Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Paperilla -lehdestä

Hei!
Kuten osa on ehkä jo huomannutkin, uusi Paperilla -lehti on ilmestynyt, tällä kertaa puutarha -teemalla! Sen sijaan, että antaisimme vinkkejä viherpeukaloille. olemme inspiroituneet puutarhasta monin muin tavoin.

Paperilla -lehden omassa blogissa avasin jo vähän paperilehden tilannetta ja tulevaisuutta, mutta ajattelin, että on paikallaan avata keskustelua vielä täällä omassa blogissani.

Paperilla -lehti syntyi haaveesta, päähän pistosta, halusta jakaa omaa harrastusta, intoa ja inspiraatiota muille. Yksi teko johti toiseen ja ensimmäinen lehti saatiinkin paperiversiona Lehtipisteisiin. Olen järjettömän ylpeä saavutuksestamme, siitä mitä innolla ja intohimolla voi saada aikaiseksi. Lehden tekeminen on ollut täynnä uudenoppimista, uusia haasteita, mahdollisuuksia, jakamista, inspiraatiota ja uusia ystäviä. Se on ollut hyppy tuntemattomaan.

Mielestäni lehti on hyvä, monipuolinen ja täynnä erilaisia projekteja joista innostua ja tehdä omanlaisiaan versioita. Myös lukijoilta saatu palaute on ollut positiivista. Todella hienoa on ollut myös se into ja aktiivisuus, jolla te lukijat olette osallistuneet lehden tekoon. Meillä on todella taitavia, luovia ja idearikkaita tekijöitä Suomessa.

Joskus on kuitenkin myös syytä katsoa peiliin. Mielestämme idea paperiaskartelulehdestä on hyvä, meillä on ollut mukavaa sitä tehdessä, mutta jos se ei mene kaupaksi, niin onko tuote kuitenkaan niin hyvä kuin uskomme. Ehkä aika on sille väärä, tai kohderyhmä liian pieni.

Lehteä ei ole tilattu tarpeeksi, jotta sen pyörittäminen olisi mahdollista. Lehtipisteen kautta on irtonumeroita myyty ihan mukavasti, mutta myydyt lehdet eivät kata painosta ja jakelusta aiheutuneita kuluja. Itsekkään en ennen Paperilla -lehteä tiennyt, että lehden tekijöille on suuri ero sillä ostaako lehden irtonumerona vai tilaako sen kotiinsa. Mutta sillä on merkitystä. Tilaajat takaavat lehden jatkuvuuden.

Monesti lehden painokustannuksia katetaan mainoksilla. Paperilla -lehti ei kuitenkaan pienen levikkinsä takia ole onnistunut saamaan mukaan alan yrittäjiä. Koska lehteä nyt jo tehdään hyvin pitkälti talkootyönä, ei kuluissa ole supistamisen varaa.

Näin ollen joudumme miettimään Paperilla -lehden tulevaisuutta. Jos puolet irtonumeron ostajista tilaisi lehden, olisimme jo aivan eri tilanteessa kuin nyt. Jos tilauksia tulisi kesän aikana ovista ja ikkunoista voisimme jatkaa kuten tähänkin asti. Jos saisimme monta pientä mainostajaa ja muutaman suuren mainostajan, voisimme jatkaa kuten tähänkin asti. Jos ja jos. Jos ihmeitä ei tapahdu, joudumme luopumaan ajatuksesta julkaista Paperilla -lehteä nykyisessä muodossaan.

Haluaisitko sinä nähdä Paperilla -lehden paperisena versiona vielä jatkossakin? Tilaa lehti itsellesi osoitteessa www.paperillalehti.fi ja / tai osta yrityksellesi mainostilaa lehdestämme. Jaa tietoa Paperilla -lehdestä ystävillesi, jaa sivumme somessa ja kutsu ystäväsikin mukaan.


Mukavaa äitienpäivää sinulle!


Photobucket


Sain myös ehdotuksen, että myisimme edullisia blogimainoksia lehteen, kiinnostaisiko sinua tälläinen idea? 

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä lehdestä ja ennen kaikkea sen kaikille tekijöille. Tärkeää on saada jatkumaan suomenkielinen lehti, sillä kaikilla ei ole ulkomaankielet hallinnassa, varsinkaan erikoissanasto. Olen ostanut irtonumerot, mutta Minna sinun viestisi avasi silmäni ja tilaan lehden itselleni äitienpäivälahjaksi ja toivon mahdollisimman monen tekevän niin. Hyvää äitien päivää kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sen takia oikeastaan kirjoitinkin asiasta, koska en itsekkään tiennyt asiasta ennen kuin nyt, Paperilla -lehden myötä! Kiitos sinulle tuestasi!

   Poista
 2. Kiitän myös ihanasta lehdestä. Tähän asti olen ostanut irtonumerona, en tiennyt, että siinä on eroa miten sen hankkii. Toivottavasti saadaan jatkossakin nauttia ihanasta inspiroivasta lehdestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi, se kannustaa jatkamaan lehden parissa :)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.