudessa asian tiimoilta syventämään omaa itsetuntemustaan valokuvien ja taideilmaisun parissa?

Tarinoista kuviksi kurssi kokoontuu kuusi kertaa 3h / krt  ja sen hinta on 150€. Kurssi kokoontuu lauantaisin 29.11, 13.12, 24.1, 14.2, 14.3 ja 18.4

Minulla on kokoontumistilat Kirkkonummella ja mukaan mahtuu noin 10 henkilöä. Kurssille tarvitset oman kameran. Kurssihinta sisältää kaikki muut materiaalit.

Mitään ennakko tietoa tai taitoa kurssille ei tarvita!

Lisätietoja nettisivuiltani: www.emmo.fi


Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.