Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

torstai 21. maaliskuuta 2013

Pariisi

Käväisin viime viikon lopulla Pariisissa. Kyseessä oli tyttäreni 10 -vuotislahja. Hän sai päättää loman kohteen, enkä pannut pahakseni kun tyttäreni valitsi Pariisin. Mehän olimme Pariisissa viimeksi vuosi sitten, silloin kahdestaan mieheni kanssa. Siitä matkasta tein muistoksi minialbumin.Ensimmäisenä päivänä käytiin Eifel tornissa. Jään takia emme päässeet korkeimmalle tasanteelle ollenkaan, mutta jo toisella tasanteella näkymät olivat hienot. Maasta käsin katsottuna torni ei vaikuta yhtään niin korkealta kuin se todellisuudessa on.

Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa käytiin haistelemassa trooppista ilmastoa ja ihailemassa orkideoja. 


Samalla reissulla käväistiin tässä museossa, joka keskittyi erilaisiin luurankoihin. Kokoelma oli peräisin 1800-luvulta. Historian havinaa kaikin puolin.


Yksi aamupäivä pyhitettiin Louvrelle. Pakollisen Mona Lisan lisäksi kiersimme erityisen tarkkaan egypti näyttelyn. Museo on niin valtava, ettei kaikkia näyttelyitä jaksa katsoa läpi yhdellä kertaa. Taidemuseo oli nimensä veroinen. Kerrassaan upea kokemus.


Jo Louvre itsessään on upea. Oli mahdotonta vangita kameralla kaikkea näkemäänsä, mutta alla oleva kuva eräästä salista antaa kuitenkin viitteitä siitä mitä näimme.


Pariisi oli upea ja nähtävää riitti. Lapsen kanssa suurkaupunki näyttäytyi uusin silmin. Jälkiviisaana sanon kuitenkin, että olisi kannattanut panostaa pöytävarauksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.