Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 29. elokuuta 2011

Ohjaustoiminnan AMK

Blogi on opintojen myötä hiljentynyt. Opiskelen toista vuotta HAMK:ssa ohjaustoimintaa. Varmaa vieras tutkinto monelle. Tässä on virtuaali muodossa esite. Opiskelu sisältää paljon kädentaitoja, ilmaisua, teoriaa ohjaamisesta, ryhmistä, suunnittelusta ja ylipäätään asiakastyöstä.

Opiskeluiden puitteessa tulee tehtyä ja kokeiltua hyvinkin erityyppisiä käsityö juttuja. Punonnasta lyijylasiin. Tämän hetkisten kokeiluiden perusteella suosikkini on ollut emalityö ja paperi- ja pahvityöt luonnollisesti.
Jotenkin kun koulussa panostaa kädentaitoihin ja muihin luoviin aineisiin, niin kotona harrastaminen jää hyvin paljon vähemmälle. Samaa tarvetta ei ylimääräiseen näpertelyyn ole.

Opiskelen AMK tutkintoa työnohella, eli käytännössä olen koulussa joka toinen pe-la ja muutaman intensiivi viikon vuodessa. Loput työt tehdään kotona. Paljon on esseiden kirjoittamista, lukemista ja nettikeskustelua. Antoisaa ja ihanaa, mutta myös voimia vievää ja hetkittäin raskasta. Onneksi opiskeluporukka on mahtavaa.

Vaikka välillä lähteminen on vaikeaa, matka Kirkkonummelta Hämeenlinnaan tuntuu äärimmäiseltä ponnistelulta, niin joka kerta perille päästyä on iloinen siitä että tuli lähteneeksi. Työelämässä ja 4 lapsen äitinä on usein se joka mahdollistaa. On moottori joka saa asiat tapahtumaan ja kehittää ja keksii ohjelmaa muille, miettii mitä ruokaa laittaa ja kenen piti olla missä ja milloin. Koulussa istun valmiiseen pöytään. Olen paikalla ja odotan että joku kantaa ideat eteeni. Istun ja ammennan itseeni sen mitä joku muu on minulle valmistanut. Ruokatauolla on aikaa jutella opiskelukavereiden kanssa ilman keskeytystä, saada vertaistukea, jakaa ideoita, iloja ja suruja.

Uusi lukukausi on taas edessä ja kädessä on 9 sivua tehtävän antoa. Olen kipeä ja ajatuskin edessä nököttävästä tehtävä liuskasta nostaa kuumetta. Mutta viime lukuvuoden tuomalla varmuudella en panikoi vaan ajattelen että ei hätää. Kunhan vaan paranen perjantaiksi että pääsen kouluun.

Tässä koulun puitteissa tekemäni skräppäys projekti:

Ohjeet verkkolehti CuRec:ssa

3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisia! :) Ihana kirjanen, värikäs ja kivan mallinen!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä opiskeluihin!
  Koitan itse paremmalla onnella ensi vuonna...
  Ihqu pihku albumi:)

  VastaaPoista
 3. opiskelusi kuulostaa kivalta, joten tsemppiä vaan ja paranemisia! ihana mini!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.